Η 8η σύσκεψη κατά σειρά πραγματοποιήθηκε  σήμερα  Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, του Δημάρχου Βελβεντού Μανώλη Στεργίου, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Βασίλη Μιχελάκη,  ώστε να διευθετηθούν θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του νέου πλέον Δήμου μετά την διάσπαση του, από τον Δήμο Σερβίων Βελβεντού.

Οι αυτόνομοι πλέον δυο Δήμοι θα πρέπει να λύσουν αρκετά διευθετήσουν αρκετά θέματα διαδικαστικά , οικονομικά και λειτουργικά όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου. «Αγώνας δρόμου για να προλάβουμε να είναι όλα έτοιμα για την  λειτουργία του νέου Δήμου Βελβεντού πριν την 1η Σεπτέμβρη, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Στεργίου. Ο  Δήμαρχος Βελβεντού υπογράμμισε ακόμα  ότι υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες, πολλές δυσκολίες, μετά τον διαχωρισμό, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών όπως ανέφερε, πήραν την διαβεβαίωση για την χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»,  για την αγορά εξοπλισμού, όπως είχε άλλωστε εξαγγελθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν διασπάστηκε ο Δήμος Σερβίων Βελβεντού και αυτονομήθηκαν σε ξεχωριστούς Δήμους.

Ο κ. Στεργίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην βοήθεια που προσφέρετε από τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους του Βελβεντού καθώς και των ομογενών που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και συνεχίζουν να στηρίζουν οικονομικά την γενέτειρά τους. Μάλιστα προς τιμή των ομογενών θα πραγματοποιηθεί  ειδική εκδήλωση στο Βελβεντό σήμερα το βράδυ.
Σε ότι αφορά στην ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί για τις 23 Αυγούστου 2019.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ