Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Απάντηση στον Μανώλη Στεργίου

Στη γνωστή τακτική του λαϊκισμού και των ανυπόστατων καταγγελιών κατέφυγε για ακόμη μία φορά ο Μανώλης Στεργίου. Έχοντας μείνει στην εποχή του «Καποδίστρια» και των «παχιών αγελάδων» δυσκολεύεται να κατανοήσει και να αντιληφτεί ότι πολλά έχουν αλλάξει στη λειτουργία των ΟΤΑ. Θεωρώντας ότι με προσωπικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις απειλές θα παραπληροφορήσει τους πολίτες προχώρησε και πάλι στην οδό που γνωρίζει πολύ καλά.

Ξεκινώντας από το πιο απλό να επισημάνουμε ότι πότε δεν τηλεφώνησε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βελβεντού. Αυτό όπως είναι φυσικό δεν λέει τίποτα σε εμάς, γιατί κανείς από τη Δημοτική Αρχή δεν περίμενε τον κ. Στεργίου να ενημερώσει για ζητήματα του Βελβεντού ώστε να ακολουθούσουν οι σχετικές παρεμβάσεις. Γίνονται άμεσα και όπως προβλέπεται. Να υπογραμμίσουμε όμως εδώ την συχνή επικοινωνία και συνεργασία με τον κ. Κώστα Κουρτέλη ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα

Η παρακολούθηση των ζητημάτων του Βελβεντού είναι καθημερινή από τους αρμόδιους αντιδημάρχους (Βελβεντού και Τεχνικών Έργων) πόσο μάλλον για το θέμα της ύδρευσης όπου πάντα υπήρξε άμεση παρέμβαση από τους υπαλλήλους του δήμου. Ο ίδιος βέβαια ο κ. Στεργίου αδυνατεί να καταλάβει ότι το όποιο θέμα προέκυψε αυτές τις ημέρες, με την χαμηλή παροχή νερού δεν είχε καμία σχέση με τους αγωγούς και τις δεξαμενές ύδρευσης όπου ελέγχονται καθημερινά.

Η ροή του νερού είναι κανονική όπως αποδεικνύεται από τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο στα αντίστοιχα σημεία. Σημεία που μάλλον δεν μπόρεσε να επισκεφτεί ο κ. Στεργίου παρότι διατρανώνει ότι «αλώνισε» το βουνό με το αυτοκίνητό του.

Η αυξημένη κατανάλωση, η χωρίς σχέδιο επέκταση του δικτύου σε εξοχικά ημετέρων, και η παλαιότητα του δικτύου που προκαλεί σχεδόν καθημερινές βλάβες είναι οι βασικές αιτίες αυτής της κατάστασης. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες εντοπίστηκαν 18 βλάβες στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Βελβεντού για τις οποίες έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα στον κ. Στεργίου ο οποίος συνεχίζει να αρνείται την πραγματικότητα.

Σχετικά με όσα ο κ. Στεργίου αναφέρει για την παρέμβαση στο αποχετευτικό δίκτυο, να τονίσουμε ότι και εδώ είχε δοθεί η σχετική εντολή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ενώ το ίδιο ισχύει και για τον δήθεν «δανεισμό» υπαλλήλων και μηχανήματος έργου όπου επίσης με οδηγίες του αντιδημάρχου προχώρησαν στην σχετική παρέμβαση-αποκατάσταση. Όσο για το αν νομίζουμε ότι ο κ. Στεργίου έχει αναλάβει την ηγεσία του δήμου όπως και γράφει, να του επισημάνουμε ότι ο ίδιος νομίζει κάτι τέτοιο και το αποδεικνύει με τις πράξεις του. Είναι πρόσφατη εξάλλου η παρέμβαση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης αλλά και την τοποθέτηση σκαλωσιάς στην είσοδο του δημοτικού κτιρίου χωρίς καμία εξουσιοδότηση και με κίνδυνο δυστυχήματος για το οποίο σίγουρα δεν θα μπορούσε να σκεφτεί τις συνέπειες.

Έτσι για να γνωρίζουν και οι πολίτες ποιοι κανονικά θα πρέπει να απολογηθούν στον εισαγγελέα, κάτι που αποτελεί και μόνιμη «καραμέλα» για τον Μανώλη Στεργίου.

Βίντεο αγωγού και δεξαμενής

https://www.youtube.com/watch?v=xgSb_0dk8Zc&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=6hCknIluIRY&feature=youtu.be