Λαϊκή Ενότητα ΠΕ Κοζάνης: Πίσω από τις εξαγγελίες-«πυροτεχνήματα» Τσίπρα κρύβεται η νέα φτωχοποίηση του λαού

12 Δεκεμβρίου 2016
10:05
Κανένα σχόλιο

Πανικός εξαιτίας του κλοιού της πίεσης από τις διαρκώς εντεινόμενες λαϊκές αντιδράσεις και την κοινωνική απογοήτευση από τις ημέρες και τα έργα της κυβέρνησης του, καθώς και νέες, επικίνδυνες για τη χώρα αποφάσεις, υποχωρήσεις και, όπως όλα δείχνουν, ένα 4ο -πιο οδυνηρό από τα προηγούμενα και μόνιμου χαρακτήρα, για τις επόμενες δεκαετίες- Μνημόνιο κρύβονται πίσω από τα προεκλογικού χαρακτήρα «πυροτεχνήματα» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αφού ολοκλήρωσε τη φτωχοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, που ξεκίνησαν με το 1ο και 2ο μνημόνιο οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και προώθησε την οικονομική «εξόντωση» κυρίως των χαμηλοσυνταξιούχων με τη δραματική περικοπή του ΕΚΑΣ, αφού έκοψε τις συντάξεις (από την 1η ως τη 12η) και ψήφισε νέο προϋπολογισμό λιτότητας, αφού δρομολογεί νέα μέτρα ξηλώματος των εργασιακών δικαιωμάτων και περαιτέρω διευκόλυνσης των πλειστηριασμών, αποφάσισε να μοιράσει «ψίχουλα» – «στάχτη στα μάτια» λαϊκών νοικοκυριών, που θα συνεχίσουν να στενάζουν κάτω από τα παλιά και νέα δρεπανηφόρα μνημονιακά μέτρα.

Η εφάπαξ παροχή ενός μικρού ποσού μόνο για φέτος σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν έως και 850 ευρώ το μήνα (μικτά καθώς φαίνεται βάσει της πρώτης ανάλυσης των εξαγγελιών – «πυροτεχνημάτων» Τσίπρα) με κανέναν τρόπο δεν αποτελεί την αρχή μιας διαφορετικής, προς όφελος του λαού πολιτικής. Δεν έχει καμία σχέση με τη δέσμευση για την επαναφορά και καταβολή σε μόνιμη και σταθερή βάση της 13ης σύνταξης, αλλά είναι το «τυράκι» πάνω στη «φάκα» του 4ου μνημονίου, το οποίο θα οδηγήσει στα «τάρταρα» τα κοινωνικά δικαιώματα, τους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ένα ελάχιστο εφάπαξ βοήθημα και το «πάγωμα» της περαιτέρω αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ την ίδια στιγμή οι αρμόδιοι υπουργοί του ετοιμάζονται από την 1η Ιανουαρίου να προχωρήσουν στην εφαρμογή των νόμων που ψήφισαν, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τους φόρους και μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις συντάξεις για το 2017. Λίγο-πολύ η κυβέρνηση θα βάλει από τη μια τσέπη σ’ ένα τμήμα συνταξιούχων ένα μικρό ποσό-«ρεγάλο» και από την άλλη τσέπη θα τους υφαρπάξει μέσα στη χρόνια που έρχεται ό,τι τους έχει απομείνει. Ο Τσίπρας κάνει αυτό ακριβώς που κατηγορούσε 2 χρόνια πριν τον Σαμαρά, ότι πετάει προεκλογικά ψίχουλα για να εξαγοράσει αξιοπρέπεια και να συνεχίσει έπειτα τα μνημονιακά του εγκλήματα.

Οι συνταξιούχοι, ο λαός και η νεολαία διεκδικούν εργασία, αξιοπρεπείς συντάξεις, αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, γενναίες κοινωνικές παροχές, στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και Υγείας και όχι ψίχουλα-«άλλοθι» των εφαρμοζόμενων ανθρωποκτόνων μνημονιακών πολιτικών.Αυτά όμως δεν μπορούν να γίνουν με πολιτικές ελεημοσύνης σε όσους «φτωχοποιούνται» εξαιτίας των μνημόνιων. Χρειάζεται να υπάρξει  ανατροπή σύσσωμου του μνημονιακού μπλοκ και να προωθηθεί μία  πολιτική σύγκρουσης και ρήξης με το ντόπιο κεφάλαιο, την ευρωζώνη και την ΕΕ. Μια πολιτική που θα επιβάλλει μνημόνιo στους πλούσιους, και θα αντιστρέψει τη λιτότητα για το λαό, θα κηρύξει παύση πληρωμών στους τοκογλύφους του δημοσίου χρέους, θα προωθήσει τη σεισάχθεια (διαγραφή) στα χρέη των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων για να σώσει την κοινωνία και την οικονομία.

Γι αυτό απαιτείται ο ξεσηκωμός της κοινωνίας και η συγκρότηση ευρύτατου πολιτικού, κοινωνικού και εκλογικού μετώπου όλων των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα προωθήσει αυτό τον στόχο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.