Παναγιωτάκης: Πρόσληψη εξειδικευμένου συμβούλου για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με στόχο αύξηση της εισπραξιμότητας 10%

8 Μαρτίου 2017
18:37

Την πρόθεση να προσλάβει εξειδικευμένη ιδιωτική εταιρεία ως σύμβουλο για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Εμμανουήλ Παναγιωτάκης στην Βουλή, κηρύσσοντας παράλληλα την ουσιαστική εγκατάλειψη της “ανεκτικής” πολιτικής και τη σκλήρυνση της γραμμής απέναντι στους οφειλέτες. Όπως επισήμανε ο κ. Παναγιωτάκης, τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πελατών της ΔΕΗ έχουν αυξηθεί στα 2,6 δις ευρώ από 1,7 δις ευρώ που ήταν στις 31.12.2015.

«Η πολιτική μας με τα ληξιπρόθεσμα έγιναν με διευκολύνσεις, πιέσεις σε μεγαλύτερους οφειλέτες που αποδείχθηκαν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ χρωστάνε πάνω από 500 εκ. ευρώ. Αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ. Τους κόπηκε το ρεύμα και επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα με ρευματοκλοπή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτάκης ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων και όλα αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε ποιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων με διεθνή εμπειρία. Έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάση ιστορικά στοιχεία, ανάλυση κατάστασης του κάθε πελάτη. Πολύ πιο “σοφιστικέ” μεθόδους. Μας έχουν υποσχεθεί πως η εισπραξιμότητα μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10%. Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα μας δώσει μεγάλη ανάσα».

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε σχετικά ότι εντός των επόμενων ημερών «θα προχωρήσουμε σε τιτλοποίηση με μεγάλα διεθνή funds και τράπεζες όπως Bank of America, Deutsche Bank, HSBC για τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών εάν δουν ότι έχουν αξιόπιστο μηχανισμό συλλογής τους». Όπως εξηγούσαν αργότερα στελέχη της ΔΕΗ πρόκειται για διαδικασία “ασφάλισης” των ληξιπρόθεσμων οφειλών από την οποία μπορεί η ΔΕΗ να πάρει άμεσα ρευστότητα.

Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ είπε:
– Για χαμηλή και μέση τάση χρωστάνε 1,650 δις ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 700 εκατ. ευρώ

– Το Δημόσιο χρωστά 100 εκατ. ευρώ και έχει ρυθμίσει τα 40 εκατ. ευρώ

– Για υψηλή τάση χρωστούν 345 εκατ. ευρώ και έχουν διακανονιστεί 60 εκατ. ευρώ

– Τα παραπάνω διαμορφώνουν χρέη 2,1 δις ευρώ εκ των οποίων έχουν διακανονιστεί 800 εκατ. ευρώ

– Σε αυτά προστίθενται άλλα 500 εκατ. ευρώ από τους λεγόμενους “τελικούς πελάτες”. Πρόκειται για πελάτες που είτε έχουν πάψει να ηλεκτροδοτούνται (εξοχικά, επιχειρήσεις που έκλεισαν κ.α.), είτε άλλαξαν πάροχο αφήνοντας χρέη στην ΔΕΗ.

energypress.gr

2 σχόλια

  • Σκλήρυνση προς τους ΔΕΗτζήδες χρειάζεται και περικοπές των προκλητικών αμοιβών τους,πριν να είναι πολύ αργά και χαθούν εντελώς οι θέσεις εργασίας και όχι μαγκιές στα φτωχαδάκια που δεν έχουν ένα ψωμί να αγοράσουν,ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.