Στην “πρίζα” μπαίνουν δύο αιολικά της Iberdrola συνολικής ισχύος 65,1 MW στην Π.Ε. Κοζάνης και στην Π.Ε. Φθιώτιδας

21 Αυγούστου 2019
15:18
Κανένα σχόλιο

Στη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για δύο αιολικούς σταθμούς συνολικής ισχύος 65,1 MW προχώρησε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με τις σχετικές αποφάσεις να αναρτώνται στην πλατφόρμα της Διαύγεια.

Και οι δύο σταθμοί ανήκουν στην εταιρεία Ρόκας ΑΒΕΕ, όπου το πλειοψηφικό πακέτο βρίσκεται στα χέρια της πορτογαλικής Ιberdrola (99,7%).

Ειδικότερα, ο πρώτος αιολικός σταθμός ισχύος 33,6 MW βρίσκεται στη θέση «ΣΤΑΝΕΣ – ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ ΣΚΟΠΙΑ (ΑΣΚΙΟ ΙΙ)», της Δημοτικής Ενότητας Βλάστης του Δήμου Εορδαίας και της Δημοτικής Ενότητας Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Το αιολικό πάρκο αποτελείται από 16 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,1 MW η κάθε μία.

Η δεύτερη άδεια αφορά, επίσης, αιολικό σταθμό ισχύος 31,5 MW και βρίσκεται στη θέση «ΚΑΛΟΓΡΙΑ-ΜΥΤΙΚΑΣ», της Δημοτικής Ενότητας Αταλάντης του Δήμου Λοκρών, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

Να προσθέσουμε, επίσης, ότι ο αιολικός σταθμός αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,625 MW η κάθε μία.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Ρόκας ΑΒΕΕ ανήκει σε ποσοστό 99,7% στην εταιρεία Iberdrola Renovables Energia SAU, ενώ μικρά ποσοστά διατηρούν οι Χρήστος Ρόκας, Μελέτιος Ρόκας και Γεώργιος Σπύρου.

Τέλος, και στις δύο περιπτώσεις οι άδειες ισχύουν για χρονικό διάστημα 25 ετών.

Εδώ και εδώ μπορείτε να δείτε τις σχετικές αποφάσεις της ΡΑΕ.

energypress.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι