Νερό με νιτρικά καταγγέλλουν ότι πίνουν κάτοικοι του οικισμού του Φρουρίου, αφού -όπως λένε- παρά την απαγόρευση χρήσης πόσιμου νερού από τη γεώτρηση του Φρουρίου που εμφάνισε νιτρικά (ΝΟ3) εδώ και 3 χρόνια περίπου, το τελευταίο διάστημα η γεώτρηση αυτή είναι συνδεδεμένη με την κεντρική δεξαμενή του οικισμού.

Σε συνδυασμό δε με την μη διάθεση εμφιαλωμένου νερού από το Δήμο, υποχρεώνονται να πίνουν νερό από το δίκτυο, το οποίο και θεωρούν επιβαρυμένο με νιτρικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πράγματι υπάρχει πρόβλημα με την κανονική τροφοδοσία του οικισμού του Φρουρίου με πόσιμο νερό από τη γεώτρηση στα Ισιώματα Μικροβάλτου, αφού έχει παρουσιαστεί βλάβη στη γεώτρηση του Τρανοβάλτου (έχει εξαχθεί η πομόνα για επισκευή, αλλά καθυστερεί η επανατοποθέτησή της τουλάχιστον περί τις 15-20 ημέρες), με συνέπεια και το Τρανόβαλτο να υδροδοτείται το τελευταίο διάστημα αποκλειστικά από τη γεώτρηση του Μικροβάλτου, κατάσταση που περιορίζει την παροχή νερού (δια «βαρύτητας») στον οικισμό του Φρουρίου. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, με ρυθμίσεις των βανών, η δεξαμενή του Φρουρίου τροφοδοτείται κάθε ημέρα για 2-3 ώρες από τη γεώτρηση του Μικροβάλτου, που δεν επαρκεί όμως για τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου αυτής.

ΥΓ. Επίσης πολλά παράπονα εκφράζουν κάτοικοι του Φρουρίου και για την κατάσταση του δρόμου από την έξοδο της γέφυρας Ρυμνίου μέχρι τον οικισμό, αναφέροντας την έλλειψη στοιχειώδους διαγράμμισης, την δημιουργία επικίνδυνων λακκούβων στο οδόστρωμα και την παραμέληση καθαρισμού του πλαϊνών κλαδιών (με «καταστροφέα») που έχουν επιφέρει περιορισμό του πλάτους του οδοστρώματος και της ορατότητας, καθιστώντας τον έτσι επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων.

Γ.M./mikrovalto.gr