Το foodaholics.gr προτείνει εύκολη και αρωματική φανουρόπιτα με ελαιόλαδο

23 Αυγούστου 2019
18:58
Κανένα σχόλιο

Συστατικά
350 γρ φαρίνα
100 ml ελαιόλαδο
125 γρ καστανή ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
50 ml νερό
100 γρ καρύδια
100 γρ σταφίδες
½ κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρίφαλο

Οδηγίες0 από 7 βήματα ολοκληρώθηκαν
Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη.
Βάζουμε τον χυμό από τα πορτοκάλια, το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του να γίνουν ζύμη.
Αρωματίζουμε με το ξύσμα, τις σταφίδες, τα αλεσμένα καρύδια, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι