Δύσκολη η φοιτητική στέγη σε Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα

25 Αυγούστου 2019
12:27

Περιζήτητα είναι τα διαμερίσματα που προορίζονται για την στέγαση των νεοεισερχόμενων φοιτητών στην Κοζάνη.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 έχουν υπολογισθεί ότι θα εισαχθούν στις σχολές της Κοζάνης 2.231 φοιτητές και σύμφωνα με τον μεσίτη Σωτήρη Βαντσιώτη που μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ θα υπάρχει δυσκολία εύρεσης φοιτητικής στέγης σε γκαρσονιέρες και στούντιο, διαμερίσματα που κατά κύριο λόγω αναζητούν οι φοιτητές.

Ως επακόλουθο της μικρής προσφοράς και ταυτόχρονα της μεγάλης ζήτησης ο κ, Βαντσιώτης εκτιμά ότι η φοιτητική στέγη θα είναι ακριβότερη από το 2018, κάτι που, όπως επισημαίνει, παρατηρήθηκε και στις μισθώσεις ακινήτων που έγιναν κατά την διάρκεια του έτους, όπου οι ιδιοκτήτες νοίκιασαν τα διαμερίσματα τους ακριβότερα από το προηγούμενο μίσθωμα.

Για τις γκαρσονιέρες και τα στούντιο οι τιμές αναμένεται να κυμανθούν στα 250 ευρώ.

Η μικρή προσφορά διαμερισμάτων που απευθύνονται στους φοιτητές στην Κοζάνη όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαντσιώτης οφείλεται και στην λειτουργία ιδιωτικής δομής εκπαίδευσης πιλότων, όπου οι εκπαιδευόμενοι νοίκιασαν πολλά από τα προσφερόμενα διαμερίσματα της πόλης.

Στην Κοζάνη υπάρχουν φοιτητικές εστίες και κτίρια που νοικιάζει το πανεπιστήμιο, τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 300 κλίνες αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν λύση στο πρόβλημα της έλλειψης στέγης.

Αντίστοιχη πίεση σε ό,τι αφορά την αναζήτηση στέγης θα υπάρξει στην Καστοριά και την Φλώρινα όπου στους 660 και 945 εισακτέους της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς αντίστοιχα, συμπεριλαμβάνονται και φοιτητές σε δύο νέα τμήματα του Μαθηματικού και της Ψυχολογίας που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά από τη φετινή χρονιά.

Στην Φλώρινα λειτουργεί ήδη φοιτητική εστία δυναμικότητας 82 κλινών και μια μικρή δομή στέγης με 14 κλίνες.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Το είδαμε στο https://www.sofokleousin.gr/dyskoli-i-foititiki-stegi-se-kozani-kastoria-kai-florina

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.