Νέοι Μουσικοί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης – Τετάρτη 28 Αυγούστου

26 Αυγούστου 2019
14:01
Κανένα σχόλιο

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου στην Αίθουσα του Μουσείου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης θα φιλοξενηθούν νέα παιδιά που είτε αποφάσισαν ότι η μουσική θα είναι η επαγγελματική τους σταδιοδρομία (τελειόφοιτοι Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου) είτε ως μαθητές ωδείων ακόμα, δείχνουν μία ιδιαίτερη κλήση.

Οι Γιάννης Βογιατζής, Θανάσης Γκλούμπος, Μαρία Καλύβα, Στέργιος Σακελλαρίου, Μάρκος Φασνάκης και Μαρία Τσούγκρα θα ερμηνεύσουν F. Chopin, A. Scriabin, F. Listz, C. Saint-Saens, A. Giampieri και J.S. Bach.


Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8.00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε το 1997, πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής σε ηλικία 7 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου στην τάξη πιάνου του Χαράλαμπου Τσινικοσμάογλου και στην τάξη θεωρητικών της Περιστέρας Κουρμπαλή. Το 2015 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην κατεύθυνση Κλασσικών Μουσικών Σπουδών και στην τάξη Ειδίκευσης Πιάνου της Βίνιας Τσόπελα. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και Αντίστιξης και Φούγκας με άριστα. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στο Ωδείο Δημόπουλου, στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, στο

Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί σε σύνολα μουσικής δωματίου, σύγχρονης μουσικής, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, στο εργαστήριο Συνόλων Πνευστών Οργάνων (ΠΝΟΕΣ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και έχει εμφανιστεί ως συνοδός με μονωδούς, τάξεις οργάνων και χορωδίες. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Πιάνου, Θεωρητικών, Σύνθεσης και Ελεύθερου Αυτοσχεδιασμού με τους Murray McLachlan, Sergey Senkov, Eduard Zilberkant, Διονύση Μαλλούχο, Philip Bartai, Παναγιώτη Δημόπουλο και Αντώνη Ανισέγκο. Τον Απρίλιο του 2018 απέσπασε δεύτερο βραβείο στον Διαγωνισμό ερμηνείας Κοντσέρτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έπαινο στην κατηγορία Μουσικής Δωματίου και εμφανίστηκε ως σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό την συνοδεία της συμφωνικής ορχήστρας του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Ο Θανάσης Γκλούµπος γεννήθηκε στην Κοζάνη. Ξεκίνησε τσέλο στο Δηµοτικό Ωδείο της πόλης µε την Λίζα Ριζοπούλου. Από το 2012 είναι µμαθητής της Musicart -Νέου Ωδείου Κοζάνης. Σήµερα είναι µμαθητής στο επίπεδο της Ανωτέρας µε καθηγήτρια την Μαντώ Στραύκου. Είναι επίσης τελειόφοιτος του Ειδικού Αρµονίας στην τάξη της Μαρίας Καραγιάννη. Παρακολουθεί συστηµατικά σεµινάρια βιολοντσέλου µε τον Θεµιστοκλή Βαγενά και µε τον Γιάννη Στέφο και συμμετείχε σε σεµινάρια ορχήστρας βιολοντσέλου µε τον Ulrich Voss. Επίσης στο ενεργητικό του έχει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών που παρουσίασε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι µέλος της ορχήστρας και της συνόλου δωματίου της Musicart και συμμετέχει σε συναυλίες στην Κοζάνη και σε άλλες πόλεις. Ο Θανάσης είναι µμαθητής της Γ’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.

Η Μαρία Καλύβα γεννήθηκε στην Κοζάνη. Ξεκίνησε να ασχολείται µε την κιθάρα σε ηλικία 7 ετών. Από το 2013 φοιτά στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης, ενώ σήµερα βρίσκεται στην τάξη του διπλώµατος µε καθηγητή το Στέλιο Καραγιαννίδη . Έχει πάρει το πτυχίο αρµονίας ενώ συνεχίζει τώρα στην τάξη της αντίστιξης. Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση, το 2018, το έργο του Χρήστου Βερνάρδου “Unsteable peace” για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων. Παράλληλα µε τις µουσικές της σπουδές είναι φοιτήτρια του τµήµατος Λογιστικής και Χρηµατοοικονοµικής στο Πανεπιστήµιο Μακεδονίας.

Ο Στέργιος Σακελλαρίου γεννήθηκε το 1996 στην Κοζάνη και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 14 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Σερβίων-Κοζάνης (τάξη Κατερίνας Σουλιώτη).Το 2015 εισήχθηκε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και έκτοτε παρακολουθεί την Ειδίκευση Πιάνου στην τάξη του καθηγητή Ούβε Μάτσκε. Συμμετείχε επανειλημμένα ως σολίστ καθώς και ως μέλος σχήματος Μουσικής Δωματίου σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Καβάλα και στην Πτολεμαΐδα. Παρακολούθησε σεμινάρια πιάνου με τους διακεκριμένους καθηγητές της Ακαδημίας Gnessin της Μόσχας Y. Bogdanov και S. Senkov. Το 2017 τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Ερμηνείας Κοντσέρτου, το 2018 με το πρώτο βραβείο Μουσικής Δωματίου και το 2019 με το 2ο βραβείο Μουσικής Δωματίου στον Διαγωνισμό του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.

Η Μαρία Τσούγκρα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε και συνεχίζει πιάνο µε την Φανή Καραγιάννη και είναι µαθήτρια στο επίπεδο της Ανωτέρας στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης. Σπούδασε Αρµονία µε τη Στέλλα Δαλαµπίρα και τον Βασίλη Κίτσο από την τάξη του οποίου πήρε πτυχίο Αρµονίας µε Άριστα. Είναι τακτικό µέλος της χορωδίας του Κύριλλου και Μεθόδιου της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεµινάρια πιάνου µε την Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και µε τον Τίτο Γουβέλη. Η Μαρία είναι µαθήτρια της Γ’ Λυκείου στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Μαρία Καλύβα, κιθάρα Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Ξεκίνησε να

ασχολείται µε την κιθάρα σε ηλικία 7 ετών. Από το 2013 φοιτά στη Musicart-Νέο Ωδείο Κοζάνης, ενώ σήµερα βρίσκεται στην τάξη του διπλώματος µε καθηγητή το Στέλιο Καραγιαννίδη . Έχει πάρει το πτυχίο αρµονίας ενώ συνεχίζει τώρα στην τάξη της αντίστιξης. Έχει ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση, το 2018, το έργο του Χρήστου Βερνάρδου “Unsteable peace” για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων. Παράλληλα µε τις µμουσικές της σπουδές είναι φοιτήτρια του τµήµατος Λογιστικής και Χρηµατοοικονοµικής στο Πανεπιστήµιο Μακεδονίας.

Ο Μάρκος Φασνάκης γεννήθηκε στην Κοζάνη. Ξεκίνησε κλαρινέτο στη Musicart -Νέο Ωδείο Κοζάνης µε την Βασιλική Αϊντζή. Σήµερα είναι µαθητής στο επίπεδο της Ανωτέρας µε καθηγητή τον Οδυσσέα Καρύδη. Είναι επίσης τελειόφοιτος του Ειδικού Αρµονίας στην τάξη της Μαρίας Καραγιάννη. Παρακολουθεί συστηµατικά µαθήµατα Κλαρινέτου µε τον Γιώργο Καραγκούνη, ενώ παρακολούθησε σεµιναριακά µαθήµατα µε τον Σπύρο Μουρίκη και τον Γιάννη Ραζάκοβ. Επίσης στο ενεργητικό του έχει πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων συνθετών που παρουσίασε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Είναι µέλος της ορχήστρας και της συνόλου δωματίου της Musicart και συμμετέχει σε συναυλίες στην Κοζάνη και σε άλλες πόλεις. Είναι τακτικός µέλος της φιλαρμονικής του Δήµου Κοζάνης “Πανδώρα”. Ο Μάρκος είναι µμαθητής της Γ΄ Γυμνασίου στο 4ο Γυμνάσιο Κοζάνης.


Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.