kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Όλα τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα στο Δήμο Κοζάνης – Ποιοι, πού και πότε

28 Αυγούστου 2019
10:35

Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό ως προς την πρόθεση του Λ. Μαλούτα να συνεργαστεί σε επίπεδο διοίκησης με τους συνδυασμούς του Κ. Μιχαηλίδη και του Ε. Σημανδράκου. To πώς, εν τέλει, θα διαμορφωθεί αυτή η συνεργασία, σε επίπεδο καθηκόντων, αναμένεται να γίνει γνωστό μέχρι την επόμενη Παρασκευή 6/9, ενώ την Κυριακή 8/9, θα πραγματοποιηθούν οι διημερησίες για την εκλογή προεδρείου δημοτικού συμβουλίου και Επιτροπών (Οικονομικής, Ποιότητας – Ζωής). Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Λ. Μαλούτας έχει προγραμματίσει συνάντηση με τους εκλεγμένους συμβούλους του δικού του συνδυασμού (Ενότητα), προκειμένου να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του και το σκεπτικό του σε σχέση με την προαναφερόμενη συνεργασία.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει όλο το παρασκήνιο, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής (ενδεχομένως να υπάρξουν μεταβολές με το πέρας των συζητήσεων – διαβουλεύσεων, μεταξύ των τριών συνδυασμών), η Αντιδημαρχία Πολιτισμού καταργείται και ουσιαστικά όλες οι αρμοδιότητες (αυτής) επιστρέφουν στον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης. Για τη θέση του ΟΑΠΝ ακούγονται διάφορα ονόματα όπως του Γ. Τζουμερκιώτη, του Γ. Τσιομπάνου, της Ε. Κουιμτζίδου, ακόμη και του Κ. Κυριακίδη (αν υπάρξουν διάφορες καραμπόλες). Το απόλυτο φαβορί, αυτή τη στιγμή, για την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών φαίνεται ο Ε. Σημανδράκος, ωστόσο, στην περίπτωση που συμβεί αυτό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι βγαίνει εκτός “κούρσας” για τον ΟΑΠΝ, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Γ. Τζουμερκιώτης.

Για την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, επικρατέστερη φαίνεται η Ν. Τουμπουλίδου, αλλά κι η Ε. Κουιμτζίδου (αν υπάρξουν διάφορες καραμπόλες). Για την προεδρία της ΔΕΥΑ Κοζάνης, τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο, το απόλυτο φαβορί είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Μαλούτας, ενώ για την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης ο Κ. Κυριακίδης. Στην Αντιδημαρχία Οικονομικών επικρατέστερος φαίνεται ο Μ. Φλώρος και με λιγότερες πιθανότητες, ο Κ. Κυτίδης. Για τις υπόλοιπες Αντιδημαρχίες, εφόσον κυλήσουν ομαλά τα πράγματα και δεν υπάρξουν διαφωνίες & συγκρούσεις, δύο (Αντιδημαρχίες) αναμένεται να έχει ο συνδυασμός του Κ. Μιχαηλίδη. O συνδυασμός του Κ. Μιχαηλίδη αναμένεται να έχει συνάντηση, μεθαύριο Παρασκευή 30/8, με σκοπό να συζητήσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα της συνεργασίας.

Eν κατακλείδι, το πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ των τριών σχημάτων αναμένεται να διαμορφωθεί με 8 πόστα (Αντιδημαρχίες & Προεδρίες) για το συνδυασμό του Λ. Μαλούτα, 4 πόστα για το συνδυασμό του Κ. Μιχαηλίδη και 3 πόστα για τον Ε. Σημανδράκο.

Η Χύτρα

15 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.