Σωματεία Π.Α.ΜΕ.: Όχι στις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος- Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη

2 Σεπτεμβρίου 2019
19:44
Κανένα σχόλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ)

Όχι στις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος- Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη

Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ Α.Ε από την κυβέρνηση και την διοίκηση της επιχείρησης με πρόσχημα την ρευστότητα της ΔΕΗ και την διάσωση της αποτελεί πρόκληση. Οι νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται να προστεθούν στην τουλάχιστον 150% αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος που επέβαλλαν όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) μόνο τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτή η πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που είναι κατεύθυνση της ΕΕ, είναι που έφτασε το 30% του λαού στην ενεργειακή φτώχια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο λαός καλείται να πληρώσει την επιβολή “ρήτρας ρύπων” εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και να στερηθεί την πενιχρή έκπτωση από 10% στο 5% στους συνεπείς πελάτες.

Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η ΔΕΗ Α.Ε σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων με απειλές και διακοπές ρεύματος πρέπει να συναντήσει την οργανωμένη αντίσταση και πάλη του λαού ώστε να μην μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα. Την ίδια στιγμή άλλωστε λιγότεροι από 60.000 είναι οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστάνε περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ και μένουν το απυρόβλητο, από την άλλη η ΔΕΗ Α.Ε εφαρμόζει εξοντωτικούς όρους διακανονισμού που είναι αδύνατο σήμερα να εκπληρωθούν από το λαό που έχει χάσει δικαιώματα και εισοδήματα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.

Το σχέδιο διάσωσης που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ ως μοναδικό στόχο έχει να διασφαλιστούν τα κέρδη της επιχείρησης σε βάρος του λαού που θα πληρώνει πανάκριβα το ρεύμα, σε βάρος των εργαζόμενων της επιχείρησης που θα δουν τα δικαιώματά τους να συμπιέζονται προς τα κάτω. Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις πιστά υλοποιούσαν τις κατευθύνσεις για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπουν και άλλα μονοπώλια και να θησαυρίζουν από την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε αυτόν τον ανελέητο ανταγωνισμό η ΔΕΗ Α.Ε μεριμνούσε να διασφαλίζει την κερδοφορία της σε βάρος των εργαζόμενων. Αυτό επιδιώκεται και σήμερα με το περιβόητο «σχέδιο διάσωσης».

Καμιά αναμονή – Καμία ανοχή στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, τώρα όλοι στον αγώνα

  • Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Να γίνει διαγραφή του 30% των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών, ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων που αδυνατούν αποδεδειγμένα να πληρώσουν και να υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις, χωρίς να απαιτείται καμία προκαταβολή.
  • Καμία αύξηση στα τιμολόγια οικιακής κατανάλωσης, αλλά μείωση των τιμών της λαϊκής κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος άμεσα κατά 30%.
  • Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων. Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).
  • Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.
  • Όχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες.

Όλοι – όλες στην κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών σωματείων,
την Τετάρτη 4/9 στις 10πμ στα ταμεία της ΔΕΗ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.