Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School), το οποίο πραγματοποιήθηκε σε Σιάτιστα και Καστοριά (Φωτογραφίες)

3 Σεπτεμβρίου 2019
13:01
Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School), το οποίο πραγματοποιήθηκε σε Σιάτιστα και Καστοριά από την Παρασκευή 23 Αυγούστου έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe.

Είκοσι έξι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο μυήθηκαν στον κόσμο της γούνας μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών σε φάρμες γουνοφορών ζώων ,βυρσοδεψείο και γουνοποιητικές επιχειρήσεις και, αλλά και μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ. Βασίλη Καρδάση και κ.Ηλία Ρέββα.

Το φετινό θέμα του 5th Fur Summer School ήταν η «Ανακύκλωση της Γούνας», αποδεικνύοντας ότι η φυσική γούνα είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με την πλαστική γούνα της οποίας η χρήση έχει ολέθριες συνέπειες προς το οικοσύστημα.

«Το πλεονέκτημά μας, είναι ότι ασχολούμαστε με ένα βιώσιμο προϊόν, το προϊόν της γούνας. Έχει διάρκεια στο χρόνο, είναι ανακυκλώσιμο και δεν μολύνει το περιβάλλον όπως το πλαστικό», δήλωσε η Γενική Διευθύντρια της Fur Europe Mette Lykke Nielsen.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς των σχεδιαστών, παρουσιάστηκαν στο κοινό κατά την Τελετή Λήξης η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ξεχωριστές και πρωτότυπες δημιουργίες των σχεδιαστών.

Ειδικότερα οι πέντε ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 5ου Θερινού Σχολείου Γούνας, σχεδίασαν και υλοποίησαν αξεσουάρ και ενδύματα χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό τη φυσική γούνα.

«Κάθε χρόνο βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι σχεδιαστές θέλουν να συμμετάσχουν στο Fur Summer School. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια. Από το 2015 μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφτεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, περισσότερα 150 άτομα που ασχολούνται με τη Γούνα.

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος σκεφτόμαστε να θεσπίσουμε και το Χειμερινό Σχολείο Γούνας. Από την πλευρά μας ως Ε.Ο.Γ. κάνουμε ό,τι μπορούμε για την προβολή και την προώθηση της ελληνικής γούνας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” για τη φιλοξενία, όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και τις φάρμες γουνοφόρων ζώων που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές εκδρομές, τους καθηγητές κ. Βασίλη Καρδάση και κ. Ηλία Ρέββα οι οποίοι δίδαξαν στους συμμετέχοντες την τέχνη της γούνας και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα πετυχημένο Θερινό Σχολείο Γούνας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.