ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Έναρξη εγγραφών στο Ελεύθερο Σχολείο

5 Σεπτεμβρίου 2019
14:19
Κανένα σχόλιο

 

Από σήμερα και για ολόκληρο το Σεπτέμβριο οι ενδιαφερόμενοι γονείς παιδιών από την Α΄ τάξη του Δημοτικού έως την Γ΄ τάξη του λυκείου, μπορούν να εγγράψουν δωρεάν τα παιδιά τους στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. Ένα σχολείο στηριζόμενο στις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνη, του δικαιώματος, του σεβασμού, και της αλληλοϋποστήριξης που θέλει τα παιδιά να παίζουν και να γελούν, να συζητούν και να ακούν, να παλεύουν και να νικούν. Γιατί το Άριστα δεν είναι η έγνοια. Έγνοια είναι η παιδεία.

Στο Ελεύθερο Σχολείο το παιδί θα βρει:

  • Ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα όλων των τάξεων (& προετοιμασία για πανελλήνιες),

  • Βιωματική μεθοδολογία μάθησης,

  • Υποστήριξη της σχολικής φοίτησης παιδιών με δυσκολίες στη χρήση της ελληνικής γλώσσας,

  • Συμμετοχή σε project, δράσεις ευαισθητοποίησης και δημιουργικής απασχόλησης,

  • Συμμετοχή σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες (κινηματογράφο, εκδρομές κ.α.).

Στο Ελεύθερο Σχολείο η οικογένεια του παιδιού θα βρει:

  • Συμβουλευτική για θέματα που αφορούν στα παιδιά τους,

  • Συμμετοχή σε ομάδες γονέων,

  • Σχολικά είδη,

  • Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης,

  • Έπιπλα και οικοσκευές,

  • Ρούχα.

Σε καμιά περίπτωση το Ελεύθερο Σχολείο δεν επιδιώκει να δικαιολογήσει ή να υποκαταστήσει τις υποχρεώσεις του τυπικού συστήματος εκπαίδευσης. Αντίθετα, προτάσσει τη συλλογικότητα, πιστεύοντας σε μια παιδεία δημόσια, σε μια παιδαγωγική σύγχρονη και σε ίσες ευκαιρίες για όλους, θέλοντας να δώσει στους μαθητές του ένα «καλό» μάθημα αλληλεγγύης.

Οι μαθητές/τριες, οι υποψήφιοι/ες των πανελληνίων εξετάσεων και οι γονείς τους που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές/τριες που θέλουν να στηρίξουν εθελοντικά τη δράση, οι διευθυντές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος που θέλουν να παραπέμψουν μαθητές αλλά και οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν περαιτέρω και να συνδράμουν στην προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: [email protected]r, στο δικτυακό χώρο arsiskozanis.blogspot.gr, στη σελίδα facebook.com/Arsis.Kozanis ή να επισκέπτονται την ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης στην οδό Αγίου Χριστοφόρου 6.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.