Επίσκεψη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στα Σέρβια και συνάντηση στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Σερβίων

6 Σεπτεμβρίου 2019
09:53

 

Στα Σέρβια βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κος Κώστας Σκρέκας.

Στο Δημαρχείο τον υποδέχθηκε ο νέος Δήμαρχος Σερβίων κος Χρήστος Ελευθερίου ο οποίος και ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, αλλά και για τα προβλήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν προς όφελος τόσο της οικονομίας όσο και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νέου δήμου.

Ο Δήμαρχος Σερβίων αναφέρθηκε συγκεκριμένα:

Στο χρόνιο πρόβλημα με τη μη αξιοποίηση του Δενδροκομικού Σταθμού Σερβίων, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δυνατό πόλο ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και μάλιστα σε συνδυασμό με τις ήδη υπάρχουσες υποδομές (τόσο κτιριακές, όσο και υποστηρικτικές), όπως είναι το κτίριο του «Τούρκικου σχολείου» συνολικού εμβαδού 2000 τ.μ. το οποίο είναι διαμορφωμένο για να χρησιμοποιηθεί ως ξενώνας και το Εδαφολογικό εργαστήριο του Δήμου, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει έδρα ενός πρότυπου Ινστιτούτου Αγροτικής Έρευνας και Ανάπτυξης ή ακόμη και έδρα μιας Γεωργικής ή Τυροκομικής Σχολής στα Σέρβια.

Επίσης αναφέρθηκε στις υποδομές που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αγροτική ανάπτυξη του Δήμου, όπως το σύγχρονο αρδευτικό σύστημα στην περιοχή του κάμπου των Σερβίων που έχει δυνατότητα άρδευσης 33.000 στρεμμάτων, καθώς και για τα αρδευτικά μικρότερης κλίμακας βόρεια της λίμνης συνολικής δυνατότητας 10.000 στρεμμάτων.

Στη συνέχεια ο κος Ελευθερίου εξέθεσε στον Υφυπουργό ένα επίσης μεγάλο ζήτημα, ένα φυσικό πλεονέκτημα της περιοχής, που δυστυχώς μένει ανεκμετάλλευτο και δεν είναι άλλο από τον υδάτινο πλούτο.

Δύο τεχνητές λίμνες μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου, οι οποίες με την κατάλληλη καθοδήγηση και τεχνογνωσία, μπορούν να καταστούν πηγή εσόδων για μεγάλη μερίδα των κατοίκων.

Σε συνδυασμό με το ορεινό ανάγλυφο της περιοχής οι λίμνες θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό.

Όσον αφορά την επαγγελματική εκμετάλλευση των λιμνών αναγκαία θεωρείται η δημιουργία ιχθυογεννητικού σταθμού, σταθμού ιχθυοκαλλιέργειας στη λίμνη Πολυφύτου, αλλά και η δημιουργία αρδευτικών που θα καλύπτουν τους ορεινούς όγκους της Καστανιάς των Καμβουνίων και του Λιβαδερού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, εκτός από τον υφυπουργό κο Κώστα Σκρέκα, οι βουλευτές της Ν.Δ. Π.Ε. Κοζάνης: κος Αμανατίδης Γεώργιος, κα Βρυζίδου Παρασκευή, κος Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, κος Παπαδόπουλος Μιχαήλ.

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων κος Μπουκουβάλας Νικόλαος, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι: κοι Κακαφίκας Αναστάσιος, Ποντίκης Χρήστος, Ζάκης Δημήτριος και Βητόπουλος Ευθύμιος.

Από το Δήμο Σερβίων παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κος Τσέτσιλας Ιωάννης, ο Δημοτικός σύμβουλος κος Δήμος Κωνσταντίνος και η εντεταλμένη σύμβουλος κα Γκαμπούρα Αθηνά.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης το παρόν έδωσε στη συνάντηση ο περιφερειακός σύμβουλος κος Μακρυγιάννης Μενέλαος.

Παρόντες επίσης οι Πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων Κρανιδίων και Λιβαδερού κοι Διαμαντής Γεώργιος και Παπαχαρισίου Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Ελαιόλαδο Ιμέρων” κος Παπαδόπουλος Δημήτριος και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σερβίων κος Ζαρογιάννης Κωνσταντίνος.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σερβίων, μετέβησαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ο κος Σκρέκας συνομίλησε με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, δημότες και επαγγελματίες, οι οποίοι του εξέθεσαν επίσης τα προβλήματα που τους απασχολούν και αφορούν κυρίως τον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.

4 σχόλια

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΕ ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΒΡΕΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ;;;;;;;
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ;;;;ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΚΤΗΡΙΟ;;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.