Για την ιστορία του θεάτρου στην Κοζάνη (του Β. Π. Καραγιάννη)

6 Σεπτεμβρίου 2019
12:01
Κανένα σχόλιο

Διάφορα πνευματικά κι επιστημονικά κυρίως γεγονότα φέρουν την πόλη της Κοζάνης στην επικαιρότητα ετούτο τον καιρό. Σ΄ αυτά και ο ορισμός της κ. Ερις Κύργια ως αναπληρώτριας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου. Σημειώνω πως η κυρία Ε. δημοσίευσε σε χρόνο λίαν πρώιμο μια μελέτη της στο πλαίσιο ίσως κάποιου μεταπτυχιακού ή διδακτορικού με θέμα: «Το θέατρο στην Κοζάνη από το 1914 μέχρι το 1941» στο τεύχος 107 / 1999 της «Παρέμβασης». Μια πολύ ενδιαφέρουσα διεξαγωγή για το ξεκίνημα των θεατρικών πραγμάτων και την άνθισή τους το πρώτο μισό του 20ου αι. στην πόλη. Θυμηθήκαμε το δοκίμιο της, δεν ξέρω αν έχει δημοσιευτεί αργότερα κι αλλού, με τον ορισμό της στη θέση αυτή που είναι μια κατά κάποιον τρόπο δικαίωση για τη μέχρι τώρα παρουσία και ουσία της στον κόσμο του θεάτρου. Νοιώθουμε, ιδιαίτερα ευχάριστα γι αυτό και της ευχόμεθα και σε άλλα παρόμοια ή κι ανώτερα στασίδια.
Οποιος επιθυμεί να διαβάσει αυτό το σπουδαίο δοκίμιο για την τοπική ιστορία τελικά, της κ. Ε. Κ. μπορεί να επικοινωνήσει με την «Παρέμβαση» mail: [email protected] ή στο τηλ. 6974556045

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.