kozan.gr: Ολοκληρώθηκε η τοιχογραφία στην πίσω όψη πολυκατοικίας που “βλέπει” στην κεντρική πλατεία – πεζόδρομο Κοζάνης (Φωτογραφίες)

6 Σεπτεμβρίου 2019
16:32

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, για τη δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων σε δημόσιους χώρους, ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η υλοποίηση της μεγάλης τοιχογραφίας, στον πεζόδρομο της οδού Ειρήνης.

Το έργο που απεικονίζεται στην τοιχογραφία ανήκει στον Κτενιαδάκη Μανώλη, απόφοιτο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΠΔΜ. Έχει τίτλο «Παράθυρο στην τέχνη και την γνώση» και περιλαμβάνει συμβολικά στοιχεία, όπως τα βιβλία που συμβολίζουν την Βιβλιοθήκη και την ιστορία του τόπου, τον κρόκο που συμβολίζει τη φύση της περιοχής, το λουλούδι που συμβολίζει τη φιλοξενία, καθώς και στοιχεία που ενώνουν την τοιχογραφία με τον περιβάλλοντα χώρο.

 

28 σχόλια

  • το εντυπωσιακο που το ειδατε?πραγματικα προσωπική αποψη πάντα ειναι τελειως ακυρο και εικαστικα και αρχιτεκτονικά με το υπολοιπο κομμάτι της πλατείας δλδ με το που συνταντας το ερμιονιον νεοκλασικοτατο κτηριο ρολοι και βλεπεις κατι πορτοκαλι κοκκινα στοιχεια ειναι κατι ξενο τελειως τουλαχιστον οπτικα.θα μπορουσε να γίνει κάτι πολύ πιο ωραίο και εν τέλη καλό θα ταν να χαν προταθεί δυο η τρία σχέδια και να ταν στην κρίση των πολιτών.δεν ξέρω ας πούμε και άλλοι αναγνώστες την αποψή τους.

    • Ενω οι τριγύρω πολυκατοικίες δεν είναι άκυρες???Λυπάμαι που θα το πω ..αλλά γενικότερα το κέντρο της πόλης είναι άκυρο…ένα ερμιονιον αξίζει σαν κτήριο το οποίο και χάνεται μέσα στις αντιαισθητικες πολυκατοικίες του 80… Τουλάχιστον έγινε μια προσπάθεια βελτιωσης της όψης του συγκεκριμένου κτηρίου…Μακάρι να υπάρχουν και άλλες τέτοιες εικαστικές παρεμβάσεις…αφου η πολη υστερεί σε σχέση με γειτονικές πόλεις σε ομορφιά καθώς είναι άναρχα δομημένη και της λείπει και το πράσινο…

  • τα κοκκινωπά χρώματα είναι κουραστικά στα μάτια .

    Αυτή η ζωγραφιά που είχε επιλεγεί ως δεύτερη
    με πράσινα και γαλάζια χρώματα ήταν καλύτερη.

  • ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ!!!
    ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑΤΑ.
    ΕΠΙΠΟΛΑΙΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΜΕΝΗ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΕΣ!
    ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ (ΧΑΡΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ) ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
    ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΙΔΕΥΣΙΑΣ-ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΚΡΑΦΙΤΙ)ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ (ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΦΡΙΛΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ).
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΔΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ…ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!!!

  • Καλή σαν ιδέα. Αλλά το συγκεκριμενο γκράφιτι δεν ταιριάζει ούτε σαν σχέδιο ούτε κυρίως χρωματικά. Το πορτοκαλί είναι πολύ έντονο χρώμα. Στην πλατεία μιας ορεινής, χειμωνιάτικης επί το πλειστον, πολης, θα ταίριαζε κάτι σε πιο ήπιους τόνους πιο σκοτεινούς. Σκοπός είναι να καλυφθει ένας άσχημος τοίχος, όχι να επιλεχθεί κάτι τόσο έντονο που θα χτυπάει από μακριά μέσα στην πλατεία.

  • Όμορφο, αλλά όχι για εκείνο το σημείο. Δεν ταιριάζει καθόλου με το Ερμιονιο και τη λοιπή αισθητική της πλατείας.

  • Όμορφο . .Nα βελτιωθεί λίγο η όψη της πόλης..!!Αναρωτιέμαι ..σε αυτούς που δεν άρεσε …τι έχουν να αντιπροτείνουν???Είναι προτιμότεροι οι γκρίζοι τοίχοι των πολυκατοικιών???Και μην ακούσω ότι δεν δένει με την αισθητική του κέντρου γιατί το κεντρο δεν έχει καμία ιδιαίτερη αισθητική…

  • Α ρε παππούδες σουρδοι συντηρητικοί χαχαχαχχα είστε τρομεροι… Σχεδιαρα είναι ρε και απίστευτη δουλειά και εγώ γουστάρω να το βλεπω κάθε μέρα.Μες τη ΜΙΡΛΑ και τη μιζέρια είστε… “μιρ μιρ μιρ, Ι! Διν μαρισι αυτού, τι πουρτοκαλιά χρώματα μι βάλανε εκεί μι μια κουπελα να καθτι διν καταλαβαίνου καλά τι φτιαν..καλά τα λέει ου Γιαννακς του Κώστα από δίπλα, παμι κατά διαόλου”. ΕΕΕΕΕ ΣΟΥΥΥΥΥΥΥΥΡΔΟΟΟΙΙΙΙΙΙΙΙ

  • Αχαχα ακριβώς ..τόσα χρόνια δεν τους πειραζει που ζουν σε μια πόλη χωρίς καθόλου πράσινο,χωρίς ρυμοτομικό σχέδιο..τους πείραξαν τα χρώματα …τελικά μερικοί ότι και να τους προσφερθεί δεν είναι ικανοποιημένοι με τίποτα..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.