Την ώρα που η ΕΣΑΠ ακόμη ψάχνει να βρει λύση στο πόσες ομάδες θα απαρτίζουν την φετινή Volleyleague ο Εθνικός Κοζάνης έπειτα από 5 μήνες αναμονής στο αίτημα του για χορήγηση Wild Card εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την Λίγκα για προκλητική αδιαφορία καθώς δεν έχει πάρει ακόμη καμία ξεκάθαρη απάντηση.

Το θέμα της Wild Card στην Ελληνική Volleyleague έχει γίνει πλέον γραφικό καθώς εδώ και 2-3 χρόνια και παρά τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται με τις συμμετοχές των ομάδων πριν από κάθε πρωτάθλημα, η ΕΣΑΠ -που η ίδια έφερε το ζήτημα στις προκηρύξεις της- μένει αμέτοχη.

Μια στάση που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αξιοπιστία και την εικόνα της Volleyleague η οποία με τις συνεχόμενες αποχωρήσεις ομάδων δέχεται πλέον απανωτά χτυπήματα.

Ο Εθνικός Κοζάνης έχοντας καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο επίσημα αίτημα για χορήγηση Wild Card, ακόμη περιμένει απάντηση από την διοργανώτρια και με ανακοίνωση που έβγαλε την καταγγέλλει για αδιαφορία.

Παράλληλα η ομάδα της Μακεδονίας αναφέρει την σειρά των γεγονότων και τις κινήσεις που έχει κάνει καταλήγοντας στο ότι «είμαστε ακόμη εδώ και ακόμη περιμένουμε»…

Η ανακοίνωση του Εθνικού Κοζάνης

«Η ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ θεωρεί υποχρέωση της και οφείλει να ενημερώσει τον κόσμο του βολλευ και όχι μόνο, σχετικά με τo αίτημα που κατέθεσε ο σύλλογος μας στην ΕΣΑΠ για την wild card.

Μετά από πολύμηνη αναμονή και πολλές προσπάθειες που κατέβαλε η ομάδα της πόλης μας , για να καλύψει τυχον ενδεχόμενη κενή θέση που μπορεί να προέκυπτε στο επόμενο πρωτάθλημα της ΕΣΑΠ (κάτι που λίγο-πολύ το θεωρούσαμε όλοι μας πολύ πιθανό εδώ και καιρό) δεν έλαβε ποτέ μια ξεκάθαρη απάντηση.

Η ΕΣΑΠ δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και πάρα τις όποιες (έστω και καθυστερημένες) συνεδριάσεις της, μας έδειξε με την στάση της ότι ποτέ δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν της , την αίτηση μας για wild Card την οποία και καταθέσαμε αρκετά έγκαιρα και έχει βέβαια ασφαλώς πρωτοκολληθεί στην ΕΣΑΠ (ως η μοναδική ως σήμερα επίσημη αίτηση wild card που έχει κατατεθεί).

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν, έναν μόλις μήνα πριν την…. έναρξη του επόμενου Πρωταθλήματος, η ομάδας της ΑΕΚ είναι οριστικά εκτός λιγκάς, ο ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ αναστέλλει την λειτουργία του και η ιστορική αλλά και συνάμα συνονόματη μας , ομάδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ κάνει τις τελευταίες απέλπιδες προσπάθειες μήπως και αγωνιστεί έστω και την ύστατη στιγμή, με τις οποίες πιθανότητες όμως να μην δείχνουν να είναι με το μέρος της!
Πρωτάθλημα λοιπόν προ των πυλών με οκτώ (8) μόλις ομάδες διαθέσιμες να συμμετάσχουν και άλλη μια ευκαιρία ένταξης της wild card στο πρωτάθλημα πηγαίνει στον… ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!

Αναρωτιόμαστε τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ενεργοποιηθεί επιτέλους η περιβόητη WILD CARD, όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου αλλά και στην Ελληνική BASKETLEAGUE με πιο πρόσφατο παράδειγμα την προ λίγων ημερών, WILD CARD που δόθηκε από τον ΕΣΑΚΕ στην ΛΑΡΙΣΑ για την Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ του μπάσκετ προκειμένου να συμπληρωθεί η κατηγορία με 14 ομάδες.

Δοθείσας λοιπόν της ευκαιρίας θα θέλαμε να εξιστορήσουμε τα γεγονότα:

Στις 12 Απριλίου κατατέθηκε το αίτημα μας για WILD CARD.

Η απάντηση της ΕΣΑΠ ήταν : «ότι θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ της Λιγκας, με την επισήμανση όμως ότι είναι ειλημμένη απόφαση της λίγκας, οι ομάδες να μειωθούν στις 10 (από τις 11 που ήταν μέχρι σήμερα) για το μεθεπόμενο πρωτάθλημα».

Το περιβόητο βέβαια επόμενο Δ.Σ της Λίγκας που έγινε μετά από δυόμιση μήνες από την κατάθεση του αιτήματος μας (περίπου στα τέλη Ιουνίου) η μόνη ενημέρωση που είχαμε ήταν από τα ΜΜΕ (και όχι από την ΕΣΑΠ) ότι απλά συζητήθηκε το πιθανόν ενδεχόμενο ΝΑ ΔΟΘΕΙ WILD CARD κάπου, κάπως, κάποτε, (να υποθέσουμε κάτι σαν σε καφενειακή συζήτηση για να ακριβολογούμε).

Στις 12 Ιουλίου που ξανά συνεδρίασε για 2η φορά η ΕΣΑΠ , το θέμα της Wild card ούτε καν που συζητήθηκε, έστω και για την περίπτωση (που ήταν κάτι περισσότερο από πιθανή) που κάποιο η κάποια από τα ΤΑΑ που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και δεν καταφέρουν να αδειοδοτηθούν (κάτι που ήταν πλέον κάτι παραπάνω από ορατό ) να υπάρχει η εναλλακτική επιλογή της συμπλήρωσης της κενής θέσης από την ομάδα μας.

Ακόμη και μετά την… 3η καλοκαιρινή συνεδρίαση στις 5 Αυγούστου που υπήρχε μια ακόμη ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα, και να βρεθεί λύση στον ορατό φόβο να μην συμπληρώνονται ούτε καν οι 10 ομάδες, δεν δόθηκε η παραμικρή σημασία από την ηγεσία της Λίγκας.

Πάρα τις όποιες επικοινωνίες από όλους τους αρμοδίους φορείς του Νομού μας (Δήμαρχο, βουλευτές, Περιφερειάρχη) προς τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, δηλώνοντας του όλοι τους, ότι βρίσκονται αρωγοί στην προσπάθεια του σύλλογο μας, ότι το όλο εγχείρημα χαίρει της υποστήριξης όλων και είμαστε πανέτοιμοι να αποδεχτούμε την συμμετοχή μας στην VOLLEYLEAGUE, με έδρα ένα γήπεδο κόσμημα που φιλοξένησε ουκ ολίγες φορές την Εθνική μας ομάδας, έχουμε αγνοηθεί επιδεικτικά!!!!

Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας:
ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ!

Υ.Γ. εμείς πάντως είμαστε ακόμη εδώ και ακόμη περιμένουμε!!!!

 

Ανακοίνωση – απάντηση εξέδωσε και η ΕΣΑΠ σημειώνοντας τα εξής:

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση σας σχετικά με το θέμα της wild card. Από αυτά που γράφετε γίνεται αντιληπτό πως είτε δεν είστε ενήμεροι είτε αποσιωπάτε τα πραγματικά γεγονότα.

Συγκεκριμένα πριν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019  επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να γίνει μια συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών για το ζήτημα της wild card του Γ.Σ.Εθνικού Κοζάνης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ευχαρίστησε τον κο Κασαπίδη για το ενδιαφέρον του και για την πρόταση που έκανε προς την ΕΣΑΠ. Επιφυλάχθηκε όμως να απαντήσει για τον προγραμματισμό συνάντησης διότι όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ ήθελε πρώτα να παρθεί η απόφαση του Δ.Σ. περί ενεργοποίησης ή μη της wild card

Δεσμεύθηκε όμως πως θα ενημερώσει άμεσα τον κο Κασαπίδη για την όποια απόφαση πάρει η ΕΣΑΠ για το θέμα οπέρ και εγένετο  την επόμενη ημέρα που στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συζητήθηκε το θέμα. Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ επικοινώνησε με τον κο Κασαπίδη και τον ενημέρωσε περί της απόφασης της ΕΣΑΠ για μη ενεργοποίησης της διαδικασίας για παροχή wild card

Αφού έγινε μια συζήτηση πολύ εποικοδομητική ο κος Κασαπίδης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ για την ενημέρωση και δόθηκε υπόσχεση από μέρους της ΕΣΑΠ ότι εάν υπάρξουν νέα δεδομένα θα είναι ο πρώτος που θα ενημερωθεί.

Πέραν του κυρίου Κασαπίδη κανείς άλλος παράγοντας από τον Γ.Σ.Εθνικό Κοζάνης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ.

Άρα για ποια αδιαφορία η μη απάντηση μιλάτε;

Προφανώς δεν έχετε ενημερωθεί άρα θα πρέπει να ανακαλέσετε την εν λόγω επιστολή ρωτώντας τον κο Κασαπίδη εάν ισχύουν τα ανωτέρω.

Κατόπιν τούτου δεν υπήρξε καμία άλλη ενημέρωση περί του θέματος αυτού απλά και μόνον διότι ως σηνμερα δεν έχει αλλάξει η απόφαση της ΕΣΑΠ

Τελειώνοντας πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΣΑΠ κινείται βάσει νόμων και κανονισμών και δεν μπορεί αυθαίρετα να αποφασίζει να αντικαταστήσει μέλη της που παρόλο που έχουν προβλήματα προσπαθούν να τα επιλύσουν. Όλοι έχουν την ιστορία τους και η ΕΣΑΠ σέβεται απόλυτα τα μέλη της και όλα τα σωματεία του βόλεϊ.

Άλλωστε προς γνώση σας ακόμη και εάν αποφασίσουμε περί ενεργοποίησης της wild card θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να διερευνηθεί από την Α2 ανδρών εάν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει κάποια εκ των ο ομάδων στο νέο πρωτάθλημα της Volley League και δεύτερον εάν έχει τις προϋποθέσεις να λάβει μέρος.

Εάν όλα αυτά αποβούν άκαρπα τότε θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί η wild card.

Χαιρετίζουμε λοιπόν την θέληση σας να έρθετε στην Volley League αλλα προτεραιότητα έχουν οι ομάδες που αγωνιστικά κέρδισαν αυτό το δικαίωμα.

Υπόχρεωση μας είναι να προασπίζουμε τα συμφέροντα των μελών μας και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Αυτό κάνουμε μέχρι τώρα και δεν θα αλλάξουμε τακτική.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου θα ξανασυζητηθεί το εν λόγω θέμα και με βάση τα δεδομένα των ομάδων που έχουν προβλήματα η ΕΣΑΠ θα λάβει αποφάσισεις σχετικά με τις ομάδες που θα αγωνιστούν την περίοδο 2019-20».