Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι, μιας και είναι πρώτη φορά που συνεδριάζει η Επιτροπή μας θα ήθελα να ευχηθώ καλή πορεία στις εργασίες της και καλά αποτελέσματα. Το θέμα της υγείας είναι ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και βαρύ τα τελευταία χρόνια, που έχουμε τη μεγάλη κρίση διότι τα δημόσια νοσοκομεία, είναι αναγκαία και οι πολίτες προστρέχουν σε αυτά, όλο και περισσότερο. Είναι πραγματικά πάρα πολύ τραγικό, να μην μπορεί ο Έλληνας να βρει διέξοδο στην ασθένειά του, να μη βρει περίθαλψη στην υγεία του, να μη βρει φάρμακα και να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να δοθεί μια ιδιαίτερη μέριμνα και αυτό βέβαια είναι δουλειά όλων μας. Είναι δουλειά του Υπουργείου, που θα δώσει τις κατευθύνσεις για την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων, είναι δουλειά των Διοικητών των Υ.ΠΕ., που σήμερα είμαστε εδώ για να συζητήσουμε το διορισμό τους. Και είναι δουλειά και όλων όσων εργάζονται στις θέσεις δημόσιας υγείας. 

Προέρχομαι από το Νομό Κοζάνης, (και γνωρίζω σχεδόν όλα τα θέματα της Δυτικής Μακεδονίας γύρω από αυτό το χώρο, γιατί είναι παραπλήσια), και από περιοχές οι οποίες έχουν μεγάλο αριθμό εργατοτεχνικού προσωπικού, ο οποίος δουλεύει σε λιγνιτωρυχεία. Ως εκ τούτου υπάρχουν τακτικά εργατικά ατυχήματα και είναι αναγκαία η οργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων. Πρέπει λοιπόν να δοθεί μια έμφαση, και ζητούμε βέβαια εδώ στην Επιτροπή μιας και συζητιέται αυτό το συγκεκριμένο θέμα και από τον αρμόδιο Διοικητή, με την στήριξη του Υπουργείου να υπάρξει η στελέχωση και η οργάνωση των νοσοκομείων έτσι ώστε να υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός γιατρών, γιατί στο παρελθόν είχαμε δει κλινικές να μην μπορούν να λειτουργήσουν, είτε γιατί δεν είχαν γιατρό, είτε γιατί καθυστερούσαν οι τοποθετήσεις των επικουρικών γιατρών.

………………….

………..η υγεία και η ανθρώπινη ζωή είναι ό,τι σημαντικότερο υπάρχει, να συστρατευτούμε με κοινή γραμμή, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους πολίτες μας και τη χώρα μας.