Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας στο πλαίσιο της σύστασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού επισκέφθηκαν την Κοζάνη και τα Γρεβενά. Στις επαφές που είχαν οι δύο άνδρες με φορείς και συλλογικότητες του τουρισμού στην περιοχή μας διερευνήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές της τουριστικής ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία.
Στη συνάντηση με τους φορείς χαιρετισμό απηύθυνε και η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα τουρισμού του Δήμου Σερβίων κα Νανά Γκαμπούρα.
Η κα Γκαμπούρα επίσης παρέδωσε στον αρμόδιο Υπουργό υπόμνημα του Δήμου με τις θέσεις και τις προτάσεις της νέας δημοτικής αρχής για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και την τουριστική αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σερβίων.
Ανάμεσα σε άλλα ο σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει επιγραμματικά:
Αξιοποίηση της παραλίμνιας ζώνης με κατασκηνώσεις και Ναυτικό Όμιλο Σερβίων  Αξιοποίηση σαν τουριστικό θέρετρο του παραδοσιακού οικισμού της Καστανιάς ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1050 μέτρων.  Αξιοποίηση των ορεινών χωριών του Δήμου στον χειμερινό τουρισμό  Δημιουργία τουριστικού & γαστρονομικού χάρτη του Δήμου  Προβολή όλων των ιδιομορφιών-τοποθεσιών του Δήμου, όπως τα «Μπουχάρια», ένα γεωλογικό φαινόμενο μοναδικό στην Ελλάδα
Προβολή του Βυζαντινού Κάστρου των Σερβίων και της Βασιλικής, όπως επίσης και αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής «Φαράγγι Σερβίων» για αθλητικές δραστηριότητες όπως canyoning, κ.α.  Αγροτουρισμός, Αθλητικός και Θρησκευτικός Τουρισμός. Θέσπιση ορεινού Μαραθωνίου και ανάδειξη του πανελληνίου πρωταθλήματος αιωροπτερισμού που ήδη διεξάγεται κάθε χρόνο στην περιοχή μας.  Ολοκλήρωση του δρόμου για τον Άγιο Χριστόφορο (Πρόσηλιο) και το εκεί σημείο θέασης όπως αντίστοιχα και στην Αγία Παρασκευή (Πλατανόρρευμα). Περιπατητικά μονοπάτια για την αξιοποίηση του φράγματος και των καταρρακτών  Φεστιβάλ για την αναβίωση των παραδοσιακών εδεσμάτων.