Δολοφονία στην Καστοριά: “Σφίγγα” ο Ειδικός Φρουρός για το κίνητρο του εγκλήματος – Δεν μίλησε ούτε στους γονείς του

12 Μαρτίου 2017
08:03
Κανένα σχόλιο

H σύλληψη του 30χρονου Ειδικού Φρουρού λίγη μόνο ώρα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου οδηγού ταξί, έγινε το βράδυ της Παρασκευής σε ερημική τοποθεσία στην Καστοριά. Ο Ειδικός Φρουρός που τον Ιούλιο του 2014 είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη στη συμπλοκή στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει και να τον ακινητοποιήσει, είναι ο καθ’ ομολογίαν δράστης του στυγερού εγκλήματος στη Λεύκη Καστοριάς.

Ο Ειδικός Φρουρός επιβιβάστηκε  στο ταξί του άτυχου Κοσμά Τζέλιου, στις Εργατικές Κατοικίες της Καστοριάς. Οδήγησε τον οδηγό ταξί σε ερημική τοποθεσία στη Λεύκη, ανάγκασε το θύμα του να κατέβει από το ταξί, τον οδηγήσε σε χωράφι ιδιοκτησίας του και τον εκτέλεσε με τρεις σφαίρες, η μια εξ αυτών στον κρόταφο.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ήταν το 45αρι με το οποίο είχε πυροβολήσει τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, πράξη για την οποία είχε παρασημοφορηθεί από την υπηρεσία του και τον Βασίλη Κικίλια.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το δηλωμένο στο όνομά του όπλο, είναι το μόνο τέτοιου διαμετρήματος στην περιοχή…

Τον δράστη κατέγραψε η κάμερα του περιπτέρου την ώρα που επιβιβαζόταν στο ταξί του Τζέλιου, ενώ και το gps του οχήματος οδήγησε στον εντοπισμό του ταξί στο σημείο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με το δελτίο του Alpha μάρτυρας είδε τον δολοφόνο να περπατάει λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία κοντά στο σημείο που λίγο αργότερα βρέθηκε το πτώμα. Μάλιστα στη συνέχεια ο ειδικός φρουρός κάλεσε άλλον οδηγό ταξί προκείμενου να τον μεταφέρει πίσω στις Εργατικές Κατοικίες όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό του…

“Μυστικό” κίνητρο

Ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το θύμα και ότι κίνητρο του ήταν η ληστεία καθώς όπως είπε ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Κάτι τέτοιο ωστόσο καταρρίφθηκε αφού από τα υπάρχοντα του 52χρονου οδηγού ταξί δεν έλειπε τίποτα…

Ο δράστης στη συνέχεια επικαλέστηκε προσωπικές διαφορές οι οποίες όπλισαν το χέρι του, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τίποτα παραπάνω.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης δεν ήταν συνεργάσιμος με τους συναδέλφους του κατά το στάδιο της προανακριτικής διαδικασίας, ενώ δεν αποκάλυψε ούτε στους γονείς του που τον επισκέφτηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Καρδίτσας τον λόγο που σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο πατέρα δύο παιδιών.

“Ήρεμος και ομιλητικός”

Ο οδηγός ταξί που παρέλαβε τον δράστη από το σημείο κοντά στη δολοφονία κάνει λόγο για έναν άνδρα ψύχραιμο και κοινωνικό. Οι δύο τους άνοιξαν κουβέντα και σύμφωνα με τη μαρτυρία τίποτα δεν προέδιδε τι είχε προηγηθεί. Ήταν καλοδιάθετος, δήλωσε την επαγγελματική του ιδιότητα και συστήθηκε στον δεύτερο οδηγό ταξί.

Αποβιβάστηκε στις Εργατικές Κατοικίες, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του που είχε αφήσει κοντά στην πιάτσα και έφυγε…

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί τον κάλεσαν και ο δράστης συμμετείχε στις έρευνες για τον μέχρι τότε αγνοούμενο οδηγό ταξί. Όταν τα στοιχεία άρχισαν να δένουν και να οδηγούν στον ίδιο, συνάδελφοί του έκαναν έρευνα και βρήκαν το όπλο του εγκλήματος στο σπίτι του…

Είδε εισαγγελέα, θα δει ανακριτή

Ο δράστης χθες το απόγευμα οδηγήθηκε υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον Εισαγγελέα.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, ενώ ο 30χρονος αστυνομικός ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Πριν από λίγο οδηγήθηκε εκ νέου στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς.

Οι αστυνομικές αρχές υπό το φόβο επεισοδίων από την πλευρά των συγγενών του θύματος, επέλεξαν να παρουσιάσουν τον δράστη ενώπιον του εισαγγελέα Καστοριάς, την ίδια χρονική στιγμή που πραγματοποιούταν η νεκρώσιμος ακολουθία του άτυχου οδηγού ταξί.

Εκατοντάδες ήταν οι φίλοι και συνάδελφοι, που παραβρέθηκαν στην κηδεία του 52χρονου στο χωριό Τσάκωνη Καστοριάς, ενώ όλα τα ταξί της πόλης από νωρίς το πρωί σε ένδειξη πένθους φέρουν μαύρες κορδέλες.

Κηδεύτηκε το θύμα

Συγγενείς, φίλοι και οι συνάδελφοί του αποχαιρέτισαν το απόγευμα τον 52χρονο οδηγό ταξί που οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο χωριό Τσάκωνη, σε κλίμα βαθιάς οδύνης…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Alpha, ΑΝΤ1, alphafm, svouranews

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.