Ανακοίνωση ΣΕΕΕΝ για την συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον υπουργό ενέργειας

19 Σεπτεμβρίου 2019
11:02
Κανένα σχόλιο

 

Διαφαινόμενο είναι πλέον ότι η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για άλλη μια φορά στρατεύεται με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για να προχωρήσει η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ και η μετάβαση στην μεταλιγνιτική εποχή.

Η μετάβαση στην μεταλιγιτική εποχή αλλά και το σχέδιο που προχωράει η κυβέρνηση της ΝΔ για την διασφάλιση των κερδών της ΔΕΗ Α.Ε θα σημαίνει για τους εργαζόμενους απολύσεις, μειώσεις μισθών, ανεργία, επέκταση των ελαστικών σχ΄σεων εργασίας, ενεργειακή φτώχεια για το λαό και αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος κ.α

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαχρονικά έχει ευθύνες αφού σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στήριξε τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, με την μετοχοποίηση, την τριχοτόμηση της επιχείρησης, το ξεπούλημα του ασφαλιστικού των εργαζομένων κ.α.

Το κλίμα ανοχής και αναμονής που θέλει να περάσει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι γιατί ουσιαστικά στηρίζει το σχέδιο της κυβέρνησης παρά τις όποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ ΑΕ και ο λαός στην Δυτική Μακεδονία πρέπει να προσπεράσου τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος και να οργανώσουν την πάλη τους με βάση τις δικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, όλοι στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΣΕΕΕΝ στις 1 Οκτώβρη στην Πτολεμαΐδας στις 7:30μμ στην κεντρική πλατεία ενάντια την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε και στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Πτολεμαΐδα 19.9.2019

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.