Οι διαχρονικές παθογένειες και ανεπάρκειες ενός αμόρφωτου πολιτικού προσωπικού, τόσο τοπικά, όσο και περιφερειακά αλλά και σε επίπεδο χώρας, μας οδήγησαν σε αυτήν την τραγικότητα. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη με όλους αυτούς που χθες και σήμερα είχαν και έχουν ρόλο πρωταγωνιστή . Δυστυχώς.

Το συνέδριο* που θεματολογία του είναι η καθαρή ενέργεια, εκτός του ότι ανέλαβε ρόλο «Δούρειου Ίππου», αδειάζει τους πάντες που διαχρονικά – τρόπος του λέγειν – είχαν ρόλους. Το κενό είναι ορατό παντού. Η βιαιότητα με την οποία περνάμε από το ένα άκρο στο άλλο και η φτωχοποίηση της περιοχής αναλώνεται σε καφενολογία και ανούσιες ημερίδες, που το μόνο θετικό είναι τα Kettering, κ.α.

Αλήθεια ποια ήταν η προσφορά του Τ.ΕΙ. Δυτικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου διαχρονικά στην περιοχή; Τι έχουν προσφέρει εκτός από τις γκαρσονιέρες και τα delivery; Πως ορίζεται ο ρόλος τους σε σχέση με την Τοπική πραγματικότητα και προοπτική;

Είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα και αφορούν πάρα πολλούς. Απαντήσεις δυστυχώς δεν θα έχουμε ποτέ. Αυτό απαιτεί η επιβίωση του συστήματος.

Τα επόμενα χρόνια που η περιοχή μας θα περάσει σε κατάσταση φτωχοποίησης σε όλα τα επίπεδα. Είναι τυχαία η δήλωση του Γιώργου Αδαμίδη, ότι η Πτολεμαίδα τα επόμενα χρόνια θα μείνει με τον μισό πληθυσμό από ότι έχει σήμερα; Όχι βεβαία, αλλά ποιος δίνει σημασία σε αυτό, όταν αυτό που κυριαρχεί είναι το πρώτα εγώ, η οικογένεια μου, οι συγγενείς μου και μετά τίποτα…

Απολιγνιτοποίηση την ονομάσανε. Καταστροφή του τόπου μας την λέω εγώ.

Το Αθηνοκεκτρικό κατεστημένο μας θέλει έναν απέραντο σκουπιδότοπο και αυτό το έχει πετύχει με τα εδώ φερέφωνα του και παπαγαλάκια. Με τους εδώ τοπικούς φιλοσκοπιανούς τοποτηρητές του.

Αλήθειες που τις ξέρουμε όλοι μας αλλά σιωπούμε.

THE END

Καληνύχτα Δυτική Μακεδονία.

Δρέπανο 20/09/2019

*Συνέδριο με θέμα την Καθαρή Ενέργεια στα Βαλκάνια. 19 -22/09/2019. Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.