Αίτημα εισαγωγής θέματος ΔΕΗ στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο

22 Σεπτεμβρίου 2019
08:39

 

Προς την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

Κυρία πρόεδρε

Οι εξελίξεις στο ζήτημα του οριστικού κλεισίματος λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην Περιοχή μας είναι ραγδαίες και δυστυχώς πολύ οδυνηρές.

Σύμφωνα :

  1. Με δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας κ. Χατζηδάκη

  2. Με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

  3. Με δεκάδες δημοσιεύματα στον Τύπο

Φαίνεται ότι η πολιτική ηγεσία σχεδιάζει άμεσα το κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου, του ΑΗΣ καρδιάς και στο άμεσο μέλλον του ΑΗΣ αγίου Δημητρίου πλην της 5ης μονάδας του. Αυτό αντιστοιχεί σε απώλεια ισχύος 3.000 ΜW που ισοδυναμεί στο 75% της λιγνιτικής δραστηριότητας της ΔΕΗ στην Περιοχή μας. Επίσης σε αμφισβήτηση μπαίνει και η λειτουργία της 5ης μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Αν ισχύσουν όλα αυτά οι επιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία θα είναι καταστροφικές

Παρόλα αυτά με έκπληξη βλέπουμε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη στη συνεδρίαση του ερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Γι αυτό, συμφωνώντας και με το αίτημα άλλων συναδέλφων, αιτούμαστε κι εμείς να μπει το θέμα για ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη και συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη 26/9/2019

Κοζάνη 22/9/2019

Για την «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Στέφανος Πράσσος

Περιφερειακός Σύμβουλος

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.