Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε Κοζάνης στην τελετή Αποκαλυπτήριων της προτομής της αείμνηστης Μακεδονισσας Αθηνάς Τζινίκου Κακούλη, που έγινε στα Κορέστια Π.Ε Καστοριάς

22 Σεπτεμβρίου 2019
20:02

 

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε Κοζάνης τιμώντας την μνήμη της Αθηνάς Τζινικου -Κακούλη παραβρέθηκε σήμερα 22-09-2019 στην τελετή Αποκαλυπτήριων της προτομής της Αείμνηστης Μακεδονισσας ΑΘΗΝΑΣ ΤΖΙΝΙΚΟΥ-ΚΑΚΟΥΛΗ που έγινε στα Κορεστια Π.Ε Καστοριάς. Ετελεσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα χοροστατουντος του Σεβ. Μητροπολιτου Καστοριάς Κ. Σεραφείμ.

Μετά την θεία λειτουργία ακολούθησε ομιλία –Επιμνημόσυνη Δέηση -Αποκαλυπτήρια του Μνημείου -Κατάθεση στεφάνων -τήρηση ενός λεπτού σιγής -ανάκρουση του Εθνικού Υμνου και παραδοσιακο γευμα. Πολιτικές -Στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την τελετή.

  Η Αθηνά Τζινίκου Κακούλη, γεννήθηκε στο 1942 στο Βελβεντό Κοζάνης. Φιλόλογος, λαογράφος, ζωγράφος, συγγραφέας, η αξέχαστη Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, έθρεψε γενιές ολόκληρες με τις ιστορίες και τους άθλους των Μακεδονομάχων, ζωντανεύοντας τις άγνωστες μορφές και σελίδες του ηρωικού Μακεδονικού Αγώνα!

 Η Αθηνά Τζινίκου Κακούλη είχε διατελέσει επίσης για χρόνια  Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και των Συνεργαζομένων Γυναικείων Σωματείων Θεσσαλονίκης, προσφέροντας ακούραστα τεράστια εθνικό έργο, ενώ βοήθησε αποφασιστικά στη χρηματοδότηση των “Φροντιστηρίων” Ελληνικών για τα ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, όπως και στην ανέγερση του Ι Ν. Μεταμορφώσεως του

   Ο ρόλος της, η προσφορά της, οι γνώσεις της, είναι ανεκτίμητες και το κενό που αφήνει είναι όχι μόνο τεράστιο, μα και δυστυχώς αδύνατον να αναπληρωθεί…

Πολυνείκης Αγγέλης

Προέδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Π. Ε. Κοζάνης

3 σχόλια

    • ΕΜΕΙΣ ,Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ” ΣΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΚΤΥΠΟΥΣΕ ΕΚΕΙ ,ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΨΕ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΓΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ “ΕΘΡΕΨΕ” ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ Κ.Α.ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΕΧΑΣΕ….
      ΜΙΧΑΗΛ Π. ΠΑΠΑΝΟΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ “ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ”.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.