Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης: 24ωρη απεργία, την Τετάρτη 2/10/2019

23 Σεπτεμβρίου 2019
12:57

 

 

Το Δ.Σ. του Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να κηρύξει 24ωρη Γενική Απεργία για την Τετάρτη 2/10/2019 για τον Ν. Κοζάνης, ενάντια στο «Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο» μέσα στο οποίο με διατάξεις αντεργατικές ισοπεδώνει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, με ένα πλήθος διατάξεων που καταργούν τον πυρήνα του συλλογικού και ατομικού εργατικού δικαίου, καθώς και βασικά ζητήματα της συνδικαλιστικής δράσης.

Οι θεμελιώδεις αρχές της συρροής, της ευνοϊκής ρύθμισης και της επέκτασης υπονομεύονται με όρους κατάργησης διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον πλήρους απορύθμισης της αγοράς εργασίας.

Τα «εμπόδια» και οι υποχρεώσεις που θεσπίζονται ως πρόσθετες προϋποθέσεις για την προσφυγή στη Διαιτησία καθιστούν ουσιαστικά ανενεργό τον ΟΜΕΔ απαξιώνοντας το πλέον κρίσιμο εργαλείο των εργαζομένων στην επίτευξη συλλογικών συμφωνιών.

Εάν ψηφιστούν τα προωθούμενα μέτρα, καμία κλαδική, ομοιοεπαγγελματική ή συμφέρουσα επιχειρησιακή ΣΣΕ δεν θα μπορεί να υπογραφεί, ενώ ακόμη και αν υπογραφεί δεν θα δύναται να επεκταθεί, δηλαδή να κηρυχθεί υποχρεωτική σε όλο τον κλάδο.

Θα περίμενε κανείς, ότι στην μετά μνημονίων εποχή, θα γυρνούσαμε στο παλαιό καθεστώς κήρυξης υποχρεωτικών ΣΣΕ για όλο τον κλάδο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καθολική επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων χωρίς προαπαιτούμενα και αστερίσκους, που οδηγούν στην πλήρη ασυδοσία.

  • Δικαίωμα καθαρής και μονομερούς προσφυγής στην Διαιτησία του ΟΜΕΔ ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα ο κομβικός ρόλος του ΟΜΕΔ στην υπογραφή συλλογικών συμφωνιών.

  • Κατάργηση των Ενώσεων Προσώπων και της δυνατότητάς τους να υπογράφουν επιχειρησιακές συμφωνίες σε βάρος των εργαζομένων χωρίς τους εργαζόμενους.

  • Αποτελεσματικό έλεγχο της παραβατικότητας στο ωράριο εργασίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό πλαίσιο του «Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου» που οδηγεί στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εγκαθιδρύοντας το δίκαιο των εργοδοτών.

Συντασσόμαστε με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ και καλούμε τους εργαζόμενους του Ν. Κοζάνης να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2/10/2019.

Όλοι στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, ώρα 11:00 π.μ.

Γρ. Τύπου

2 σχόλια

  • Εσείς απαιτείται
    Κόσμο έχετε;;
    Την Τετάρτη 2 του Οκτώβρη εσείς πού απαιτείται θα έχετε περισσότερους από 20 νοματέους (εργαζόμενους) και όχι βολεμένους συνδικαλιστές στην πλατεία;
    Τα σωματεία πού έχετε μέλη θα είναι με πανό εκεί;
    Το σωματείο Ανέργων του προέδρου θα είναι στην πλατεία;;
    Ίδωμεν!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.