K. Mητσοτάκης: “Στόχος μας είναι να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028”

24 Σεπτεμβρίου 2019
09:12

Την πρόταση της κυβέρνησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

Παράλληλα, προανήγγειλε τη διοργάνωση διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα, με αντικείμενο την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, εντός του 2020.

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή 102 ανθρώπων.
Παράγουμε, τόνισε, το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας μας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σκοπεύουμε να φτάσουμε στο 35% έως το 2030.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να υιοθετήσει μία νέα, φιλόδοξη Εθνική Στρατηγική για την Ενέργεια και το Κλίμα πριν το τέλος του έτους.

Στόχος μας είναι να κλείσουμε όλες τις λιγνιτικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2028.

Και σχεδιάζουμε να απαγορεύσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης σε ολόκληρη τη χώρα από το 2021.

51 σχόλια

      • Κακό δεν είναι. Άμα έχεις γη… Εσύ εχεις? Άμα εχεις υποδομές για ζώα η κεφάλαιο να ξεκινήσεις εσύ έχεις ? Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους ξέρεις ? Γιατί οι δεητζηδες στην χειρότερη να πάρουν 1000€ σύνταξη αντί για 2000€ οι υπόλοιποι που δουλεύουν για 500-600€? Θα πεθάνουν? Θα γίνουν μετανάστες ? Και από ζώα τι προτείνεις εσύ που ξέρεις να έχουν το ίδιο iq με εσένα η περισσότερο ?

  • Απαράδεκτο. Παραδίδει την ενέργεια στους εισαγωγείς και τους εμπόρους, ενώ υπάρχουν υποδομές και λιγνίτης για άλλα 40 χρόνια. Αυτός είναι ο πατριώτης που στηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα;

    • Και θα τον ξαναψηφίσουμε Η ΔΕΗ ήταν άντρο πασοκοσυριζαίων κλεφταράδων. Κανένας νεοδημοκράτης δεν προσλήφθηκε ποτέ ούτε είχε μισθό 4000 σε βάρος των άλλων. Καληνύχτα συριζαίε. Καιρός να γυρίσεις στα ζώα σου.

      • Χαχαχα έχεις δίκαιο κανείς δεν προσλήφθηκε στη ΔΕΗ επι νδ μάλλον έχεις αλτσαχαιμερ δεν εξηγείται αλλιώς..προβατο είσαι λογικό να ψηφίσεις το κόμμα σου έχεις δίκαιο δεν έκλεψε διέλυσε τα πάντα..τζάμπα ζεις εσυ!

          • Ανώνυμε.. αν εσυ εμεινες ενα αγραμματο ζουλαπι στην ζωουλα σου και εχεις μαθει να εκτρεφεις μονο τα ζα ε τι να κανουμε υπηρξαν και οι (δηθεν) πασοκοσυριζαιοι που εσυ κραζεις… που σπουδασαν και πηραν και 2 και 3 πτυχια και εχουν και τις γνωσεις και την καταρτιση για να ειναι στις θεσεις τους. Μην ζηλευεις επειδη δεν καταφερες τιποτα ως τωρα. Συνεπως ο τεμπελχανακος εισαι εσυ και ο κυφηνοπουλος. Καληνυχτα Νδουλη εγερτηριο στις 6 να βοσκησεις τα μπε σου

    • Δεητζή θυμάσαι που το ’93 κατέβαζες τους διακόπτες μαζί με το Φωτόπουλο για να ρίξεις το Μητσοτάκη και γελούσες με τα φιλαράκια σου που καταστρέφονταν οικογένειες που είχαν μαγαζιά και ψυγεία; Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

  • Μετά τις επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, μην εκπλαγείτε αν ο λιγνίτης είναι το χειμώνα ως εκ θαύματος και για ακόμα μια φορά ο σωτήρας της Ελληνικής ηλεκτροπαραγωγής.

    • Θα τον βάζουμε στα αυτοκίνητα ή θα τον καίμε στους αεριο και πετρελαιολέβητες. Γιατί αν τον κάψουμε ως ρεύμα να ζεσταθούμε θα βγούμε από τα παράθυρα.

      • Όχι καλέ μου άνθρωπε δεν τον βάζουμε στα αυτοκίνητα.
        Θα δουλεύουν ν τα λιγνιτικα στο φουλ για να τορφοδοτισουν με ΗΕ το Παρίσι και το Βερολίνο όπως έγινε πέρσι στις γιορτές.
        Η ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑ ΣΤΉΡΙΞΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΎ ΔΊΚΤΥΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
        Αντί να γράψεις οτι σου κατέβει αφιέρωσε λιγο χρονο στο διαδίκτυο και θα δεις τι έγινε και πόσο κόστισε

    • Γιατί οι άλλες περιοχές που δεν έχουν ΔΕΗ ζούνε άσχημα; Για πες μας πως είναι τα Γιάννενα, η Λάρισα, το Ηράκλειο;
      Μάθατε με τη ΔΕΗ 50 χρόνια και ξεχάσατε όλα τ’ άλλα.

        • Ευκαιρία τώρα που θα κλείσει η ΔΕΗ να αξιοποιήσουμε τη λίμνη να γίνει τουριστικός προορισμός καλύτερος απ’ την Καστοριά. Να αξιοποιήσουμε το Πανεπιστήμιο να γίνει κοιτίδα έρευνας και τεχνολογίας και την Εγνατία να γίνει κόμβος εμπορίου. Μια χαρά θα είμαστε χωρίς ΔΕΗ.

  • ασ αφησουμε τα κλασμουρηματα και τις αναλυσεις και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δουμε τι μπορουμε να κερδισουμε για την περιοχη μας πριν ειναι πολυ αργα ,γι αυτο χρειαζονται προτασεις και συνολικη ολοκληρωμενη μελετη
    παρεπιπτοντως το εργοστασιο στα μπιτολα δεν μολυνει μαλλον το περιβαλλον
    ΣΑΒΒΑΣ

    • Σάββα, μετά από δεκαετίες υποκρισίας του πολιτικού προσωπικού της περιοχής που δούλευε στα μούτρα τον κόσμο και έταζε εργοστάσια και νέες μονάδες σε συνδυασμό με τους συνδικαλιστές, δυστυχώς είναι πλέον πολύ αργά. Καμιά μελέτη που θα γίνει τώρα δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ότι πιο κοντά σε σχέδιο είναι η πρόταση που ετοιμάζει η Παγκόσμια Τράπεζα. Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε.

  • Μη χαλιεστε κανεις δε θα είναι άνεργος όλοι θα δουλεύουμε κομπάρσοι στην βαριά βιομηχανία του κινηματογραφου που θα στήσουν στα ερείπια της ΔΕΗ

  • Πόσο τρολια ο Πρωθυπουργός μας.Μπλοκαρε τους Νεοδημοκρατες που νόμιζαν πως ειναι κάτι σε Τραμπ, μπλόκαρε τους αριστερούς που και καλά είναι περισσότερο οικολογικά ευαίσθητοι. Ένας μόνο άνθρωπος σε αυτή την πόλη μπορεί να πει εγώ σας τα λεγα…

  • ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΔΕΗ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

    • Ενώ τώρα τα μαγαζά είναι όλα ανοικτά έ; Έχεις κάνει καμιά βόλτα στους δρόμους να μετρήσεις τι λουκέτο έπεσε; Οι ΔΕΗτζήδες ψωνίζουν μόνο από Θεσσαλονίκη και τα λεφτά τους τα ρίχνουν σε εξοχικά στη Χαλκιδική. Η περιοχή μόνο καρκίνο και μιζέρια είδε απ’ τη ΔΕΗ. Τα παιδιά μας έφυγαν στο εξωτερικό για να έχουν οι δεητζήδες μισθούς 6000€. Ούστ ρε.

    • Και εμένα δώσε μου μισθό 4000 και υπόσχομαι ότι θα τα ξοδεύω όλα στην τοπική κοινωνία για να μείνουν τα μαγαζιά ανοικτά. Συμφωνείς; αυτό το παραμυθάκι πολύ τράβηξε με τη συντήρηση των μαγαζιών λόγο μισθών. Ζείτε εις βάρος όλων μας, όλοι εμείς πληρώνουμε ότι φάγανε λίγοι στα χρόνια της ΔΕΗ. Δώστε και σε μας χρήμα για να συντηρηθεί η τοπική κοινωνία.

  • ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ; ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ Ν ΠΛΑΤΗ ;
    ΣΤΑΘΗ; ΒΙΚΥ; ΜΙΧΑΛΗ; ΓΙΩΡΓΟ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΚΛΑΣ ΣΑΣ;;Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ..!

  • Αναμένουμε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων που εβγαιναν φωτογραφίες στην Πτολεμαϊδα 5… Δυστυχώς έχουμε ότι ακριβώς αξίζουμε

    • Ποια Δραπετσώνα εκεί είναι καλά απορροφήθηκαν στον οικονομικό ιστό του Πειραιά και της Αθήνας.Εδω εμείς τι θα κάνουμε που θα περιμένουμε τα κεράσια και τα μήλα για μεροκάματο και αυτό με μεσον

  • ΜΗ μασατε θα στελνουμε τον λιγνιτη να καιγετε στα μπιτολα εκει δεν μολυνουν τα εργοστασια ουτε ερχετε η ρυπανση εδω

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.