Πρώτη προπόνηση της Εθνικής υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Μεσσήνη

Ξεκίνησε στο κλειστό του Καματερού η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών ενόψει των αγώνων με Ισπανία στην Αλμερία (26/9) και Ολλανδία στην Κοζάνη (29/9) για τα προκριματικά του EURO 2020.

Από την προπόνηση απουσίαζαν η Ελισάβετ Μάστακα, η οποία θα ενσωματωθεί αύριο και η Λαμπρίνα Τσάκαλου που έχει υποχρεώσεις με την Ποντράφκα Βετζέτα και θα έρθει στην Ελλάδα την Κυριακή.

Έχουν κληθεί οι αθλήτριες: Μακρή, Μανιά, Καρέλα, Φράγκου, Ζενέλι, Χριστοπούλου (ΟΦΝ Ιωνίας), Ζυγούρα, Παναγιωτίδου, Σαμολαδά, Μούρνου, Γκάτζιου (ΠΑΟΚ Mateco), Βασιλειάδου, Μάστακα, Καραχαρίση (Βέροια 2017), Ράτσικα, Αργυροπούλου (HONDA Πανόραμα), Κουκμίση (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Ανδρίτσου (ΑΟΔ Κορυδαλλού), Τσάκαλου (Πόντραφκα Βετζέτα- Κροατία).

Ο νέος ομοσπονδιακός Παναγιώτης Μεσσήνης που προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα παιχνίδια, βέβαια οι στόχοι των αντιπάλων με τους δικούς μας είναι διαφορετικοί. Θα μπορούσαμε να έχουμε ως στόχο την πρόκριση, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να τον θέσουμε. Όμως έχουμε άλλους στόχους τους οποίους θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε. Από αυτά τα παιχνίδια έχουμε πολλά περισσότερα να κερδίσουμε, παρά να χάσουμε. Διαθέτουμε μια Εθνική με μ.ο. ηλικίας τα 23 χρόνια. Αναλαμβάνω από τον Μενέλαο (Δανήλος) μια ομάδα με σωστή νοοτροπία, με συγκεκριμένες τακτικές κατευθύνσεις και το ζητούμενο είναι τι θα μπορέσουμε να κάνουμε σε μερικά χρόνια από τώρα. Υπό αυτό το πρίσμα αλλάζει ο τρόπος που βλέπουμε τα παιχνίδια.

Θα ήταν κουτό σε πέντε ημέρες να προσπαθήσω να αλλάξω πολλά στην Εθνική. Τα κορίτσια ξέρουν να παίζουν με συγκεκριμένο τρόπο, εννοείται πως ο κάθε προπονητής έτσι και εγώ, θέλει να περάσει την φιλοσοφία του, αυτό θα γίνει σε βάθος χρόνου. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω εγώ σε αυτά τα ματς είναι να κρατήσουμε ψηλά τον ρυθμό της ομάδας σε άμυνα και επίθεση».