kozan.gr: Κ. Πασσαλίδης: “”Το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, το 2028, που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης, κλείνει το μάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα”

24 Σεπτεμβρίου 2019
13:41

 

Σε σχόλιό του στο facebook, ο Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Κοζάνης, Κ. Πασσαλίδης, αναφέρει: “Το κλείσιμο των λιγνιτικών το 2028 που εξήγγειλε ο ΜητσοτΆκης , αμφισβητεί την τηλεθέρμανση στην Δ. Μακεδονια, τη δίκαιη μετάβαση, τις θέσεις εργασίας,την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και σίγουρα κλείνει το μάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα με μεγάλο κόστος για τους καταναλωτές”.

20 σχόλια

  • Κόψτε το δούλεμα… Για ποιες μονάδες μιλάτε, τα χρέπια που καίνε 100 και αποδίδουν 15;

    Όλα τα εργοστάσια είναι σαράβαλα. Η πιο νέα μονάδα του λεκανοπεδίου είναι η 5η του Αγίου Δημητρίου, μόλις 23 Μαΐων!

    Έλεος!!!

    • ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΠΕΙΔΉ ΈΧΕΙΣ ΔΟΕΛΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ Η ΕΤΣΙ ΔΕ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ….ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΊΝΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΎΣΙΜΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ…

      • Δεν υπαρχει δωρεάν καυσιμο.

        Ο λιγνιτης αν εχεις μια μονάδα υψηλης απόδοσης μπορει να αξιοποιηθεί σε μελλοντικό χρόνο και με μικροτερο κοστος αρα μεγαλυτερη ωφελεια για την εθνικη οικονομία. Ειναι εδώ, δε φευγει κατω απο τα ποδια μας.

        Αν ομως δουλευεις με 15% απόδοση,τοτε σπαταλάς πολυτιμη ενεργεια.

        Ενα πράμα σαν τα γαμοδάνεια, τα διακοποδανεια τα άλλα …δάνεια

        • Καμιά μονάδα δεν έχει απόδοση 15%, μην γράφεις ψέματα.

          Η μονάδα “υψηλής” απόδοσης είναι η Πτολεμαΐδα 5, που τώρα κατασκευάζεται, αλλά ο Μητσοτάκης θέλει να την κλείσει κι αυτή.

          Ο λιγνίτης δεν φεύγει απ’ τα πόδια μας μόνο αν είναι σε απείραχτα κοιτάσματα και μόνο αν δεν χτίσουμε από πάνω. Αλλά αν είναι σε ήδη ανοιχτά ορυχεία, καταστρέφεται και δεν μένει για τις επόμενες γενιές. Μαζί με τον εξοπλισμό και το προσωπικό που ήδη υπάρχει.

          • Η Καρδιά, ο Άγιος Δημήτριος και το Αμύνταιο, είχαν βαθμό απόδοσης κατά την έναρξη λειτουργίας τους περίπου 35%-45%.

            Η Καρδιά ξεκίνησε να λειτουργεί το 1974 (1-2) και 1980 (3-4). Ο Άγιος Δημήτριος ξεκίνησε να λειτουργεί το 1984 (1-2), 1988 (3-4), 1998 (5). Το Αμύνταιο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1986 (1-2).

            Ποιον δουλεύεις για τους βαθμούς απόδοσης των ερειπίων;

          • Για να πετάς ένα 35-45% στον αέρα, δείχνεις πως μάλλον είσαι αμόρφωτος ΔΑΠίτης σπουδαστής, απ’ αυτούς που έχει βάλει το κόμμα να τρολάρει το λιγνίτη.

  • Και που βλέπει το κακό στα ιδιωτικά συμφέροντα; Και τόσο καιρό που κοιτάζαμε τα κρατικά γιατί μας προέκυψε το κανόνι!!! Πάρτε το χαμπάρι η Σοβιετική ένωση τελείωσε και κάντε και καμμιά δουλειά από το να μηδενίζεται τα πάντα που ευδοκιμειτε μόνο σε περιβάλλοντα κρατικοδθαιτων καταφυγίων.Να πουληθεί για να σας βλέπω που θα πουλάτε μαγικές που πουλάτε στις ΔΕΚΟ κάνοντας μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.Θα σας φτιάξει το γιακά ο ιδιώτης που θα γλύφετε από την ημέρα που θα τα αναλάβει!!

    • Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να μειώσει το μερίδιο της ΔΕΗ στο 50% της αγοράς. Η ΝΔ υποσχέθηκε να κλείσει τη ΔΕΗ. Οι παρωπίδες σου….

    • Να γράφεις ξέρεις Άρα ξέρεις και να διαβάζεις.
      Λοιπόν μάθε ότι η ΔΕΗ έχει το 90% των καταναλωτών ενώ θα έπρεπε με βάση ευρωπαϊκές οδηγίες να έχει κάτω από το 50%.
      Μάθε και ένα δεύτερο παρότι έχει το 90% των πελατών έχει κάτω από 50% της παραγωγής, με συνέπεια να αγοράζει ρεύμα από την “ελεύθερη” αγορά με ότι συνεπάγεται.
      Έχεις να μάθεις πολλά ακόμα οπότε ψάξε καλύτερα και μην κάνεις τον γκαβό μπούφο

  • Τα συμφέροντα είναι πάντα ιδιωτικά, ειδικά μάλιστα όσων επικαλούνται τα δημόσια. Δηλαδή για να σας δώσω να καταλάβετε. Δημόσια ΔΕΗ, μισθάρες και προνόμια για λίγους, ανεργία και ένδεια για άλλους. Ποιο το όφελος; Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις και μας δουλεύουν εν ψυχρώ.

  • Πάντως όποτε ιδιωτικοποιήθηκε κάτι δημόσιο μονο καλύτερο για τους πολίτες έγινε. Δες τον ΟΤΕ και τα αεροδρόμια. Από κει που κάναμε 6 μήνες να βάλουμε τηλέφωνο τώρα σε δύο μέρες έχουμε. Από κει που τα αεροδρόμια ήταν ελεεινά χοιροστάσια τώρα με την FRAPORT έχουν γίνει κουκλιά και βγάζουν και κέρδος.
    Το ερώτημα είναι τι προτιμάει ο πολίτης:
    Τη ΔΕΗ στα χέρια τριτοκοσμικών κομμουνιστών που έχουν φωτογραφίες του Βελουχιώτη στον τοίχο ή ενός ιδιώτη που θα την εκσυγχρονίσει;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.