Ανακοίνωση-διαμαρτυρία της ομάδας του Μακεδονικού για τα όσα έγιναν την Δευτέρα  23 Σεπτεμβρίου  στην Λευκόβρυση  (όσον αφορά την διαιτησία του κ. Κουτσώνα και της κας Μπακατάρη ) στον αγώνα με την ΑΕ Κοζάνης , εξέδωσαν οι  “κυανόλευκοι”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – διαμαρτυρία

«Η διοίκηση της ομάδας του Μακεδονικού Κοζάνης, θεωρεί ότι εξ’ ίσου σημαντική με την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων της ομάδας είναι και η συμβολή με όλες τις δυνάμεις της στην ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος,  και στην ποιοτική αναβάθμιση των αγώνων.

Όλα τα χρόνια έως και σήμερα  δείχνουμε  υπέρμετρη εμπιστοσύνη  στη διαιτησία και κατανόηση στο δύσκολο έργο της απονομής δικαιοσύνης εντός των αγωνιστικών χώρων.

Ωστόσο, μετά την πρεμιέρα του φετινού  πρωταθλήματος  και την ολοκλήρωση του αγώνα μας εναντίον της ΑΕ Κοζάνης   αισθανόμαστε έντονα την απογοήτευση και τη δικαιολογημένη οργή που γεννάει όχι η ήττα αλλά η προφανής αδικία.

Έχουμε δει πολλά να συμβαίνουν στα γήπεδα, καλές και κακές διαιτησίες, λάθη ανθρώπινα και άλλα που δηλώνουν πρόθεση.

Αυτό που συνέβη χθες στο παιχνίδι  με την ΑΕΚ     ιδιαίτερα από το διαιτητή του αγώνα κ. Κουτσώνα και της βοηθού κυρίας Μπακατάρη ,μας δίνει το δικαίωμα  να εκφράσουμε τα παράπονα και την αγανάκτηση μας.  Κορυφαίο όλων και επιστέγασμα της «ορθής» απονομής δικαιοσύνης, κυρίως σε δύο περιπτώσεις (γκολ ΚΑΘΑΡΟ  που ακυρώθηκε ως οφσάιντ που μονο η κυρία Μπακατάρη το είδε  και πέναλτι ΣΕ ΚΑΘΑΡΟ   ΧΕΡΙ  που δε δόθηκε που μόνο ο κύριος  Κουτσώνας δεν το είδε  ..ΟΥΤΕ ΣΩΜΑ ΠΡΩΤΑ ΒΡΗΚΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΟΝΟ ΧΕΡΙ)
Χθες ήταν ο Μακεδονικός αύριο ίσως  κάποια άλλη ομάδα . Είναι κρίμα για όλες τις ομάδες .

Παρακαλούμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, κάθε υπεύθυνη αρχή να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια να τηρηθεί η ισονομία μέχρι το τέλος της φετινής περιόδου.

Ζητούμε πρώτοι εμείς φέτος , με δυνατή φωνή το αυτονόητο: Σεβασμό στις ομάδες

Σεβασμό προς τους παράγοντες που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα σε χαλεπούς καιρούς, τους προπονητές και τους αθλητές της ομάδας, οι οποίοι αισθάνονται προδομένοι όταν βλέπουν ότι ο ιδρώτας που χύνουν στα γήπεδα δεν αρκεί για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εμείς σεβόμαστε θεσμούς, διοργανώσεις και αντιπάλους, κάποιοι γιατί δεν σέβονται τον αγώνα μας και τον ιδρώτα των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών μας;

Υπάρχει κανένας κανονισμός που να αναφέρει ότι όταν δεν είσαι   καλός σ ένα παιχνίδι  πρέπει και να αδικείσαι ή αν αδικείσαι απαγορεύεται να φωνάζεις για την αδικία επειδή δεν ήσουν καλός;
Είσαι άνθρωπος ξεσπάς στην αδικία που γίνεται και αργότερα την πληρώνεις με πρόστιμα και τιμωρίες Αυτοί που προκάλεσαν την αδικία και το ξέσπασμα σου  θα τιμωρηθούν κάποτε για να προσέχουν την επόμενη φορά να μη ξανακάνουν τέτοια καραμπινάτα  λάθη;

Έχουμε ειλικρινά την επιθυμία η ανακοίνωσή μας αυτή να είναι η τελευταία και να μην ξανά ασχοληθούμε με το ίδιο θέμα στο μέλλον, προσδοκώντας πάντα να έρθουν καλύτερες μέρες για το άθλημα που όλοι αγαπάμε».