Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ για τις δηλώσεις Μητσοτάκη: “Η κοινωνία της Κοζάνης περιμένει ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση”

25 Σεπτεμβρίου 2019
17:05
Στη Νέα Υόρκη ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μέχρι το 2028 θα κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες της χώρας. Η δήλωση αυτή είναι αποσπασματική και βεβιασμένη ως διακήρυξη, και μόνο ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μάλιστα με έλλειψη τεκμηρίωσης και προοπτικής, μπορεί να εκληφθεί.

Η ακριβής ερμηνεία της δήλωσης αυτής σημαίνει διακοπή της επένδυσης για τη μονάδα Πτολ/δα V. Δεν έχει νόημα να επενδύεις σε μια νέα μονάδα η οποία μπορεί να ενταχθεί στο σύστημα σε 2 χρόνια για να λειτουργήσει 7 χρόνια μόνο. Η δήλωση αυτή που προϊδεάζει για ακόμη πιο μαύρες μέρες για την Δυτική Μακεδονία, από όσο τα κυβερνητικά στελέχη μας προετοίμασαν.

Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε τίποτε άλλο, θεωρώντας ότι είναι μέρος μιας επικοινωνιακής καταιγίδας που προσπαθεί να βαφτίσει τον κ. Μητσοτάκη ως υπέρμαχο της ριζοσπαστικής οικολογίας!
Αυτά, επειδή απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε κάπιο στρατηγικό σχέδιο δίκαιης μετάβασης σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμούς για το μέλλον της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συγκεκριμένη δήλωση, που δεν συνοδεύεται από σαφές, κοστολογημένο και οριοθετημένο πρόγραμμα για τη σταδιακή και βιώσιμη μετάβαση, δεν αποτελεί βάση για την έναρξη οποιασδήποτε συζήτησης για τη νέα εποχή. Η κοινωνία της Κοζάνης περιμένει ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση.

5 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.