Θέσεις εργασίας, απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, βιωσιμότητα της «Πτολεμαΐδας 5», μετεγκαταστάσεις οικισμών κι αποκατάσταση εδαφών, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Εορδαίας με τη διοίκηση του Ε.Κ. Πτολεμαΐδας

26 Σεπτεμβρίου 2019
14:18

 

Τον Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά επισκέφθηκαν στο γραφείο του σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Αναστάσιος Τσιλφίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στην συνάντηση που ακολούθησε ο Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε ότι θεωρεί το Εργατικό Κέντρο κοινωνικό εταίρο της δημοτικής αρχής, στην προσπάθεια που θα καταβληθεί από όλους τους φορείς, για την μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας και υπογράμμισε την αναγκαιότητα θωράκισης του ενεργειακού χαρακτήρα του Δήμου.

Την συζήτηση απασχόλησε έντονα το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης, κάτι το οποίο θεωρήθηκε τόσο από πλευράς Δημάρχου Εορδαίας όσο και από πλευράς της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αδικαιολόγητα εσπευσμένη ενέργεια, η οποία ευλόγως προκαλεί ανασφάλεια στην περιοχή.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το ζητούμενο είναι η απόλυτη διασφάλιση μίας σειράς από θέματα όπως: οι θέσεις εργασίας, η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης, η βιωσιμότητα της «Πτολεμαΐδας 5», οι μετεγκαταστάσεις οικισμών και η αποκατάσταση εδαφών.

Επίσης δεσμεύτηκαν για περαιτέρω συνεργασία αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, με παράλληλη ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση κατάρτισης ξεκάθαρου πλάνου και κατάθεσης ολοκληρωμένης πρότασης στην Κυβέρνηση, έτσι ώστε να μην πάει ο τόπος μας σε βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά σε μια δίκαιη μετάβαση.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.