kozan.gr: Αιχμηρός ο δήμαρχος Εορδαίας Π. Πλακεντάς αναφερόμενος στον Γεράσιμο Θωμά (Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας): “Δεν ξέρω αν οι συνάδελφοί μου είναι χαρούμενοι με την παρουσία σας εδώ, εγώ όμως δεν είμαι χαρούμενος – Eίμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με ψυχραιμία και σοβαρότητα, αυτό που δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε  είναι να αισθανόμαστε και την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη γιατί 60 χρόνια πεθαίνουμε προκειμένου αυτή η χώρα να αναπτυχθεί μέσα από την ανάπτυξη του λιγνίτη” (Βίντεο 7′)

27 Σεπτεμβρίου 2019
23:11

Αιχμηρός για το γεγονός ότι από το πρόγραμμα της τριήμερης περιοδείας του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά, στην Δ. Μακεδονία, απουσιάζει επίσκεψη στο Δήμο Εορδαίας, εμφανίστηκε, στη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, το βράδυ της Παρασκευής 27/9, ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς. “Δεν ξέρω αν οι συνάδελφοί μου είναι χαρούμενοι με την παρουσία σας εδώ, εγώ όμως δεν είμαι χαρούμενος”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχειααναφέρθηκε  στην τεράστια ανασφάλεια κι αναστάτωση που προκάλεσαν στην περιοχή οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι θα κλείσουν όλοι οι λιγνιτικοί σταθμοί έως το 2028. “Eίμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με ψυχραιμία και σοβαρότητα, αυτό που δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε  είναι να αισθανόμαστε και την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη γιατί 60 χρόνια πεθαίνουμε προκειμένου αυτή η χώρα να αναπτυχθεί μέσα από την ανάπτυξη του λιγνίτη”. Δείτε όλη την τοποθέτηση του που σας παρουσιάζει το kozan.gr

36 σχόλια

  • Προφανώς και η εορδαια 60 χρόνια πέθαινε
    60 χρόνια η εορδαια ειχε μισθούς 5000 εφάπαξ 150000,μειωμένο ρεύμα,σκυλάδικα και όλα καλα.κανεις δεν φανταζόταν και κυρίως κανεις δεν ετοίμαζε την επόμενη μέρα…..
    και τωρα που η ήρθε η ώρα της αλήθειας…κάνουν άπαντες τον….Καζαντζίδη…
    Υπαρχει και ζωή και πέρα από την ΔΕΗ…
    Ρωτήστε τους χιλιάδες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα για 500 ευρώ,αυτούς που μεταναστεύουν,αυτούς που με τέτοια βιογραφικά,δουλεύουν ημιαπασχόληση για 200 ευρώ…

    Φτάνει με το κλάμα…..

    • τόση μιζέρια … εδώ δε μιλάμε για την κατσίκα του γείτονα αλλά για τον τόπο μας…εσύ αναμασάς την καραμέλα που σου δίνουν, γι αυτό και δεν υπάρχει μέλλον…ο Δήμαρχος είναι δύναμη …

    • Όταν φέρεις στοιχεία ότι 60 χρόνια έπαιρναν αυτά τα χρήματα θα σε παραδεχτώ. Επειδή όμως δεν υπάρχουν γιατί έμαθες να αναμασάς ότι σου δίνουν (τόσο σε κόβει φαίνεται) κάτσε στην άκρη και ρούφα το αυγό σου. Τέτοια εφάπαξ και μισθοί δόθηκαν μετά το 2000 και μέχρι το 2010 και όχι για όλους. Κελαηδάς για εδώ αλλά δεν τολμάς να πεις για τις 12.000 προσωπικό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού.

        • Ναι.!!!!!
          Και αν το αποδείξεις, Αύριο Κυριακή, στις 5 το απόγευμα, κάτω από το Ρολόι του Αι Νικόλα.
          Θα είμαι στην διάθεση σου για ότι έναν “Καφέ”.
          Είμαι 36 Χρονών, 1,67 ύψος, 61 κιλά χρώμα μαλλιών τώρα καστανό 66/0.
          Περιμένω με ανυπομονησία να αποδείξεις αυτά που με σιγουριά γράφεις.
          Αλλιώς φόρα τις παντόφλες σου, πιάσε το πληκτρολόγιο το τηλεκοντρόλ και ότι άλλο διαθέτεις, και συνέχισε να κάνεις αυτό που έχεις να κάνεις.

    • Στην Πτολεμαιδα εισαι οχι στο Μανχαταν Ανωνυμε
      και Πτολεμαιδα = ΔΕΗ τελος! Αυτο τα λεει ολα!
      Αν δεν εχεις το νιονιο να καταλαβεις 5 πραγματα κατσε και φαε τον σανο που σε ταιζουν οτι ολοι ειναι τεμπεληδες ολοι ειναι κηφηνες στη ΔΕΗ και αλλα τετοια ευφανταστα απο οσα εγραψες!

      Ξυπνα (και εσυ και οσοι ειναι σαν εσενα) που επειδη ισως δεν μπορεσες να μπεις στην ΔΕΗ να κανεις εστω και ενα 8μηνο τωρα την κραζεις…
      επειδη υπηρχαν για ενα διαστημα αυτα που γραφεις ισως απο 10-20-50 ατομα – οσοι ειναι τελος παντων – δεν σημαινει οτι πρεπει να κλεισει η επειχηρηση , λολα να ενα μηλο helloooo?
      Η λογικη ποναει κεφαλι κοψει κεφαλι και το τσουβαλιασμα ποτε δεν βγηκε σε καλο! Wake up!

  • ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΘΩΣΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙ ΘΕΔΗ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ,ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ 4 ΠΕΙΘΙΝΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΧΑΜΠΑΡΙ.

  • Μπράβο φίλε μου Παναγιώτη μέσα σε επτά λεπτά σχεδόν είπες τα πάντα και δυστυχώς όταν λες αλήθειες κάποιοι ενοχλούνται Ένα είναι το σίγουρο θα πρέπει νά περιμένουμε ολοκληρωμένη πρόταση καί εικόνα για το τί έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση και είμαι βέβαιος ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας μας θα είναι τά πρέποντα.

  • Συγχαρητήρια δήμαρχε Παναγιώτη Πλακέτα χαίρομαι για τις απόψεις σου με βρίσκουν συμφωνω γιαυτό η συνεργασία για να πάμε βήματα Μπροστά για την Εορδαια είναι μονόδρομος. Όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας!!!

  • Εντάξει, δεν θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν κλείσουν τα εργοστάσια.
    Οι δεητζήδες μπορούν να ασχοληθούν με τη γη, να φυτέψουν λεβάντα, καπνά, ηλιόσπορα και τόσα άλλα.

        • “Θα ζεσταίνομαι με ότι θέλω” Φοβερή απάντηση όταν θα μάθεις τι θα πει δουλειά θα βρείς και τον τρόπο να ζεστένεαι με ότι θες, να τον πεις τον τρόπο και στα ογδοντάχρνα γερόντια πως θα ζεσταθούνγια να μπορείς εσύ να δείξεις την κακία σου

  • Η Πτολέμαιδα μετά από αρκετά χρόνια έχει επιτέλους Δήμαρχο!Μπράβο κ. Πλακεντά ελπίζουμε να ακολουθήσουν και οι τοπικοί βουλευτές.

  • Τόσα χρόνια που ασχολείστε με τα κοινά κ.Δήμαρχε ,ας δίνατε λύσεις.Από λόγια και παρόλες χορτάσαμε.Δεκαετίες μιλάμε για την μεταλιγνιτική εποχή και συνέχεια μεταθέτατε το πρόβλημα.Τώρα τι θέλετε;

  • Άξιος ο Δήμαρχος ! Μακριά από κομματικές παρωπίδες , ας θυμηθούν κάποιοι και την τοποθέτησή του όταν είχε έρθει και ο αντίστοιχος υπουργός επί ΣΥΡΙΖΑ ….υπερασπιστής του δικαίου για το καλό του τόπου μας.

  • Η μεταλιγνιτική περίοδο στην στην Εορδαια ξεκίνησε το 2003 . Ο σημερινός Δήμαρχος Εορδαιας βγαίνει και κάνει τώρα κριτική. Άραγε από το 2010 που είναι σε θέσεις κλειδιά του α και του β βαθμού αυτοδιοίκησης τι προετοιμασία έκανε..Μάλλον θέλει να κλέψει τις εντυπώσεις και πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα… Σωστά αυτά που λέει αλλά το κακό είναι αυτός που τα λέει.. Δεν είναι ταμπού η μεταλιγνιτική περίοδο. Άλλωστε με 30% ανεργία τα 7 τελευταία χρόνια μόνο καλό δεν εκανε

  • Μετά λιγνιτική εποχή δε σημαίνει κλείσιμο των εργοστασίων αλλά ότι τα εργοστάσια θα αλλάξουν καύσιμο, το ορυχεία θα κλείσουν επιτελούς να ανασανουμε όπως όλοι στην υπόλοιπη χώρα μας. Αμάν με την υποκρισία ορισμένων που δεν λένε την αλήθεια κατάμουτρα στον λαό της περιοχής, να φέρουν επενδύσεις σε άλλους τομείς και να σταματήσουν την κλάψα!

    • Με τι καύσιμο;
      Δεν προβέπεται πουθενά η μεταροπη σε Φυσικό αέριο,η μόνη μετατροπή που θα γίνει αν δεν λειτουργήσει η ΠΤΟΠΛΕΜΑΙΔΑ 5 θα είναι στην ΔΕΤΗΠ με φυσικό αέριο η τιμή της μονάδας θα πάει στον ΘΕΟ όμως από 40€ στα 75€

  • Αυτό που γίνεται σήμερα ξεκίνησε οταν ο κύριος αυτός ήταν αντιπεριφερειάρχης αυτού που έλεγε οτι θα παραιτηθεί αν πουληθεί η Δεη. Η Δεη βγήκε στο σφυρί και θα είχε ξεπουληθεί για ψίχουλα αν δεν σταματούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση το ξεπούλημα λόγω εξευτελιστικού τιμήματος. Τωρα μπήκε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ρητορεύει ξανά με δόξα και τιμή… πόσο σανό ακόμα …

  • Βρηκαν την λαλια τους τα πρωην συνεταιρακια συριζανελ,5 χρονια κατεστεφαν την δεη και γενικα την χωρα,γλυφαν τον σταθακη και τον τσιπρα οταν η δεη πηγαινε κατα διαολου και τωρα κουνανε το δαχτυλο,κυριοι την απαντηση την πηρατε 26 μαιου και 7 ιουλιου;χωνεψτετο επιτελους!!!! Υ.Γ. Ο μεγας ηγετης τσιπρας στην συνεντευξη στην ΔΕΘ ειπε οτι πρεπει να στραφουμε στις ΑΠΕ αρα συνφωνει με την απολιγνιτοποιηση της περιοχης!!!!

  • Να χρηματοδοτηθει αμεσα αγωγος που θα φερνει θαλασσινο νερο απο την κατερινη να γεμισουμε τις τρυπες και να φερουμε τουρισμο. Αμαν με τον λιγνιτη. Και να δουλευουνε στα beach bar οχταμηνιτες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.