kozan.gr: Γ. Αδαμίδης: “Όσοι κουβεντιάζουν το κλείσιμο της Πτολεμαΐδας V να γνωρίζουν ότι ανοίγουν το δρόμο για εξεταστικές επιτροπές” (Βίντεο)

28 Σεπτεμβρίου 2019
16:24

 

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε πριν από λίγο (ώρα 15:45), από τον ΑΗΣ Καρδιάς,  ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος και βρέθηκε εκεί στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας, στην Δ. Μακεδονία, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά. Δείτε τι είπε:

 

 

14 σχόλια

  • Και ερχόμαστε στο μεγάλο κεφάλαιο της 5 Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
    Εδώ και να μην θέλεις να είσαι καχύποπτος γίνεσαι.
    ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατασκευή της μονάδας κάνοντας και τους σχετικούς διαγωνισμούς , αλλά δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν την είσπραξη των ΑΔΙ από την Ευρωπαϊκή ένωση για αυτήν την μονάδα.
    Ξεκίνησε η κατασκευή της μονάδας, χαρές και πανηγύρια, και καλλιστεία στο εργοτάξιο, και ούτε μια φωνή ενάντια στο έργο, εκτός από τις γνωστές οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ούτε ένα μονόστηλο στις εφημερίδες, από τους συντάκτες του οικονομικού και ενεργειακού ρεπορτάζ, ενάντια στο έργο, την στιγμή που δεν άφηναν να πέσει τίποτα κάτω σε ότι αφορά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τις διοίκησης τις ΔΕΗ.
    Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, Ντου από τους παραπάνω στην τότε κυβέρνηση ότι θα χαθούν τα ΑΔΙ και η μονάδα θα γίνει ασύμφοροι κλπ κλπ κρύβοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚστο θέμα αυτό (Για όλα φταίει ο Άπλυτος).

    Τον Ιούλιο βγαίνει ο λαγός από το καπέλο, και το εργατικό κέντρο Πτολεμαΐδας πετάει την χειροβομβίδα. «Απειλή για τη συνέχιση της κατασκευής της 5ης μονάδας της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, είναι ορατή μέσα στον Αύγουστο, λόγω χαμηλής ρευστότητας της ΔΕΗ, που καθυστερεί τις πληρωμές στη ΤΕΡΝΑ».

    Ακολουθεί ο Πρόεδρος ξενοδόχων ν. Κοζάνης «Η ΔΕΗ οφείλει να προστατέψει την μεγαλύτερη επένδυση της ύψους 1.5δις βρίσκοντας τρόπο να την χρηματοδοτήσει μιας και ο κύριος εργολάβος ΤΕΡΝΑ Α.Ε δεν δύναται να την προχωρήσει εάν δεν γίνουν οι προγραμματισμένες καταβολές.»

    “Ουδέν πρόβλημα” για τη συνέχεια των εργασιών κατασκευής της Πτολεμαΐδας 5 λέει η ΔΕΗ. Μάλιστα, κύκλοι της ΔΕΗ αφενός επισημαίνουν ότι η εταιρεία δεν έχει καμία σχετική πληροφόρηση από την ΤΕΡΝΑ, αφετέρου υπογραμμίζουν ότι η ανάδοχος του έργου δε θα μπορούσε να βρει έρεισμα στη μεταξύ τους σύμβαση προκειμένου να διακόψει τις εργασίες.

    Εδώ μάλλον κάποιοι κάτι ήξεραν πριν από εμάς για εμάς και πίεζαν να πάρουν όσο πιο πολλά μπορούν.

    Και αρχές φθινοπώρου ως εκ θαύματος αρχίζουν σύσσωμα τα ΜΜΕ να ανακαλύπτουν πρόβλημα βιωσιμότητας τις μονάδας 5.και όλοι έγιναν ειδικοί μέχρι και οι εκπομπές μαγειρικής .
    Και άρχισαν οι προτάσεις.
    Να σταματήσει το έργω χάσαμε που χάσαμε 900.000.000€ μην χάσουμε και αλλά.
    Αποθήκη ενέργειας με ηφαιστειακά πετρώματα που θα παράγουν ατμό για την λειτουργία της μονάδας.
    Να τροποποιηθεί η μονάδα για να κάψει ΦΑ.

    Κάποιες ποιο ψύχραιμες φωνές υπενθυμίζουν ότι η «Πτολεμαΐδα 5» θα έχει καλή απόδοση (41,5%) και αν δεν αυξηθούν περισσότερο οι τιμές CO2 ή δεν μειωθεί περισσότερο η τιμή του LNG, η μονάδα θα μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνες του αερίου. «Βεβαίως δεν πρόκειται ποτέ να βγάλει τα λεφτά της, αλλά δεν θα είναι λειτουργικά ζημιογόνος» επισημαίνουν. Τα λεφτά της θα τα βγάλει αν δουλεύει όπως πρέπει λένε κάποιοι ποιο αισιόδοξοι

    Και έρχεται ο ΣΟΚ η δήλωση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι όλες τις λιγνιτικές μονάδες της χώρας θα κλείσουν έως το 2028.

    Και εδώ σε θέλω τώρα να μην περνάει από το μυαλό σου ότι παίζεται χοντρό πολιτικοοικονομικό παιχνίδι στην πλάτη της περιοχής και της χώρας γενικότερα.

  • Για την καθυστέρηση της κατασκευής της μονάδας από το 2018 στο 2022 που ευθύνεται η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί δεν είχε πει κάτι ο κος Αδαμίδης?
    Για την ΜΗ διεκδίκηση των ΑΔΙ που ήταν μέχρι τον Μάιο του 2019 και δεν έγινε από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τι εχει να μας πει?
    Ας μην Προτρέχει και ας αφήσει τις Εξεταστικές να τις προτείνουν και να τις αποφασίζουν τα μέλη του Κοινοβουλίου μας, όπως προβλεπεται

    • Εν υπάρχει καμία καθυστέρηση υπαιτιότητας αυτών.που λες. Η καθυστέρηση ήταν το 2014 για ένα 6μηνο και το χρονοδιάγραμμα της μονάδας έχει μεταφερθεί τόσο όση ή καθυστέρηση. 6μηνες.

  • ΡΩΤΩ ΞΑΝΑ.ΤΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ;ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ;ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΟΣ;ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π;ΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ;

    • Το σχολείο της Πιάτσας και είναι ποιο ενημερωμένος στα ενεργειακά από πολλούς “ειδικούς” τηλεαστέρες τύπου Σκαι Μπάμπης να πούμε.
      Μιας και βάζεις και θέμα “αριστείας”, το είπε και το έπραξε ο Αρίστος των Άριστων, όταν όρισε ειδικό γραμματέα έναν χωρείς προσόντα, και στην κριτική που του έγινε απάντησε
      “Είναι σαν να έχει δέκα πτυχία”

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.