Στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της Λευκόβρυσης, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, άνοιξε η αυλαία της κυριακάτικης (16:30 – ΕΡΤ2) αναμέτρησης της Εθνικής γυναικών με την Ολλανδία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του προκριματικού ομίλου για το EURO 2020.

Ο ομοσπονδιακός Παναγιώτης Μεσσήνης και η διεθνής αθλήτρια Έλισάβετ Μάστακα, μίλησαν για τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης με μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκόσμιου χάντμπολ και κάλεσαν το φίλαθλο κοινό να γεμίσει τις κερκίδες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους παριστάμενους στην άψογη φιλοξενία της Κοζάνης, που έχει αναδειχθεί σε σταθερή έδρα των Εθνικών μας ομάδων.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:
Κώστας Βιολιτζής (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Σε αυτό το γήπεδο ζήσαμε μεγάλες στιγμές τους τελευταίους μήνες με την Εθνική ανδρών και πλέον είναι η σειρά της Εθνικής γυναικών να βιώσει τη φιλοξενία της Κοζάνης. Όλα γίνονται με τη βοήθεια και με την αρωγή των θεσμών, του δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι άνθρωποι του δήμου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν στις προδιαγραφές που θέτει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Η Κοζάνη είναι η έδρα των Εθνικών ομάδων και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτό»

Ελπίδα Κουιμτζίδου (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Κοζάνης): «Από τη στιγμή που η περιοχή μας έχει χαρακτηριστεί γενέτειρα του ελληνικού χάντμπολ, η Κοζάνη δεν θα μπορούσε παρά να ανοίξει την αγκαλιά της και να φιλοξενεί εδώ τις Εθνικές ομάδες. Θέλουμε να φέρουμε γούρι και στην Εθνική ομάδα των γυναικών. Στόχος μας είναι γίνει η Κοζάνη ένα κέντρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού για την προσπάθεια που κατέβαλλε ώστε όλα να είναι στην εντέλεια».

Γιάννης Τσιομπάνος (Πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Κοζάνης): « Οργανισμός έδειξε έτοιμος αναλάβαμε να αναλάβει την οργανωτική υποστήριξη του αυτού του σπουδαίου διεθνούς αγώνα, με βάση τις υψηλές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Προοπτική μας είναι η εξωστρέφεια στον αθλητισμό, με τη διεξαγωγή σημαντικών διοργανώσεων και ο αυριανός αγώνας της Εθνικής γυναικών εντάσσεται σε αυτή τη λογική».

Ηλίας Τοπαλίδης (Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Ανάπτυξης και Μέριμνας Δυτικής Μακεδονίας): «Καλωσορίζουμε στην Κοζάνη την Εθνική γυναικών. Υπήρξα αθλητής και αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της διοργάνωσης και της αγωνιστικής πρόκλησης. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος που μας εμπιστεύεται. Έχουμε ένα εξαιρετικό γήπεδο και θέλουμε να δείχνουμε αρωγή σε όλες τις σημαντικές αθλητικές δράσεις που διαφημίζουν την περιοχή μας».

Ζήσης Μάρας (Αντιπρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης): «Χαιρόμαστε καθώς υπάρχει μία συνέχεια σε αυτή την φιλοξενία των εθνικών ομάδων. Είναι τιμή για την περιοχή να δίνονται αγώνες τέτοιου επιπέδου».

Παναγιώτης Βλαχόπουλος (Πρόεδρος Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας: «Καλωσορίζουμε τις εθνικές ομάδες της Ολλανδίας και της χώρας μας στην Κοζάνη. Κάθε φόρα που έχουμε αγώνα των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, η Δυτική Μακεδονία πάλλεται. Εύχομαι στον νέο ομοσπονδιακό μας προπονητή, τον Παναγιώτη Μεσσήνη, να έχει επιτυχίες. Η αποστολή της Εθνική μας απέναντι στην Ολλανδία είναι δύσκολη, όμως κάθε αγώνας έχει τη δική του χροιά. Οι αθλήτριες μας να ευχαριστηθούν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Από την πλευρά μας, όλοι μαζί, ενωμένοι με την τοπική αυτοδιοίκηση δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των Εθνικών μας ομάδων».

Παναγιώτης Μεσσήνης (Ομοσπονδιακός προπονητής): «Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Κοζάνης, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ένωση Σωματείων. Εμείς θέλουμε στο μέλλον για να χτίσουμε κάτι καλό με την Εθνική γυναικών, η Κοζάνη πληρεί τις προδιαγραφές για φιλοξενία αγώνων υψηλού επιπέδου, συνεπώς φιλοδοξία μας είναι να είμαστε πολλά χρόνια εδώ. Η Ολλανδία είναι η δεύτερη από τις υπερδυνάμεις του ομίλου, μετά την Ισπανία που αντιμετωπίσαμε την Πέμπτη. Έχουμε διαφορετικούς στόχους, άλλωστε η Εθνική Ολλανδίας στοχεύει στην κατάκτηση του τροπαίου. Αυτή τη στιγμή πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας στο κορυφαίο επίπεδο του γυναικείου χάντμπολ. Δεν μας απασχολεί η πιθανή διαφορά στο σκορ. Εμείς θα παίξουμε στα ίσια, με όλες τις δυνάμεις μας και χωρίς σκοπιμότητα για χαμηλό σκορ. Πρέπει, όμως να δώσουμε το 110% των δυνάμεων μας και τότε μόνο θα έχουμε κέρδη από αυτό τον αγώνα. Η Εθνική ομάδα χρειάζεται αναμετρήσεις τέτοιου επιπέδου. Από εκεί και πέρα, στον αθλητισμό γίνονται θαύματα. Καλώ τον κόσμο της Κοζάνης να έρθει στο γήπεδο, να στηρίξει την Εθνική, αλλά και να δει την Ολλανδία, μία ομάδα υψηλού επιπέδου που διαφημίζει το άθλημα».

Ελισάβετ Μάστακα (αθλήτρια Εθνικής ομάδας): «Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία της Εθνικής ομάδας και τον Δήμο και την Περιφέρεια. Εμφανιζόμαστε για πρώτη φορά στο κοινό της Κοζάνης ως Εθνική γυναικών. Θα ήθελα να έχουμε τον χρόνο να επισκεφτούμε αλλά δεν ήταν δυνατόν λόγω του ασφυκτικού προγράμματος. Στον αγώνα θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και θα είμαστε εδώ για να μην αφήσουμε καμία φάση να περάσει ανεκμετάλλευτη».