Η Περιφέρεια Ηπείρου και επιχειρήσεις Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συνεργάζονται για την δημιουργία στα Ιωάννινα, μέσω της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μίας Τεχνόπολης στην οποία θα μπορούν να φιλοξενηθούν διεθνείς επιχειρήσεις ΤΠΕ που έχουν έρθει στην περιοχή, έχουν φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης και ανάγκη για μεγάλους χώρους εγκατάστασης που στα επόμενα 3-5 χρόνια εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 8.000 τ.μ.

“Το σχέδιο δημιουργίας μία Τεχνόπολης, μέσω ΣΔΙΤ, το εκθέσαμε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που το είδε θετικά, ενώ θετικός κατ’ αρχήν είναι και ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Ήδη συζητούμε το θέμα με τον Δήμο Ιωαννιτών, συμβουλευτικά με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης ΑΕ και τον πρόεδρό της κ. Τάσο Τζήκα, ενώ βεβαίως είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και επιδιώκουμε να συντονιστούμε με τις μεγάλες ξένες εταιρείες που έχουν ιδρύσει θυγατρικές και εγκαταστήσει Τμήματα Ανάπτυξης στα Ιωάννινα”, δήλωσε στο GrTimes.gr o Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης. 

Μάλιστα όπως αποδεικνύεται η Περιφέρεια Ηπείρου βλέπει το θέμα και ζεστά και μεθοδικά, καθώς έχει ήδη ανατεθεί η εκπόνηση Μελέτης Σκοπιμότητας δημιουργίας μία Τεχνόπολης, σε τεχνικό σύμβουλο της Περιφέρειας.

Μία τέτοια υποδομή, σημαντική για την λειτουργία και ανάπτυξη των μεγάλων εταιρειών ΤΠΕ που έχουν έρθει στα Ιωάννινα, θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε κατάλληλες δημοτικές και δημόσιες εκτάσεις ( από 30 ως 60 στρέμματα η κάθε μία)  που υπάρχουν κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων, σε 4-5 διαφορετικά σημεία

“Δεν είναι δύσκολη η δημιουργία μίας τέτοιας Τεχνόπολης, εκτιμούμε το κόστος, μαζί με τα αναγκαία δίκτυα, σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Ηπείρου, τους ΚΑΠ της Αυτοδιοίκησης αλλά και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει και ιδιωτική συμμετοχή”, κατέληξε ο κ. Καχριμάνης.

 

Πηγή www.grtimes.gr