kozan.gr: Άγριες κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων για την πρόσληψη του Γενικού Γραμματέα αλλά και τον αριθμό των ειδικών συνεργατών – Χ. Ελευθερίου σε Β. Κωνσταντόπουλο: “Ο Δήμαρχος πηγαίνει αυτή τη στιγμή με το δικό του αυτοκίνητο στην Αθήνα, ενώ εσείς πηγαίνατε στα Holiday Inn” – Κωνσταντόπουλος σε Ελευθερίου: “Εμείς σε προεκλογικές σας δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση όλων των κολλητών σας δεν θα συμφωνήσουμε”

2 Οκτωβρίου 2019
13:57

 

Άγριες κόντρες μεταξύ του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου και του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Κωνσταντόπουλου σημειώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, που πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019. Η πρόταση του  Βασίλη Κωνσταντόπουλου για μερική τροποποίηση του προϋπολογισμού  και συγκεκριμένα για τις δαπάνες που προβλέφθηκαν για το μισθό του Γενικού Γραμματέα αλλά και τον αριθμό των ειδικών συμβούλων, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων (όπως χαρακτηριστικά ανέφερε), προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Σερβίων. Ο κ. Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ανέφερε: Το χρέος του δήμου ανέρχεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει να νοικοκυρέψουμε το  Δήμο. Στον προϋπολογισμό όμως βλέπω – και συγκεκριμένα στο σκέλος των εξόδων – ότι προβλέπεται δαπάνη 10.720 + 2787 ευρώ, για τον Γενικό Γραμματέα κι επίσης μια δαπάνη, στο σύνολο 20.000 ευρώ, για τους ειδικούς συνεργάτες/ συμβούλους + 5000 ευρώ για τις εργατικές εισφορές. Τόσο εμείς, ως δημοτική αρχή, όπως και ο κ. Κοσματόπουλος δεν είχαμε Γενικό Γραμματέα. Η θέση του Γενικού Γραμματέα θεσπίστηκε με τον τελευταίο νόμο. Στο πνεύμα της εξοικονόμησης πόρων προτείνουμε να μη συμπεριληφθούν και να εξοικονομηθούν πόροι και να μην υπάρχουν τέσσερεις ειδικοί σύμβουλοι αλλά δύο. Προτείνουμε αυτή η εξοικονόμηση  των πόρων τα χρήματα να κατευθύνουν σε κωδικούς που έχουν σχέση με την καθημερινότητα (αποχιονισμούς κτλ)”.

Σε πολύ υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος Σερβίων, Χ. Ελευθερίου, απάντησε: “Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντόπουλο που δείχνει τα “δόντια” του. Δηλαδή τι μας λέει; Ότι ο Υπουργός, ο οποίος είπε «a priori» πρέπει να μπει Γενικός Γραμματέας σ’ ένα διαμελισμένο Δήμο, άρα ο νομοθέτης (για τον κ. Κωνσταντόπουλο), είναι ακατάλληλος, είναι παράνομος; Ε όχι κ. Κωνσταντόπουλε! Ο Γενικός Γραμματέας είναι απαραίτητος, όπως κι όλοι οι υπάλληλοι. Διότι για να το προβλέψει ο νομοθέτης, κάτι ήξερε. Δεν είστε πάνω από το νομοθέτη. Μη γίνετε ξαφνικά αυτός που συμπονεί, ότι δεν χρειάζεται ο Γενικός Γραμματέας. Αν ήσασταν εσείς σε αυτή τη θέση, θα θέλατε έναν Γενικό Γραμματέα σε ένα διαμελισμένο, σε έναν καταταλαιπωρημένο, σε ένα δήμο που οι υπάλληλοι μηνύουν οι μεν τους δε. Είναι απαραίτητος κι είναι συνδετικός κρίκος μεταξύ του Δημάρχου και των υπαλλήλων. Δε μπορείτε με τη λογική ότι δεν είναι απαραίτητος, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα στα χιόνια. Τα χιόνια να τα πληρώνατε όταν εσείς ήσασταν δήμαρχος, που δεν τα πληρώσατε κι ακόμη χρωστάμε σε ανθρώπους. Όπως επίσης ο Δήμαρχος πηγαίνει αυτή τη στιγμή με το δικό του αυτοκίνητο στην Αθήνα, ενώ εσείς πηγαίνατε στα Holiday Inn. Aπό εκεί γίνεται εξοικονόμηση κι όχι να κόψουμε τον Γενικό Γραμματέα. Γιατί τελικά πρέπει να δείξουμε ο καθένας τα “δόντια” του εδώ. Αν νομίζετε ότι δεν χρειάζεται Γενικός Γραμματέας, εγώ θα προσλάβω Γενικό Γραμματέα με τα χρήματα του Δημάρχου ή θα έρθει αμισθί. Ο Γενικός Γραμματέας είναι απαραίτητος. Το πρόβλημα σας είναι οι επιλογές του Δημάρχου. Να μη γίνει δυνατός ο Δήμος. Αυτό είναι λοιπόν που επιθυμείτε; Nα διαλύσουμε το Δήμο; Αν είναι έτσι να πάμε στον κόσμο και να πούμε ότι οι τέσσερεις έγιναν δύο με επιλογή της αντιπολίτευσης, όχι επειδή δεν υπήρχαν χρήματα. Είναι “κροκοδείλια” τα δάκρυα που ρίχνετε σε σχέση με τ’ ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Eμείς μάθαμε να βάζουμε “πλάτη” και το ξέρετε πολύ καλά και σαν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν πήρα ένα ευρώ και τα επέστρεψα όλα στο δήμο. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Να βγείτε στην κοινωνία να πείτε ότι εσείς κόψατε 3 δυναμικούς υπαλλήλους στον δήμο. Εσείς με τις ενέργειες σας, γιατί θεωρείτε ότι εκεί θα κάνει οικονομία ο δήμος. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από αυτό που κάνετε. Να προσπαθείτε να αποσυντονίσετε το δήμο. Να αποδυναμώσετε τον δήμαρχο”.

Aνταπαντώντας στα λεγόμενα του Δημάρχου, ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, είπε: “Θέλω να επισημάνω στον κ. Δήμαρχο ότι ο νομοθέτης λέει ότι Γενικός Γραμματέας ορίζεται ή διορίζεται εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Σε αυτή τη φάση θεωρούμε, ως παράταξη, ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. επίσης για τους ειδικούς συνεργάτες πρώτη φορά καθορίζονται 4, ενώ ο νόμος λέει έως 4. Εμείς θεωρούμε ως παράταξη ότι μπορεί να είναι 2 κι αν έχουν αποτελέσματα (εντάσσουν έργα κτλ), τότε να πάρουμε 3ο και 4ο. Εμείς σε προεκλογικές σας δεσμεύσεις για την εξυπηρέτηση όλων των κολλητών σας δεν θα συμφωνήσουμε”.

“Είναι και μομφή δηλαδή, δεσμευτήκαμε κιόλας; Κύριε Κωνσταντόπουλε, σε ό,τι αφορά τη θέση του Γενικού Γραμματέα, προέκυψε τον Αύγουστο, άρα πώς μπορεί να δεσμευτήκαμε προεκλογικά;“, ρώτησε ο Δήμαρχος.

“Πάρτε όπως θέλετε”, ανταπάντησε ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Για την ιστορία, να σημειωθεί πως εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, ο μεταβατικός προϋπολογισμός, του τεχνικού προγράμματος και του ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης του Δήμου Σερβίων οικονομικού έτους 2019 (από 1.9.2019-31.12.2019), που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Κακαφίκας.

kozan.gr

2 σχόλια

  • ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕ….ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΝΙΣΣΟΡΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
    Η ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
    ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ….ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…..ΠΟΛΛΟΙ…..ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ….ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ( ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ..)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.