Γ. Αδαμίδης: “Η απόρριψη της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το ΣτΕ για τις μονάδες Μεγαλόπολη 3 και Μεγαλόπολη 4 θέτουν σε κίνδυνο την Ασφάλεια Εφοδιασμού της χώρας”

2 Οκτωβρίου 2019
20:09

 

Η απόρριψη της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το ΣτΕ για τις μονάδες Μεγαλόπολη 3 και Μεγαλόπολη 4 θέτουν σε κίνδυνο την Ασφάλεια Εφοδιασμού της χώρας ενώ θα εκτοξεύσουν την οριακή τιμή του συστήματος (ΟΤΣ) στα ύψη, αφού από σήμερα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η ευθύνη αφορά αποκλειστικά το ΥΠΕΝ με δεδομένο ότι γνωρίζει το πρόβλημα εδώ και μήνες και καθυστερεί την έκδοση νέας ΑΕΠΟ.  Αυτό που απαιτείται άμεσα έστω και με πράξη υπουργικού συμβουλίου (ΠΥΣ) είναι η κατάργηση της απαράδεκτης προηγούμενης νομοθετικής ρύθμισης που περιορίζει τη δυναμικότητα της μονάδος Μεγαλόπολη 5 στα 550 MW.

Θυμίζω ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ΑΕΠΟ του ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ αφού τόσο η ΓΕΝΟΠ με τα σωματεία-μέλη της όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τους Ενεργειακούς Δήμους προσέφυγαν στο ΣτΕ προκειμένου να αποτρέψουν το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Καλείται το Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση έκδοση των σχετικών ΑΕΠΟ.

 

15 σχόλια

  • Γιωργο θεμελιο λιθο ειχαμε σημερα απο τον Μητσοτακη σε μοναδα αεριου 826 μεγαβατ του Μυτιληναιου ειπε οτι κλεινουν οι λιγνιτικες το 28.

  • ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΚΙ ΟΛΑ Τ’ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ!!

    • Η ουσία είναι να παίρνετε τον παχυλό σας μισθό να βολεύεται τα παιδιά σας και η εταιρία σας είναι αδιάφορη. Πρώτος διδάξας ο Αδαμίδης , όταν ήταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίστηκε ο πώληση της ΔΕΗ δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα .

  • Πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες δεν σας ενδιαφέρει ο ΔΕΗ δεν σας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι. Κύριε Γιώργο μας πουλήσατε για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό χάσατε την αξιοπιστία σας . Εντολοδόχοι κομματικών μηχανισμών δεν πρέπει να μιλούν. Κύριε Αδαμίδη περάσατε στην ανυποληψία. Ακόμα και αυτοί που σας χαιρετούν , χαιρέκακα σας σχολιάζουν

  • Πω πω τι καλοι ανθρωποι αυτοι οι δεητζηδες,ενδιαφερονται για το κοινο καλο και ειναι οι συχρονοι ρομπεν των δασων!!! Αλλου ρα που λενε και στην κοζανη το μονο σας ζορι ειναι μη χασετε προνομια και μισθαρες, κυριως εσεις οι συνδικαλιστες!!! Ο κοσμος και η πλειοψηφια ακομη και στον νομο κοζανης ειναι εναντιον σας παρτετο αποφαση μεινατε μονοι σας!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.