kozan.gr: Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάσης Χαστάς, στη συνεδρίαση του Π.Σ., για την ενέργεια: “H μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή θα είναι κόλαφος για το λαό της περιοχής, για τα εργατικά λαϊκά στρώματα και παράδεισος για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο” (Bίντεο)

5 Οκτωβρίου 2019
21:09

 

“H μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή θα είναι κόλαφος για το λαό της περιοχής, για τα εργατικά λαϊκά στρώματα και παράδεισος για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, για τις ενεργειακές εξελίξεις, ο  επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θανάσης Χαστάς, συμπληρώνοντας πως: “θέλουμε να δηλώσουμε την κάθετη αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που είναι σχεδιασμοί που “μαγειρεύονται” στα επιτελεία της Ευρωπαϊκής ένωσης, της Παγκόσμιας Τράπεζας, στα επιτελεία των διαφόρων μονοπωλιακών ομίλων. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι, ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς, γιατί εμείς παλεύουμε για ενέργεια, που θα είναι πραγματικά κοινωνικό αγαθό και θα συμβάλει στη λαϊκή ευημερία κι όχι ενέργεια που θα είναι εμπόρευμα, που θα εντείνει την ενεργειακή φτώχεια για το λαό, για να μεγαλώνουν τα κέρδη όσων δραστηριοποιούνται στην (ενέργεια), γιατί ακούσαμε εδώ για τη Siemens, το Μυτιληναίο, τον Κοπελούζο και για άλλους μονοπωλιακούς ομίλους. Σήμερα αυτή η πολιτική της απελευθέρωσης μετεξελίσσεται κι ακούει στ’ όνομα μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, πράσινη ανάπτυξη, πράσινο new deal. Για εμάς η μέχρι τώρα αντιπαράθεση που έχει διεξαχθεί είναι “κάλπικη” αντιπαράθεση, αφορά τους όρους, του ρυθμούς (γρήγορα ή αργά), του τρόπους, ποιος θα αποκτήσει το προβάδισμα, πως θα υλοποιηθεί σε τελική ανάλυση αυτή η πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου, που είναι σε βάρος του λαού”.

 

11 σχόλια

  • Ο ίδιος ξύλινος λόγος 100 χρόνια τώρα. Όλος ο πλανήτης τρέχει και εμείς να προσπαθούμε να μείνουμε στην εποχή με τα κάρβουνα για να μην χάσουνε τις ευκολίες οι συνδικαληστές. Ρίξτε τα λεφτά που χάνονται απο τα πρόστιμα για το κάρβουνο και τους παχυλούς μισθους σας στην περιοχή και βοηθήστε τους νέους ανθρώπους να μάθουν νέες τεχνολογίες και γνώσεις. Έχετε πιει το αίμα των νέων και τάχα σας φταίνε η ΕΕ και οι τράπεζες.. Υποκρισία και αηδία !!!

    • Σωστός ο Κωστας.Να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και ούτε που με νοιάζει εμένα και αρκετές χιλιάδες κόσμου για τους μισθούς των δεητζιδων.Και η καραμέλα ότι στηρίζουν την αγορά κούρασε.

    • προετοιμάσου όμως να πληρώσεις και την τιμή της Θέρμανσης στα 75€ αντί για 40 γιατί εκεί θα πάει αν κάψει Φ.Α. η μέση τιμή της Ηλεκτρικής κιλονατώρας θα ανεβεί επειδη το κόστος με κάυση Φ.Α. είναι μεγαλύτερο

  • Βασικά το προβλημα είναι ποιος θα κινήσει
    Αν κονομησει η κομματική νομενκλατούρα,όπως έδειξε η ΕΣΣΔ που ακόμα θαυμάζει το ΚΚΕ, ουδέν πρόβλημα για τους αταλινικους

  • Η μετάβαση στη μετασταλινική εποχή όμως θα είναι ανακούφιση και παράδεισος για το λαό.
    Καλύτερα το ελεγχόμενο μονοπώλιο του Μυτηλιναίου και του Κοπελούζου που πληρώνουν φόρους παρά το μονοπώλιο του σταλινίδη που το πληρώνουμε εμείς απ’ τους φόρους μας.

  • Στέφανος Τζουμάκας
    8 ώρες ·

    >>Οι ανεμογεννήτριες βιομηχανικής κλίμακας, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, εκτός από το να ηλεκτροδοτούν. Μπορούν να εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα. Μπορούν να αποφέρουν πολλά (σταθερά κι εγγυημένα για δεκαετίες) κέρδη στους «επενδυτές». Μπορούν να εκτινάζουν στα ύψη την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Μπορούν να αλλοιώσουν ανεπανόρθωτα ένα φυσικό τοπίο. Μπορούν να «μαγνητίζουν» κεραυνούς κατά την διάρκεια μιας μπόρας. Μπορούν να προκαλούν πυρκαγιές. Μπορούν να αλλάζουν το μικροκλίμα μιας περιοχής. Μπορούν να αφανίζουν σπάνια είδη πτηνών. Μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω ρύπανση παρθένων περιοχών μέσω των νέων χαράξεων οδών πρόσβασης σε κορυφογραμμές και δάση. Μπορούν να αποφέρουν κέρδη σε εργολάβους, «μελετητές», και κατασκευαστικές εταιρίες.
    Μπορούν να δίνουν το πολύ 1-2 μόνιμες θέσεις εργασίας ανά αιολικό σταθμό, ή αρκετές (αλλά περιστασιακές) θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή αιολικών σταθμών σε τεχνικούς, εργάτες, χειριστές παντός τύπου εργοταξιακών μηχανημάτων. Μπορούν να δίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε βιομηχανίες του εξωτερικού. Μπορούν να ωφελούν υπερβολικά την βιομηχανία σκυροδέματος (τώρα που έσβησαν κι οι οικοδομές…). Μπορούν να μετατρέπουν έναν δημόσιο χώρο σε ιδιωτικό. Μπορούν να δίνουν την δυνατότητα σε ιδιώτες και εταιρίες να συμμετέχουν σε ένα πανάκριβο εμπόριο ενέργειας. Μπορούν να ωφελούν πολύ τους λίγους, και καθόλου τους πολλούς. Μπορούν, μπορούν, μπορούν…
    Αυτό που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν ποτέ (αλλά φαίνεται να μην ενδιαφέρει καθόλου όλους τους προαναφερθέντες) μέσα στην 15ετία που θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν πριν αποσυντεθούν, είναι να παρέχουν σταθερή, εξασφαλισμένη, εύκολη και φθηνή ηλεκτροδότηση. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ στην μελέτη επάρκειας ισχύος για το 2013-2020. Το λένε οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που όλο και «φουσκώνουν», αλλά προκοπή με τα αιολικά δεν φαίνεται να έρχεται. Το λένε στο εξωτερικό όλοι όσοι δοκίμασαν τα αιολικά αρκετά χρόνια πριν, αλλά τελικά βγήκε «μάπα το καρπούζι». Το λέει η λογική, κάθε φορά που αντικρίζουμε νέα αιολικά να ξεφυτρώνουν παντού καταστρέφοντας ολόκληρα παρθένα βουνά, ενώ ακόμη ο λιγνίτης συνεχίζει να εξορύσσεται και να καίει με αμείωτο ρυθμό. Άλλωστε, ακόμη και ένα μικρό παιδί θα καταλάβαινε ότι δεν γίνεται να περιμένεις πότε θα φυσήξει αέρας για να έχεις ρεύμα, και ότι δεν είναι και τόσο εύκολο ή φθηνό να μετατρέψεις τον αέρα σε ρεύμα. Όσοι δεν το παραδέχονται, ή ζουν σε άλλο πλανήτη ή είναι βολεμένοι.
    https://aiolikastinaitoloakarnania.blogspot.com/…/anemogenn…

    • Για αυτά και άλλα ψηφιστε ΚΚΕ και μόλις γίνει κυβέρνηση ( χαχαχαχα)θα γίνουν όλα όμορφα και δίκαια!!
      Όχι όχι δεν συμφώνησε με τους πολιτικούς καρχαρίες να είναι ακίνδυνο πολιτικά και κοινωνικά με ξύλινο λόγο και βελουχιωτικες μεθόδους,
      Μονάχα θέλει να μπαίνει αναίμακτα στη Βουλή, ώστε να κονομανε οι βουλευτές του το δεκαχιλιαρο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.