Τον απόλυτο αιφνιδιασμό βίωσε η διοίκηση του δήμου Αλμωπίας μετά την ειδοποίηση για εντολή σφράγισης των λουτρικών εγκαταστάσεων. Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη νέα διοίκηση του δήμου Αλμωπίας η ειδοποίηση για εντολή σφράγισης των λουτρικών εγκαταστάσεων στην Αριδαία, τα γνωστά λουτρά Πόζαρ, από το υπουργείο Τουρισμού.

Ο λόγος που κινδυνεύει με λουκέτο ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας είναι η έλλειψη ειδικού σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ.

Ο νέος δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών της περιοχής, μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που ήρθε η εντολή σφράγισης ουσιαστικά δεν γνώριζε ότι τα λουτρά δεν είχαν το συγκεκριμένο σήμα.

«Αιφνιδιαστήκαμε από τη συγκεκριμένη εξέλιξη και τις τελευταίες ημέρες προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί παράταση από την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να εξασφαλιστεί το σήμα του ΕΟΤ το επόμενο διάστημα», εξηγεί τη Voria.gr ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία για την έκδοση σήματος του ΕΟΤ για λουτροπόλεις είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου Αλμωπίας λίγο πριν παραδώσει στη νεοεκλεγείσα διοίκηση.

Βέβαια πρόκειται για μια διαδικασία που συναντά αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν από την ασφάλεια των κτηριακών εγκαταστάσεων έως και τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εκάστοτε λουτρόπολης.

Ωστόσο, η πλευρά του δήμου Αλμωπίας εκτιμά ότι η παράταση θα δοθεί, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες επαφές με το αρμόδιο υπουργείο.

Πηγή:https://www.voria.gr/article/choris-sima-eot-ta-loutra-pozar-pos-tha-apofefchthi-louketo?fbclid=IwAR14VJZYOOeoyHCcc1DtbGM-HS1K7lyFX3koW_ah-fmzUlKfbrxtd6f7YyI