Χωρίς διοίκηση παραμένει από τις 17 Αυγούστου 2019 το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας Γρεβενών, «με αποτέλεσμα το προσωπικό να είναι απλήρωτο, να μη μπορεί να γίνει ολοκληρωμένη συντήρηση και οι προκαθορισμένοι έλεγχοι πιστοποίησης».

Αυτό επισημαίνουν με την επιστολή τους προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, το βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιάννη Γάτσιο.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι, αφού τονίζουν ότι «δεν μπορεί να γίνει καμία προμήθεια πάσης φύσεως υλικών, ανταλλακτικών και καύσιμα, αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να μη λειτουργήσει το Κέντρο την χειμερινή περίοδο 2019-2020».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών «η επισκεψιμότητα μέχρι αρχές του 2012  έφτανε ετησίως τον αριθμό των 100.000, ενώ μετά το 2012 η πληρότητα σημειώνει πτωτική πορεία λόγω της κρίσης και σήμερα, με την έλευση των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών, έχει πέσει στους 25.000 ετησίως, καθώς δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες».

Καταλήγοντας στην επιστολή τους εκφράζουν την άποψή τους ότι για να υπάρξει «ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου» και για «να μπορέσει ξανά ο τουρισμός να ανθήσει στον ορεινό όγκο των Γρεβενών» πρέπει να εξευρεθεί λύση στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ