Β’ φάση κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Κοζάνης – ΑΕ Ποντίων 6-7 (1-1 κ.α. και παράταση, 5-6 πεν) – Πρόκριση θρίλερ της ΑΕΠ. Στα πέναλτι λύγισε ο σκληροτράχηλος Μακεδονικός Κοζάνης (Βίντεο) 

9 Οκτωβρίου 2019
21:31
Κανένα σχόλιο

Πρόκριση θρίλερ   για τους “8” του κυπέλλου ΕΠΣ Κοζάνης πήρε η ΑΕΠ Ποντίων με αντίπαλο την ομάδα του Μακεδονικού Κοζάνης.

Οι Πόντιοι πήραν τη νίκη στα πέναλτι 5-6 ( , κ.α  και παράταση 1-1,  τελικό σκορ 6-7 )

Στην κανονική  του  διάρκεια ο αγώνας έληξε  με το  σκορ στο 1-1 .

Η ΑΕΠ προηγήθηκε  0-1 στο 31′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσικόπουλου Σάκη   με τον Μακεδονικό που έπαιξε σαν ίσος προς ίσο την ΑΕΠ  να ισοφαρίζει 1-1 στο 70′  με σουτ βολίδα του Νίκου Ζηνόβιου .

Το παιχνίδι παρά τις ευκαιρίες για γκολ  που παρουσιάστηκαν  και στις δύο ομάδες  κατά την κανονική διάρκεια   του παιχνιδιού( με Λέκκα για Μακεδονικό ,με Πάλλα για ΑΕΠ) αλλά και στην παράταση  ( δύο τετ – α τετ με Ματούλα για Μακεδονικό και ε μια κεφαλιά του Αμαραντίδη για ΑΕΠ ) οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι . Εκεί κέρδισε ο πιο εύστοχος και πιο τυχερός .

 Η ΑΕΠ μετά τα 8 πέναλτι που χτυπήθηκαν για κάθε ομάδα  πήρε τελικά την πρόκριση με 5-6 και τελικό σκορ 6-7 .

Το φιλμ του αγώνα 
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΠ είχε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά  με τον Μακεδονικό κακά διαβασμένοκσι οργανωμένο  δε μπορούσε να φανεί απειλητική στην εστία του Μακεδονικού.

Στο 12′ σουτ Βατζήκα λίγο έξω .
Στο 14′ κόρνερ Ματούλα , σουτ Τσικόπουλου Η. μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Γκόγκος.
Στο 34′ ο Αμαραντίδης θα εκμεταλλευτεί λάθος γύρισμα προς τον Ζηνόβιο θα τσιμπήσει πρώτος τη μπάλα και θα κερδίσει πέναλτι. Το πέναλτι θα το εκτελέσει ο Τσικόπουλος Σ και θα κάνει το 0-1.
Στο 40′  ο Τσικόπουλος Γ θα βρεθεί μέσα στην περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή με σωτήρια προβολή ο Νίκος Ζηνόβιος θα πετάξει τη μπάλα κόρνερ .
Στο 51′ βαθιά μπαλιά στον Ματούλα που θα προλάβει την έξοδο του Γκόγκου θα πλασάρει αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο έξω .
Στο 62′ σουτ Τσιάρα θα διώξει σε κόρνερ ο Ζηνόβιος Σταύρος .
Στο 68′ Ματούλας,  φάουλ μέσα στην περιοχή πλασέ  του Ζηνόβιου η μπάλα στα δίχτυα αλλά ακυρώνεται το γκολ από τον επόπτη  ως οφσάιντ.
Στο 70′ ο Ζηνόβιος με σουτ βολίδα θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
Στο 73′ πλασέ Βοριαζίδη από πλάγια λίγο έξω .
Στο 80′ γρήγορη επίθεση του Μακεδονικού με τον Ματούλα να δίνει στον Λέκκα , σουτ ωραία διώχνει ο Γκόγκος σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Ματούλας, κεφαλιά Αντωνόπουλου λίγο έξω .
Στο 90+  ο Πάλλας θα βρεθεί τετ α τετ με τον Ζηνόβιο θα σουτάρει , με τον τερματοφύλακα του Μακεδονικού να κάνει σωτήρια επέμβαση
Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Ματούλας θα βρεθεί τετ α τετ με τον Γκόγκο που με τη σειρά του σώζει την ΑΕΠ .
Στο 96′ ο Βοριαζίδης μέσα στην περιοχή ,αδύναμο σουτ μπλοκάρει ο Ζηνόβιος .
Στο 114′ μοναδικό τετ α τετ του Ματούλα που πλασάρει αλλά ο Γκόγκος δηλώνει παρόν και πάει την ομάδα του στα πέναλτι
Στο 117 ‘ φάουλ με Ταφαρλή κεφαλιά του Αμαεαντίδη , σώζει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή ο Τσικόπουλος Η.

Η σειρά των πέναλτι 
0-1 ο Ντούκα
Αντωνόπουλος  αποκρούει ο Γκόγκος
0-2 Πάλλας
1-2 Τζούτζας
1-3 Ταφαρλής
2-3  Τσικόπουλος Ηλ.
Τσικόπουλος Σ αποκρούει ο Ζηνόβιος  Στ.
Ζηνόβιος Νικ αποκρούει ο Γκόγκος
Σερσέμης αποκρούει ο Ζηνόβιος
3-3 Γοδενόπουλος
3-4 Αμαραντίδης
4-4 Τρομπούκης
4-5 Σωτηριάδης
5-5 Χατζηζήσης
5-6 Βοριαζίδης

Λέκκα αποκρούει ο Γκόγκος και δίνει την πρόκριση στην ΑΕΠ

Μακεδονικός Κοζάνης (Καραθανάσης): Ζηνόβιος, Γοδενόπουλος, Στεφανίδης (77’ Λέκκα), Μουρατίδης (46’ Αντωνόπουλος), Τσικόπουλος Ηλ., Τρομπούκης, Τζούτζας, Ματούλας, Ζηνόβιος, Χατζηζήσης, Βατζήκας (46’ Δαβζάκης 90 α.α., Καζαντσίδης).

ΑΕ Ποντίων (Κατακαλίδης): Γκόγκος, Σβίρος, Κεϊσίδης (90’ Ντούκα), Κοτταρίδης (46’ Σωτηριάδης), Σερσέμης, Αμαραντίδης, Τσιάρας, Παπαδόπουλος Γ. (66’ Ταφαρλής), Βοριαζίδης, Τσικόπουλος Γ. (60’ Πάλλας), Τσικόπουλος Σ.

Διαιτητής: Καρατέρπος

Βοηθοί: Σάκκος, Βαμβακάς

 

matiesstasport.blogspot.com

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.