kozan.gr: Αίτημα για ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στη Σιάτιστα, επανδρωμένο, με 8 άτομα, καταθέτει η Δημοτική Αρχή Βοΐου

10 Οκτωβρίου 2019
22:12

Η αναγκαιότητα να εξυπηρετηθεί ο οικισμός της Σιάτιστας και της Γαλατινής από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε χρόνους που θα επιτρέπουν την άμεση επέμβασή της, όταν χρειαστεί, οδήγησε το Δήμαρχο Βοΐου, Χρήστο Ζευκλή, κατόπιν συζήτησης και συνεννόησης με τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο, Ανδρέα Παπαζαχαρία, στην κατάθεση πρότασης – αιτήματος, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες & Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την ίδρυση και λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στη Σιάτιστα, επανδρωμένο, με 8 άτομα. Σήμερα ο χρόνος μετάβασης ενός πυροσβεστικού οχήματος, από την Κοζάνη ή τη Νεάπολη, στη Σιάτιστα, με φυσιολογικές καιρικές συνθήκες και συνυπολογίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινούνται τα συγκεκριμένα οχήματα, ανέρχεται σε περίπου 30 -35 λεπτά, γεγονός που καθιστά “χαμένη υπόθεση” την κατάσβεση της αρχικής εστίας της πυρκαγιάς κι η αποστολή που, συνήθως, καλούνται να διαχειριστούν οι πυροσβέστες είναι η αποτροπή της επέκτασης της πυρκαγιάς σε γειτονικά κτίσματα, εκτάσεις κτλ.. “Κάθε σπίτι που παίρνει φωτιά στην Σιάτιστα είναι καταδικασμένο να καεί γιατί κανείς δε μπορεί να παρέμβει την κατάλληλη χρονική στιγμή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, συμπληρώνοντας πως: “Η πρόταση είναι να δημιουργηθεί ένα κλιμάκιο στη Σιάτιστα που θα επανδρωθεί από 8 πυροσβέστες, (7 Σιατιστινους & 1 από Γαλατινή), που υπηρετούν στην Πυροσβεστική υπηρεσία Κοζάνης, για τους μήνες από Νοέμβριο μέχρι και Μάιο. Για να προχωρήσουμε ζητήθηκε απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ως εγγύηση ότι μπορούμε να στεγάσουμε αυτό το κλιμάκιο. Ουσιαστικά απαιτείται ένας χώρος 60 – 70 τ.μ. κι ένα υπόστεγο ύψους 3,5 μέτρων που θα χωράει 2 οχήματα. Yπάρχουν τέτοιοι προτεινόμενοι χώροι, το υπόστεγο θα πρέπει να το κατασκευάσουμε”. Τέλος, ο Χρήστος Ζευκλής διευκρίνισε πως η δημιουργία  του κλιμακίου της πυροσβεστικής στην Σιάτιστα, εφόσον κι εάν εγκριθεί το αίτημα, δεν υποβαθμίζει και γενικότερα δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του αντίστοιχου κλιμακίου στη Νεάπολη, καθώς, όπως ανέφερε, σε κάθε δήμο, μπορούν να λειτουργούν περισσότερα του ενός κλιμακίου της Πυροσβεστικής. Η πρότασή του εγκρίθηκε, ομόφωνα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το βράδυ της Πέμπτης 10/10.

kozan.gr

7 σχόλια

  • Άνετα μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει ως ορθολογιστική την προσέγγιση με τις εξής παρατηρήσεις: Η επικινδυνότητα και συνεπώς η πιο άμεση επέμβαση , αφορά μόνο τους μήνες Νοέμβριο έως Μάιο; Τους υπόλοιπους μήνες ;; Δεύτερη παρατήρηση, από πρόταση για ίδρυση φτάσατε και στην επιλογή των ατόμων με κριτήριο την εντοπιότητα;; Κάπου χάνει την αξία της και την σοβαρότητα η πρόταση !!!!

    • Δεν χρειάζεται ΑΕΠ διότι αναφέρεται σε 8 από τους ήδη υπηρετούντες Πυροσβέστες και όχι για νέες προσλήψεις … Αυτό όμως δεν αλλάζει τη συνολική τοποθέτηση επί του θέματος μου (22:27)

  • Να κανουν κι εναν υποσταθμο της ΝΑSA γιατι αν πεσει κανενας αστεροειδης να υπαρχει υποδομη για να τον μελετησουν.

  • Εννοείτε θα αποδυναμωσετε μια άλλη πυροσβεστική Υπηρεσία για να επανδρωσετε αυτήν της Σιάτιστας?αν ναι που υπηρετούν οι 8 υπαλληλοι?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.