Ρεκόρ συμμετοχών, στο τουρνουά σκακιού «Ελευθέρια» , στην Πτολεμαΐδα – 2 χρυσά, 7 αργυρά και 3 χάλκινα, τα μετάλλια των σκακιστών της Πτολεμαΐδας

14 Οκτωβρίου 2019
20:30
Κανένα σχόλιο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τίμησαν οι σκακιστές των Συλλόγων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, την 107η επέτειο απελευθέρωσης της Πτολεμαϊδας , στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε το 5ο τουρνουά σκακιού «Ελευθέρια» 2019, από την Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος» σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Συλλόγων (Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ ) , την Κυριακή 13 Οκτωβρίου , στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Pantelidis», στην Πτολεμαΐδα.

Περισσότερο από 100 σκακιστές των Συλλόγων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα «Παλατάκι» του Ξενοδοχείου, συμμετέχοντας στο 1ο σκακιστικό τουρνουά της σειράς Grand Prix 2019-2020 της Κ. Δ.Μακεδονίας, με το σύστημα των αγώνων να είναι ελβετικό 7 γύρων.

Χαρακτηριστικό των φετινών αγώνων, πέραν της πολύ μεγάλης προσέλευσης, ήταν η αυξημένη παρουσία μικρών σκακιστών και σκακιστριών, κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα-όπως αναγνωρίστηκε από όλους- για την ανάπτυξη του σκακιού. Στο πλαίσιο αυτό, οι τρεις (3) σκακιστικοί σύλλογοι της Πτολεμαϊδας, έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα , εκστρατεία ενημέρωσης και γνωριμίας σε παιδιά και γονείς, για την πολλαπλή ωφέλεια της ενασχόλησης των μικρών και μεγαλύτερων παιδιών, με το σκάκι. Στην κατεύθυνση αυτή, οι καταξιωμένοι προπονητές των σκακιστικών συλλόγων στην Πτολεμαϊδα, είναι στην διάθεση όσων ενδιαφέρονται να ενημερωθούν , αλλά και να εγγραφούν στα τμήματα της σκακιστικής ακαδημίας , καθημερινά, από την Δευτέρα έως και το Σάββατο, 5 το απόγευμα έως 9 το βράδυ, στο εντευκτήριο των συλλόγων, Τραπεζούντος 38, με τηλέφωνο 2463021070.

ΕΠΙΤΥΧIΕΣ ΤΟΥ 5ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 2019

Να σημειωθεί ότι οι αθλητές των συλλόγων της Πτολεμαΐδας κέρδισαν 12 μετάλλια (2χρυσά 7ασημένια και 3χάλκινα) πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Η ομάδα του «Πτολεμαίου» κατετάγη στην 2η θέση με 21,0 βαθμούς ανάμεσα σε 11 συλλόγους , ενώ ο Δούρειος Ίππος συγκέντρωσε 17, 5 βαθμούς και ο «Σκακιστάκος Πτολεμαϊδας» , 15 βαθμούς.

Η ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Σ.Ο.Π. «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»

Ειδικότερα, οι διακριθέντες σκακιστές-στριες από την ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ , ανά κατηγορία είναι:

Ανδρών

Λεζγίδης Φώτιος Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος»

2ος

Ετών 16

Παπαπαυλίδης Πέτρος Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος»

2ος

Λιούρη Μαρία Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος»

1η

Λιούρη Στυλιανή Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος»

2η

Ετών 14

Μυλωνάς Χρήστος Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος»

2ος

Λιούρη Μ Αναστασία Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος»

1η

Ετών 12

Πολυχρονιάδης Βασίλειος Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος»

3ος

Λιούρη Μιχαέλα Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος»

2η

Ετών 10

Τζανής Αλέξανδρος Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος»

3ος

Κοντέου Μαρία Νεφέλη Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Δούρειος Ίππος»

2η

Ετών 8

Ποκιάκης Κωνσταντίνος Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος»

3ος

Ετών 6

Θωμαΐδης Δανιήλ Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος»

2ος

Σ.Ο.Π.Πτολεμαίος

ΒΑΘΜΟΙ

Χατζημανώλης Εμμανουήλ

3,5

Ασπράγκαθος Απόστολος

3,0

Σιαπανίδης Ραφαήλ

3,0

Σ.Α.Π. Σκακιστάκος

ΒΑΘΜΟΙ

Θεοφυλακτίδης Βασίλειος

4,5

Θεοφυλακτίδου Μαρία

3,5

Τριανταφύλλου Ιωάννης

3,0

Μάρκου Ελευθέριος

3,0

Κοντέος Στέργιος

2,5

Τσιτσιντάς Παναγιώτης

2,5

Λυγκώνης Νικόλαος

2,5

Κυριακοπούλου Μαρία

1,5

Ελευθεριάδου Ερμιόνη

0,5

Σ.Ο.Π. Δούρειος Ίππος

ΒΑΘΜΟΙ

Χασάπης Δημήτριος

3,5

Μαυρίδης Χρήστος

2,0

Λιούρη Παναγιώτα

2,0

Παρόντες στην τελετή λήξης-απονομές ήταν :

ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαϊδας , Ισαάκ Νικολαϊδης

ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ , Ευστάθιος Θεοφυλακτίδης,

ο Πρόεδρος της Σ.Α. Πτολ/δας «Σκακιστάκος», Λουκάς Κοσμίδης,

ο Πρόεδρος του Σ.Ο. Πτολ/δας «Δούρειος Ίππος», Γεώργιος Κοντέος,

ο Γραμματέας του Σ.Ο.Πτολ/δας «Πτολεμαίος», Αντώνιος Μαυρίδης ,

ο Εκπρόσωπος του Ο.Σ. Γιαννιτσών, Νικόλαος Ράπτης,

ο Εκπρόσωπος της Λ.Π. Φλώρινας Λάζαρος Γυμνόπουλος και

Εκ μέρους του Ξενοδοχείου «Pantelidis», ο Γεώργιος Παντελίδης.

Οι σκακιστικοί σύλλογοι Πτολ/δας, θέλουν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους στους υπευθύνους του Ξενοδοχείου ‘Παντελίδης’ και όλους τους εθελοντές που στήριξαν με τη δράση τους, την διεξαγωγή των αγώνων, στην επιτυχή έκβαση των οποίων συνέδραμαν καθοριστικά , ο Διευθυντής των αγώνων Ευστάθιος Θεοφυλακτίδης, ο Επικεφαλής διαιτητής και υπεύθυνος κληρώσεων Κων/ντίνος Ζαχαρίδης, οι διαιτητές Εύη Αντωνιάδου, Ιωάννης Κοσμίδης και Στέφανος Σούδης, καθώς και η γραμματεία των αγώνων, με την Δέσποινα Στόγια και την Μαρία Ηλιάδου.

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.