Φιλοσοφικά – επιστημονικά έργα του Αριστοτέλη, τα οποία εικάζουμε πως διδάχθηκαν από τον Γρηγόριο Κονταρή στην Κοζάνη περί το 1676-1679 (Προθήκη Τεύχος 6, 14-19)

15 Οκτωβρίου 2019
14:20

Τον χειρόγραφο κώδικα 96 της ΚΔΒΚ (1676-1679; ), έναν “σιωπηρό” θησαυρό, περιγράφει ο Χαρίτων Καρανάσιος, διευθυντής ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών: το “ακατέργαστο αυτό μικρό διαμάντι” περιέχει σχόλια σε φιλοσοφικά-επιστημονικά έργα του Αριστοτέλη, τα οποία εικάζουμε πως διδάχθηκαν από τον Γρηγόριο Κονταρή στην Κοζάνη περί το 1676-1679, και μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τον ρόλο που διαδραμάτισε η εκπαίδευση στην ανάπτυξη της Κοζάνης και στην ανανέωση του στοχασμού στον ευρύτερο ελληνικό χώρο κατά τον 17ο αιώνα.

 

 

Ένα σχόλιο

  • Ήταν ο Γεώργιος Κονταρης και όχι ο Γρηγόριος. Ο Γεώργιος Κονταρης, εκ Σερβίων,ηταν ο πρώτος δάσκαλος της σχολής Κοζάνης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.