Το ΙΕΚ VOLTEROS προκηρύσσει ταχύρυθμο πρόγραμμα Γαλακτοκομίας –Τυροκομίας και Κοπτικής– Ραπτικής Σχεδίου Μόδας

15 Οκτωβρίου 2019
18:40
Κανένα σχόλιο

 

Το ΙΕΚ VOLTEROS προκηρύσσει ταχύρυθμο πρόγραμμα Γαλακτοκομίας –Τυροκομίας διάρκειας 50 ωρών

Σε ποιους απευθύνεται

– Κτηνοτρόφους
– Ερασιτέχνες αγρότες
– Τεχνολόγους τροφίμων
– Τυροκόμους
– Και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά σε τυροκομικές μονάδες

Περιγραφή Σεμιναρίου

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με όλες τις απαραίτητες πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τη μεταποίηση γάλακτος και την παραγωγή τυριών σύμφωνα με του Κανονισμούς, τα διεθνή πρότυπα και την Ελληνική Νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα αναπτύσσει θέματα όπως την παραγωγή του γάλακτος και τις συνθήκες παραγωγής του, τη σημασία της α’ ύλης, τις φυσικοχημικές ιδιότητες του γάλακτος, τους κανόνες ατομικής υγιεινής και υγιεινής χώρων για την παραγωγή γάλακτος, τους χώρους και τον εξοπλισμό τυροκομείου σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, τα διεθνή πρότυπα και την Ελληνική Νομοθεσία. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιούνται τυροκομήσεις στο Εκπαιδευτικό Τυροκομείο της Σχολής όπου αναπτύσσονται οι τεχνικές παραγωγής παραδοσιακών τυριών άλμης, παραδοσιακών σκληρών τυριών, τυριών πλαθόμενης τυρομάζας, τυριών τυρογάλακτος και άλλων εγχώριων τυριών αλλά και τυριών ξενικής προέλευσης. Επίσης, πραγματοποιούνται εργαστηριακά μαθήματα για την παρασκευή γιαούρτης και παγωτού και αναλύσεις γάλακτος και τυριών, παρασκευάζεται άλμη, γίνεται οργανοληπτικός έλεγχος τυριών. Επιπλέον, γίνεται ανάλυση των Τροφοδηλητηριάσεων, των παθήσεων των τυριών και εξετάζεται η πρόληψη και η αντιμετώπιση τους ενώ γίνεται επίδειξη των χώρων και της διάταξης εξοπλισμού του γαλακτοκομείου και τυροκομείου. Ακόμα, οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για την τυποποίηση των προϊόντων, τη συσκευασία, και την αποθήκευση τους και την κοστολόγηση της α’ ύλης. Στο τέλος του προγράμματος πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τυροκομικές μονάδες.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση
– Να γνωρίζουν τις γενικές αρχές που διέπουν την τεχνολογία του γάλακτος και τις βασικές ιδιότητες των υλών και υλικών που χειρίζονται
– Να κατανοούν τη σημασία της ποιότητα της πρώτης ύλης
– Να εκτελούν βασικές οργανοληπτικές και εργαστηριακές μετρήσεις ποιοτικού ελέγχου
– Να γνωρίζουν και να κατανοούν τις μικροβιολογικές αναλύσεις που παραλαμβάνουν
– Να παρασκευάζουν άλμη και να προσδιορίζουν την αλατότητα με εργαστηριακές αναλύσεις
– Να παρασκευάζουν Τυριά ΠΟΠ, Παραδοσιακά τυριά άλμης, Παραδοσιακά σκληρά τυριά, Τυριά πλαθόμενης τυρομάζας, Τυριά τυρογάλακτος, Τυριά ξενικής προέλευσης
– Να παρασκευάζουν Γιαούρτη & Παγωτό
– Να αναγνωρίζουν, να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν παθήσεις των τυριών
– Να κατανοήσουν την έννοια της τυποποίησης και της βιοασφάλειας των παραγόμενων προϊόντων
– Να κοστολογούν τα προϊόντα που θα παράγουν
– Να εφαρμόζουν το HACCP και ISO σε τυροκομεία
– Να εκτελούν καθαρισμούς και εξυγιάνσεις του εξοπλισμού παραγωγής
– Να γνωρίζουν το χώρο, τη διάταξη και τον εξοπλισμό που απαιτεί η λειτουργία ενός τυροκομείου

Πληροφορίες Συμμετοχής 2461028197-6977235113 ΓΚΕΡΤΣΟΥ 39 ΚΟΖΑΝΗ

ΚΕΚ VOLTEROS ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΑΧΥΡΥΘΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟ ΜΟΔΑΣ ΚΟΠΤΙΚΗΣ –ΡΑΠΤΙΚΗΣ

Το Ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. VOLTEROS προκηρύσσει το ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κοπτικής– Ραπτικής Σχεδίου Μόδας διάρκειας 180 ωρών που αναλύεται σε:

  • Σχέδιο Μόδας

  • Κοπτική (φούστα, Μπλούζα, Φόρεμα, Παντελόνι)

  • Ραπτική στο Πατρόν.

  • Iιστορία της ενδυμασίας

Mε το τέλος του προγράμματος θα χορηγηθεί από το Ι.Ε.Κ.

1. Βεβαίωση Σπουδών Level 1

2. Eεξετάσεις Πιστοποίησης με δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης Level 2

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την αντίστοιχη αίτηση υποβολής από την γραμματεία του Ι.Ε.Κ. τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πληροφορίες στο τηλ κεντρο.2461028197.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.