kozan.gr: Λ. Ιωαννίδης για Λ. Μαλούτα και τις διοργανώσεις που γίνονται στο κλειστό της Λευκόβρυσης : “Λίγο πριν τις εκλογές μιλούσε για «άρτο και θεάματα», σήμερα…”

19 Οκτωβρίου 2019
22:20

 

Για διαφορετική στάση του Δημάρχου Κοζάνης, Λ. Μαλούτα,, πριν και μετά τις εκλογές, σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων στο Κλειστό της Λευκόβρυσης, κάνει λόγο ο, προκάτοχός του, Λευτέρης Ιωαννίδης. Σε ανάρτησή του στο facebook, σημειώνει: “Σήμερα ο κ. Μαλούτας έκανε σχόλιο για τους αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο κλειστό της Λευκόβρυσης, ενώ πριν λίγες μέρες στο ίδιο γήπεδο φιλοξενήθηκε η εθνική ομάδα Χάντμπολ γυναικών.

Είναι σημαντικό για την Κοζάνη, δεδομένης της ύπαρξης και λειτουργίας του κλειστού της Λευκόβρυσης, αυτή η πολιτική να συνεχίσει και είναι κάτι που εμείς θα στηρίξουμε.

Λίγο πριν τις εκλογές όμως ο ίδιος, σε συνέντευξη του μίλησε για «άρτο και θεάματα», αναφερόμενος στους αγώνες που φιλοξενήθηκαν στο κλειστό της Λευκόβρυσης τα προηγούμενα χρόνια.

Τα συμπεράσματα δικά σας!”.

21 σχόλια

  • ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ:Η ιστορική φράση, αλλά και σημερινή διεθνής έκφραση «άρτον και θεάματα» ανάγεται στη ρωμαϊκή περίοδο και προέρχεται από τη λατινική φράση panem et circenses.

    Κατά τον Γιουβενάλη[1], διάσημο Ρωμαίο σατυρικό ποιητή, ο αυτοκράτορας προσέφερε στο λαό σιτάρι (ψωμί) και θεάματα στο αμφιθέατρο (στην πρώιμη βυζαντινή περίοδο, στον ιππόδρομο) με σκοπό να τους αποσπά από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

    Σήμερα χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση σε περιπτώσεις πολιτικής εξαθλίωσης ενός λαού, που αρκείται μόνο σε εφήμερες απολαύσεις – διασκεδάσεις, τις οποίες βεβαίως παρέχουν οι πολιτικοί προς αποτροπή της προσοχής των πολιτών (της κοινής γνώμης) από την κακή κατάσταση των πραγμάτων της Πολιτείας ή προς αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων με επικείμενη λύση διάφορη από τη θέληση των πολιτών.

    Δημοσιογραφικά η φράση αυτή έχει σήμερα ευρύτατη διάδοση διεθνώς. Ισπανοί εκπρόσωποι της διανόησης κατά το 19ο και 20ό αιώνα προέβαλαν το αντίστοιχο “άρτον και ταυρομαχίες” (ισπ. pan y toros[2]).

  • Όσο οι αγώνες είναι σε εξέλιξη τέτοια σχόλια μόνο κακό κανουν. Να τελειώσουν Λευτέρη και μετά πες οτι θες. Τους διοργανωτες προσβαλεις και την προσπάθεια.

    • Δεν λέει κάτι για τους αγώνες.. αν κάποιος τους στήριξε πραγματικά είναι ο Λευτέρης. Και μπράβο στο Λάζο που τους συνεχίζει..

  • Κι εσύ κάποτε κατηγορούσες τους πάντες ότι κατασπαταλούσαν τον τοπικό πόρο και όταν ανέλαβες δήμαρχος τον ξετίναξες με χειρότερες επιλογές. “Δάσκαλε που δίδασκες…”
    Τα συμπεράσματα δικά σας, επίσης.

  • Ο Μαλούτας και η “συμμαχία του” ακολουθούν μια συγκεκριμένη “γραμμή”. Μηδενισμός του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής κι αφανισμός του Ιωαννίδη.

  • Ρε Λευτέρη, σε λίγο θα μας ότι εσύ το έχτισες το κλειστό της Λευκόβρυσης. Αν θυμάμαι καλά εσύ το μόνο που έκανες είναι να συνδέσεις το ρεύμα.

    • Λαικιζεις η δεν ξέρεις.. Πάνω απο 100χιλ χρειάστηκαν για να γίνει λειτουργικό.. Όταν το βρίσκεις έτοιμο μετά μόνο για σύνδεση ρεύματος μπορείς να πεις.. Γήπεδο έτοιμο.. εκδηλώσεις έτοιμες.. μένει μόνο να τις “τρεξουν”.. κοίτα μην τις χάσουν και αυτές..

      • Μάλλον εσύ δεν το έχεις χαμπάρι το άθλημα και προσπαθείς να γυρίσεις το χρόνο πίσω τότε που τα τρολ βγάζανε δημάρχους, βουλευτές, υπουργούς, ακόμη και πρωθυπουργούς. Πες μας λοιπόν πόσες τηλεθερμάνσεις κάνατε, πόσα δίκτυα ύδρευσης, πόσα δίκτυα αποχέτευσης, πόσα γήπεδα ποδοσφαίρου, πόσες βιβλιοθήκες και μετά έλα να κρίνεις την άποψη των άλλων.

  • Καλά το πάνε.. Ότι κορόιδευαν τώρα το εκθειάζουν.. σχεδιασμό δεν βλέπουμε. Τα έτοιμα είναι εύκολα. Χριστούγεννα έρχονται. Πάρτε το περσινό προγραμμα και ετοιμάστε ένα ίδιο!! Εστω.. για αδέσποτα λοιπά ακόμα περιμένουμε τις μαγικές λύσεις που ταξατε..

    • Στα αδέσποτα προστέθηκαν και λύκοι.η νυν δημοτική αρχή ενδιαφέρεται μόνο για τις απόκριες.μην αυταπατασθε ότι έχει πρόγραμμα.

  • Εδώ υπέγραψε το σύμφωνο των δημάρχων για τη δίκαιη μετάβαση που έστησε ο Ιωαννίδης και το κορόιδευε, η Λευκόβρυση σας έκανε εντύπωση;

  • Το κολυμβητήριο στο ΔΑΚ ποτέ ακριβώς ανοίγει κύριοι και πότε ξεκινά ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων το νέο νοσοκομείο που υποσχέθηκε;

  • Κ.Ιωανιδη όσο περνάει ο καιρός μετά τής εκλογές τόσο λέω ότι και αύριο να ξαναγίνουνε εκλογές πάλι δεν θα σε ψήφισησα ..Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη το 25/θα το κάνεις 3/..

    • Ελαχιστα για το Δήμο. για να βλεπουν τα παιδιά και οι πολίτες τις Εθνικές Ομάδες βόλεϊ, Μπάσκετ, χάντμπολ. Αγωνες υψηλού επιπέδου. Αν δεν τους θέλουμε ας τους ζητήσουν να φυγουν και να επιστρέψουμε στα Τοπικά πρωταθληματα. εκει που ειμασταν για χρονια..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.