Μ. Σπυράκη: “Χρειαζόμαστε επιπλέον κονδύλια στον προϋπολογισμό 2021-2027 για την χρηματοδότηση του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης ώστε να ενισχυθούν οι 41 Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα, όπως η Δυτική Μακεδονία” (Bίντεο)

22 Οκτωβρίου 2019
21:31
Κανένα σχόλιο

 

Κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με πρόσθετη χρηματοδότηση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που χρειάζονται οι 41 Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα όπως η Δυτική Μακεδονία, είναι απαραίτητο  να ενταχθούν στον νέο προϋπολογισμό της Ευρωπαικης Ενωσης για την περίοδο 2021-2027, τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μαρία Σπυράκη στην συζήτηση  για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβουργο.

Η Μαρία Σπυράκη πρόσθεσε ότι οι περικοπές που προτείνει το συμβούλιο ύψους 1,5 δις. ευρώ στον προυπολογισμό του 2020, περιορίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, περιορίζουν τα κονδύλια για την έρευνα, περιορίζουν το πρόγραμμα «Εγγύηση για τους Νέους», περιορίζουν ακόμη και τη δυνατότητα του Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων του EFSI να μοχλεύσει κονδύλια, περαιτέρω κονδύλια και να δώσει δουλειές. Κατέληξε καλώντας τη Φινλανδική Προεδρεία να κινηθεί άμεσα: « θα περιμέναμε για τον επόμενο προϋπολογισμό, του 2021 έως το 2027 ένα δείγμα γραφής, γενναιότητας, θάρρους και πολιτικής βούλησης”. 


Αναλυτικά η ομιλία της κας Σπυράκη:

 

Το συμβούλιο προτείνει περικοπές 1,5 δισ. ευρώ, αποδεσμευμένα κονδύλια για τον προϋπολογισμό του 2020. Οι περικοπές αυτές, στην ουσία, περιορίζουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας, περιορίζουν τα κονδύλια για την έρευνα, περιορίζουν το πρόγραμμα «Εγγύηση για τους Νέους», περιορίζουν ακόμη και τη δυνατότητα του Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων του EFSI να μοχλεύσει κονδύλια, περαιτέρω κονδύλια και να δώσει δουλειές. Αντί περικοπών και μάλιστα στο τέλος αυτού του δημοσιονομικού πλαισίου, θα περιμέναμε για τον επόμενο προϋπολογισμό, του 2021 έως το 2027 ένα δείγμα γραφής, γενναιότητας, θάρρους και πολιτικής βούλησης. Κονδύλια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με πρόσθετη χρηματοδότηση για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που χρειάζονται οι 41 Περιφέρειες που εξαρτώνται από τον άνθρακα και η Δ. Μακεδονία στην πατρίδα μου την Ελλάδα. Αντί περικοπών σε δεσμευμένα κονδύλια, οφείλουμε να κάνουμε πολλά στην νέα οικονομία, να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κλιματική αλλαγή να δώσουμε ώθηση στην τεχνολογία μέσω της έρευνας, να δημιουργήσουμε και άλλες δουλείες. Πρέπει να επανεξετάσετε το θέμα των περικοπών, ειδικά μάλιστα όταν υπάρχει το ζήτημα της ευελιξίας.

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.