kozan.gr: Σενάριο – πρόταση για την, επί τόπου, δέσμευση του μεγαλύτερου μέρους (περίπου το 80%) του διοξειδίου του άνθρακα, από τους ρύπους που θα εκπέμπει η Πτολεμαΐδα V, μηδενίζοντας ουσιαστικά το κόστος των δικαιωμάτων ρύπων, προωθεί ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Αμανατίδης, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα από την Αμερική

29 Οκτωβρίου 2019
09:49

 

Σενάριο – πρόταση για την, επί τόπου, δέσμευση του μεγαλύτερου μέρους (περίπου το 80%) του διοξειδίου του άνθρακα, από τους ρύπους που θα εκπέμπει η Πτολεμαΐδα V, μηδενίζοντας – ουσιαστικά – το κόστος των δικαιωμάτων ρύπων, προωθεί ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Αμανατίδης, σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα από την Αμερική.  Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, η πρόταση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διοχέτευση (μέσω πώλησης), του  δεσμευμένου διοξειδίου του άνθρακα, σε περιοχές εξόρυξης υδρογονανθράκων & έρευνας υδρογονανθράκων ή εναλλακτικά επί τόπου αποθήκευσης. Με τον τρόπο αυτό η μονάδα Πτολεμαΐδα V θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον με διοξείδιο του άνθρακα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη βιωσιμότητα της επένδυσης, για την οποία έχει γίνει μεγάλη κουβέντα. Παράλληλα ο λιγνίτης θα συνεχίσει να εξορύσσεται και να χρησιμοποιείται ακόμη για τη  δημιουργία άλλων μορφών καύσιμων ή κι άλλων χρήσιμων παρα-προϊόντων. Η συγκεκριμένη πρόταση, έχει ήδη προωθηθεί σε στελέχη της ΔΕΗ, αλλά και του αρμόδιου Υπουργείου Ενέργειας.

kozan.gr

10 σχόλια

  • Θα πρέπει να εξεταστεί το κόστος της πρότασης αυτής. Πολύ πιο οικονομικά θα την έβγαινε την ΔΕΗ η πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη(broker), ο οποίος με την κατάλληλη στρατηγική hedging και συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας butterfly strategies, δηλαδή συνδιαστικές στρατηγικές put kai call στο χρηματιστήριο ρύπων, μηδενίζει επίσης το κόστος και βελτιώνει και την κερδοφορία της επιχείρησης.

  • -Επί τόπου, δέσμευση του μεγαλύτερου μέρους (περίπου το 80%) του διοξειδίου του άνθρακα
    -Λιγνίτης με φωτοβολταϊκά η λύση που εξετάζει η ΔΕΗ για τη Πτολεμαΐδα5.
    -Απορρίμματα.
    -Φυσικό αέριο.
    -Βιοαέριο.
    -Δέσμευση ενέργειας ηφαιστειακό πέτρωμα.
    -Παραγωγή Υδρογόνου
    ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ
    Να΄ χαμε να λέγαμε περιμένοντας το λιοντάρι, από παράγοντες που στηρίζουν την Κυβέρνηση, που ανήγγειλε τον ξαφνικό θάνατο της περιοχής.
    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΥΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ Η ΜΟΝΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

    • Ηλιανα πλυνε κανα πιατο και βαλε καμια μπουγαδα και ασε τα ενεργειακα γι αυτους που ξερουν και το χουν σπουδασει.

      • kozan.gr Τα περί σεξισμού στο διαδίκτυο δεν σε αφορούν ή σου ξέφυγε;
        Θα μου πεις βεβαία ότι εάν ο άλλος είναι κατοκεφαλος ότι και να κάνεις δεν διορθώνεται η Κατάσταση του, και θα έχεις δίκιο, αλλά έτσι για ξεκάρφωμα, δείξε λίγη ελαστικότητα και στην άλλη πλευρά

        • Ηλιανα, ήρθες πέταξες το ταξικό τρικακι σου, χωρίς κανένα ουσιώδες επιχείρημά και σου απάντησε κάποιος με σεξιστικό σχόλιο χάνοντας την υπομονή του.

          Εσύ πόσο καλύτερη του είσαι τελικά, ανταπατωντας με το ίδιο ύφος και παίρνοντας το γνωστό ύφος “αδικημένου” ?

  • πολιτικές υπερβολές, διογκώνονται πράγματα γνωστά εδώ και δέκα τουλάχιστον χρόνια που είναι γνωστά στη ΔΕΗ και στο Κράτος.

  • Οπως έλεγε ο Αμανατιδης και επι εποχης Καρυπίδη στον κύκλο του ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.
    ????

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.