kozan.gr: Πρόσφυγες, από τη Συρία, αναμένεται να φτάσουν, σήμερα, το πρωί, Πέμπτη 31/10, σε ξενοδοχείο, 23 κλινών, της Νεράιδας του Δήμου Σερβίων

31 Οκτωβρίου 2019
04:54

 

Όπως ανέφερε, στην χθεσινή, έκτακτη, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, o Δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου, σήμερα, το πρωί, Πέμπτη 31/10, σε ξενοδοχείο της Νεράιδας θα καταφθάσουν πρόσφυγες, από την Συρία. Η ενημέρωσή του, όπως είπε, έγινε από το Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Νομίζω ότι ο δήμος μας πρέπει να γίνει μια αγκαλιά γι’ αυτούς τους ανθρώπους, από ‘κει και πέρα, χωρίς φωνασκίες, χωρίς μεγάλες κουβέντες, χωρίς φανφάρες, να υποδεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους. Όπως με διαβεβαίωσαν είναι πρόσφυγες κι όχι μετανάστες”, συμπληρώνοντας, πως, δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό προσφύγων, όμως θα φιλοξενηθούν, σε ξενοδοχείο δυναμικότητας 23 κλινών. Aπό την πλευρά του ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος, σημείωσε: “Προφανώς είναι καλοδεχούμενοι, αλλά δεν έπρεπε ο δήμαρχος, ως εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, να το γνωρίζει αυτό μια εβδομάδα πριν, για να εκφράσει η Νεράιδα, μια άποψη;  Εκτιμώ ότι η Νεράιδα επειδή είναι προσφυγική περιοχή θα τους αγκαλιάσει και θα τους υποδεχτεί, όμως η ενημέρωση την τελευταία στιγμή ότι αύριο έρχονται στη Νεράιδα, δείχνει ασέβεια στην τοπική κοινωνία και προφανώς στον ίδιο το δήμαρχο και στο δημοτικό συμβούλιο”. Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Ρ. Σπυρίδου είπε: “Είμαστε προσφυγικές οικογένειες, οι περισσότεροι εδώ πέρα. Καλοδεχούμενοι κι αυτοί, αρκεί να είναι όλα με το νόμο. Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως αν ο δήμαρχος ενημερώθηκε τελευταία στιγμή, σημαίνει ότι μπορεί μετά κι από τρεις μέρες μπορεί να ακούσουμε πως θα έρθουν και παράνομοι μετανάστες εδώ κι εκεί έχουμε μια άλλη άποψη”. Τέλος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μπουκουβάλας, πρότεινε να δημιουργηθεί μια επιτροπή (υποδοχής & προσαρμογής προσφύγων), που θα ασχολείται με παρόμοια ζητήματα, όταν κι εάν προκύψουν στο μέλλον.

kozan.gr

27 σχόλια

  • “… αρκεί να είναι όλα με το νόμο”.
    ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ.

  • Απο τα ξενοδοχεία που απορρόφησαν κονδυλια του ΕΣΠΑ;Θελουν να μας φερουν προ τετελεσμων,δημιουργούν ηδη το περιβαλλον με συνεντεύξεις στα τοπικα site.

  • μια χαρά. η ιστορία συνεχίζεται
    ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ. ας τιμηθούν οι πρόγονοί τους και ας δεχτούν-δεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες των ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

  • Ο ξενοδόχος που το ξενοδοχείο του το έκανε με ΕΣΠΑ δηλαδή με λεφτά του κράτους δεν τον ενδιαφέρει οι οικογένειες που χουν επενδύσει σε καφέ – εστίαση στην Νεραΐδα θα χάσουν πολλούς από τους επισκέπτες τους

    • δηλαδή δεν θα πηγαίνει ο άλλος για καφέ επειδή φιλοξενούνται πρόσφυγες… μάλιστα

      βέβαια όσα μέρη τάχθηκαν κατά των προσφύγων στιγματίστηκαν σαν ρατσιστές και είδαν πολλά γκρουπ να ακυρώνουν κρατήσεις
      για ρωτήστε από ΚΩ μεριά

    • Γιατί, όπως είναι γνωστό, μετά την κρίση σφύζει από ζωή η Νεράιδα. Εμείς κι ο κούκος όσες φορές έχω πάει, στην κυριολεξία.
      Προσγειωθείτε λίγο στην πραγματικότητα, δεν ζούμε ακόμα στο 2000.

  • Για τέτοια πολύ σοβαρά ζητήματα θα έπρεπε να ερωτωνται οι πολίτες. Εκτός κι αν οι δημοι μετα τις εκλογές γίνονται ιδιοκτησία τού εκάστοτε δημάρχου για όσο διαρκεί η θητεία του. Τη έννοια τού δημοψηφίσματος την έχουν ακούσει ποτέ;;;

      • Του πρόσφυφα όμως, όχι του μετανάστη που εισήλθε παράνομα στη χώρα. Τι ακριβώς δεν μπορείς να ξεχωρήσεις;

        • Μπορώ να ξεχωρίσω με σιγουριά το γεγονός ότι είσαι ανορθόγραφος και με κακά ελληνικά. Άρα, υποθέτω ότι μάλλον δεν έχεις ιδέα από Διεθνές Δίκαιο ή από το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή ή από το γιατί ο ΟΗΕ δεν αναφέρει ως πρόσφυγες άτομα μονάχα με συριακή υπηκοότητα.
          Συμβουλή μου; Κόψε τα ακροδεξιά sites. Δεν σου λένε την αλήθεια. Ξεστραβώσου.

  • Κύριοι της Νεράϊδας είστε προσφυγικές οικογένειες, αλλά είστε Έλληνες πρόσφυγες (οι πρόγονοί σας, όπως και οι δικοί μου), μείδια κουλτούρα, ήθη, έθιμα,θρησκεία και γλώσσα!

    Οι πρόσφυγες κτλ σε αντίθεση που έρχονται εδώ, δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με όλα αυτά και το κυριότερο δεν έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως διάθεση να προσαρμοστούν και να σεβαστούν τις τοπικές συνθήκες της χώρας ή των χωρών οι οποίες καλώς ή κακώς αναγκάζονται να τους φιλοξενήσουν. Κάθε άλλο όμως, θέλουν να μας επιβάλουν την δικιά τους κουλτούρα και είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους που υπάρχουν αντιδράσεις!

  • Κι άλλος που γράφει για το τέλος του κόσμου! Για πείτε; Από κλιματική αλλαγή θα καταστραφεί η Νεράιδα, από εξωγήινους ή από κομήτη; Περιμένω εναγωνίως την απάντησή σας!!!!!!

  • ΠΟΙΟΙ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ;
    ΟΛΟΙ;
    ΛΙΓΟΙ;
    ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ;
    ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ;

  • Μπράβο κόψιμο για την Νεράιδα
    Μπράβο επίσης που δυο μέρες τιμούσαμε τους ήρωες του 40, μπράβο σας που φοβόσαστε 40 άτομα που τα περισσότερα θα είναι ανήλικα
    Με τέτοιους σαν και εσάς θα πάρουμε την Αγια Σοφιά.
    Ηρωες του καναπέ και του πληκτρολογίου.

    • Κούνα το κεφαλάκι σου αγόρι μου. Αυτοί είναι για αρχή, οι ροές δεν έχουν τελειωμό, όλοι αυτοί που μπαίνουν κάθε μέρα που θα πάνε νομίζεις; Στην Βέροια φιλοξενούνται 400 και στην Αλεξάνδρεια άλλοι 700 κι έρχονται αβέρτα και γεννάν αβέρτα. Θα είσαι μειοψηφία σε πολύ λίγα χρόνια, αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο;

  • Ρωτήστε τους Ημαθιώτες δίπλα αν τους θέλουν. Στην αρχή μιλάνε για οικογένειες Σύριων προσφύγων, για να μην υπάρχουν αντιδράσεις, στην συνέχεια όμως έρχονται διάφοροι Πακιστανοί, Αφγανοί, Αφρικανοί, αφού κανείς δεν ελέγχει ποιοί διαμένουν στις δομές.Περαστικά και σε σας.

  • Το πιθανότερο να είναι από Αλγερία , Μαρόκο , Αίγυπτο, Πακιστάν , Μπαγκλαντές .Όπως έκαναν στο Αμύνταιο .Στην πραγματικότητα οι Σύριοι είναι ελάχιστοι.

  • Συνήθως πρόσφυγες γίνονται οι ηττημένοι,στην προκειμένη περίπτωση η Σύριοι είναι οι κερδισμένοι,οι οποίοι και μπορούν και οφείλουν να παραμείνουν στην πατρίδα τους 🙂

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.