θα πρέπει να πάψω ως Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου να εκδίδω βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας για τους δημότες που κατοικούν μόνιμα στην Κοινότητά μου (του Νίκου Καμπουρίδη)

31 Οκτωβρίου 2019
18:33

 

Σήμερα 31/10/2019 έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο από τον αρμόδιο υπάλληλο του Δημαρχείου Κοζάνης, με το οποίο με ενημερώνει ότι μετά από Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (https://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/egk44133_24082018.pdf) θα πρέπει να πάψω ως Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου να εκδίδω Βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας για τους δημότες που κατοικούν μόνιμα στην Κοινότητά μου (σελ. 3, Άρθρο 67, Άρθρο 86 του παραπάνω εγγράφου). Αντ’ αυτού θα πρέπει οι συμπολίτες μου να προσφεύγουν ή στο Δημαρχείο ή σε κάποιο ΚΕΠ προσκομίζοντας ταυτόχρονα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Οι λόγοι για τους οποίους γίνεται αυτή η μεταβολή δεν αναφέρονται αλλά είναι πιθανολογούμενοι. Η έκδοση κάποιων μη νόμιμων Βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας μάλλον οδήγησε τους ιθύνοντες του ΥΠΕΣ να «τσουβαλιάσουν» όλους τους Προέδρους Κοινοτήτων σε ένα σακί και να αφαιρέσουν την αρμοδιότητα. Υπάρχει και μια ακόμη πιθανότητα την οποία ούτε θέλω να τη σκέφτομαι και ίσως είναι μία αβελτηρία του νομοθέτη με κατάληξη μια γραφειοκρατική αντίληψη της εφαρμογής του γράμματος του Νόμου. Αναρωτιέμαι αν έχουν αντιληφθεί σε τι ταλαιπωρία θα υποβάλλουν όλους τους κατοίκους των Κοινοτήτων των Δήμων, οι οποίοι από σήμερα και στο διηνεκές θα πρέπει να καταφεύγουν στα Δημαρχεία και στα ΚΕΠ για να εκδώσουν ένα δικαιολογητικό που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων απευθύνεται και πάλι σε Δημόσια Υπηρεσία. Αναρωτιέμαι αν αντιλαμβάνονται σε τι δοκιμασία θα υποχρεώσουν υπέργηρους πολίτες ή άτομα με κινητικά προβλήματα ή ακόμη και κάποιους που δυσκολεύονται να καταβάλλουν το κόμιστρο της μεταφοράς τους στο κέντρο του Δήμου, για να παραλάβουν τη Βεβαίωσή τους. Και πόσοι απ’ αυτούς αλήθεια θα έχουν πλήρη κατάλογο δικαιολογητικών για να παραλάβουν πάραυτα τη Βεβαίωσή τους και να μην χρειαστεί να επανέλθουν ξανά με τα δικαιολογητικά που δεν προσκόμισαν την πρώτη φορά. Τέλος θα πρέπει νομίζω να υπογραμμιστεί και αυτή η θλιβερή αντίληψη που διακατέχει ένα μέρος των μηχανισμών εποπτείας των οργάνων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, για την ποιότητα των αιρετών. Οι εκλεγμένοι από τους πολίτες της χώρας, Πρόεδροι και Κοινοτικοί Σύμβουλοι στις Κοινότητες των Δήμων βλέπουν ημέρα με την ημέρα να περικόπτονται αρμοδιότητες τους, να απαξιώνεται η προσφορά τους, να απισχναίνεται η καταστατική τους θέση. Λυπάμαι πολύ για την τριτοκοσμική κατάντια του δημόσιου βίου μας και αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη από τους συμπολίτες μου γι’ αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Νίκος Καμπουρίδης

Πρόεδρος του Συμβουλίου

της Κοινότητας Πρωτοχωρίου,

του Δήμου Κοζάνης

4 σχόλια

  • Πρόεδρε, έχω τη γνώμη, πως είναι θέμα εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και καταγραφής της μονίμου κατοικίας, που εσείς οι πρόεδροι θα πρέπει να τροφοδοτείτε τις πληροφορίες στο σύστημα, ανεξάρτητα από το χρόνο που ο δημότης ζητά τη βεβαίωση.
    Αφού είσαι ανοικτό μυαλό, μην πιθανολογείς άλλους λόγους.

  • Δυστυχώς φίλε μου ή θα απαρνηθείς την κομματική σου ταυτότητα και οτι πρεσβευει και το ψηφοδέλτιο η μην μιλάς αυτά έχει ο Καληκρατης

  • δενκαταλαβα τη διαφωνια σου εχουμε μπει σε περιοδο ηλεκτρονικης διακυβερνησης ισα ισα που βγαζει τους προεδρους απο τη δυσκολη θεση να δινουν βεβαιωσεις που πολλες φορες δεν ισχυουν δεν μπορει να εισαι κατοικος Γερμανιας καινα απολαμβανεις επιδοματα που δεν ειναι καιλιγα επειδη ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ σου δινει χαρτι μονιμου κατοικιας ΠΡΟΤΩΧΩΡΙΟΥ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.